Ανακοίνωσαν πότε θα φέρουν τον Προσωπικό Αριθμό: «Θα μπει στις ταυτότητες»

Μόνο με αυτόν θα μπορούμε να εξυπηρετηθούμε οπουδήποτε λένε οι αντίχριστοι

Να μην…βιαστούν να πάνε από νωρίς το πρωί να βγάλουν τις νέες ταυτότητες προέτρεψε τους πολίτες ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, βγάζοντας όμως και μία σημαντική είδηση!

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο ίδιος δήλωσε:

«Η ψηφιακή ταυτότητα είναι πολύ ασφαλής. Κλείνουμε μία τρύπα πολλών χρόνων σε ό,τι αφορά την ασφάλεια. Η ταυτότητα που έχουμε σήμερα είναι από τη δεκαετία του ’60.

Πρόκειται να μας ανοίξει πύλες στην ψηφιακή διακυβέρνηση για να μην ταλαιπωρούμαστε κάθε φορά που χάνουμε την ταυτότητά μας.

Η ταυτότητα δεν έχει κανένα θέμα με το τι πιστεύουμε».

Εν συνεχεία προχώρησε στην προαναγγελία έκδοσης του Προσωπικού Αριθμού, κάτι που είχε προοικονομηθεί από τον αρμόδιο Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης στις αρχές Σεπτεμβρίου:

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ertnews, ανακοίνωσε πως η έκδοσή του θα αρχίσει από τον ερχόμενο Δεκέμβριο:

«Από τον Δεκέμβριο και μετά η ταυτότητα θα εμπεριέχει και τον Προσωπικό Αριθμό. Πρόκειται για κάτι που έχει νομοθετηθεί εδώ και 2 έτη. Θα είναι το ΑΦΜ συν άλλα τρία αριθμξτικά στοιχεία. Αν με ρωτάτε, την ταυτότητά μου εγώ θα την εκδόσω τον Δεκέμβριο

Με αυτόν και μόνο τον αριθμό θα μπορούμε οπουδήποτε να εξυπηρετηθούμε».

Ο ίδιος σημείωσε ότι η Ελλάδα έπρεπε να πάει σύντομα στις νέες ταυτότητες γιατί υπήρχε κίνδυνος η χώρα μας να τεθεί εκτός ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Όσο για το τι θα γίνει με όσους εκδόσουν τη νέα τους ταυτότητα πριν τον Δεκέμβριο, αποκάλυψε πως αυτοί οι πολίτες θα πρέπει να ξαναπάνε στο τοπικό Α.Τ. για να περαστεί ο Προσωπικός Αριθμός.

πηγή