Ανατριχιαστικές προβλέψεις: Οι άνθρωποι θα συγχωνεύονται με μηχανές, θα γίνονται αθάνατα cyborgs και θα ανασταίνονται οι νεκροί!

Ανατριχιαστικές προβλέψεις: Οι άνθρωποι θα συγχωνεύονται με μηχανές, θα γίνονται αθάνατα cyborgs και θα ανασταίνονται οι νεκροί!

Ανατριχιαστικές προβλέψεις: Οι άνθρωποι θα συγχωνεύονται με μηχανές, θα γίνονται αθάνατα cyborgs και θα ανασταίνονται οι νεκροί!

Τεχνητή νοημοσύνη, νανοτεχνολογία θα αλλάξουν τον κόσμο από το 2029
Μετά το 2029 οι άνθρωποι θα αρχίσουν να συγχωνεύονται με τις μηχανές, θα μπορούν να μετατραπούν σε αθάνατα cyborgs μέχρι το 2045, ενώ οι νεκροί θα… επιστρέφουν… όπως προβλέπει
με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το κοντινό μέλλον της ανθρωπότητας ο Ray Kurzweil στο νέο του βιβλίο «The Singularity is Nearer».
Ο άνθρωπος που προέβλεψε την εφεύρεση του iPhone πολλά χρόνια πριν γίνει, αλλά και το γεγονός ότι ένας υπολογιστής θα νικούσε έναν έμπειρο, επαγγελματία σκακιστή σε μια παρτίδα σκάκι το 1998, προβλέπει στο βιβλίο του ότι οι εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) θα είναι καταιγιστικές και θα επικρατήσουν καθολικά.
Aναλυτικότερα…

Τι μας έρχεται στο μέλλον;

– Οι άνθρωποι θα μπορούν να γίνονται αθάνατα… cyborgs μέχρι το 2045, νωρίτερα όμως…

– Οι άνθρωποι θα αρχίσουν να συγχωνεύονται με τις μηχανές από το 2029…
Μετά το 2029, η ανθρώπινη νοημοσύνη θα πολλαπλασιαστεί εκατομμύρια φορές από ανθρώπινα όντα που συνδέονται απευθείας με μηχανές.
«Μια βασική ικανότητα στη δεκαετία του 2030 θα είναι να συνδέσουμε τις ανώτερες σειρές των νεοφλοιώσεών μας με το σύννεφο που θα επεκτείνει άμεσα τη σκέψη μας.
«Με αυτόν τον τρόπο, αντί να είναι η τεχνητή νοημοσύνη ανταγωνιστής, θα γίνει προέκταση του εαυτού μας».

– Ο εγκέφαλός μας θα συνδέεται με την τεχνολογία… cloud, θα αφομοιωνόμαστε πλήρως με την τεχνητή νοημοσύνη σε αυτό που αποκαλεί Singularity
Αυτό θα γίνει με την βοήθεια της νανοτεχνολογίας που θα επιτρέψει την άμεση επέκταση του εγκεφάλου μας με στρώματα εικονικών νευρώνων στο σύννεφο (cloud).
«Με αυτόν τον τρόπο θα συγχωνευθούμε με την τεχνητή νοημοσύνη και αυτά είναι τα πιο συναρπαστικά χρόνια σε όλη την ιστορία».
Υποστηρίζει ότι οι πρόσφατες ανακαλύψεις στην τεχνητή νοημοσύνη όπως το ChatGPT δείχνουν ότι η πρόβλεψή του το 2005 στο πρώτο του βιβλίο «The Singularity is Near» ήταν σωστή και «η τροχιά είναι ξεκάθαρη».

– Οι νεκροί θα επιστρέφουν στους ζωντανούς συγγενείς τους, χάρις στην ΑΙ πρώτα ως προσομοιώσεις και μετά ως «τυπωμένα» ζωντανά σώματα.
Οι προσπάθειες του Kurzweil να «φέρει πίσω» τον πατέρα του – ο οποίος πέθανε όταν ο ίδιος ήταν 22 ετών – χρησιμοποιώντας AI ξεκίνησαν πριν από περισσότερα από 10 χρόνια.
Ο Kurzweil δημιούργησε ένα αντίγραφο του πατέρα του τροφοδοτώντας ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης με επιστολές, δοκίμια και μουσικές συνθέσεις του πατέρα του.
«Δημιουργούμε ήδη μέσω των ψηφιακών δραστηριοτήτων μας εξαιρετικά πλούσια αρχεία για το πώς σκεφτόμαστε, αυτό που νιώθουμε.
«Και κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας οι τεχνολογίες μας για την καταγραφή, την αποθήκευση και την οργάνωση αυτών των πληροφοριών θα προχωρήσουν γρήγορα.»
Μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 2020, ο Kurzweil αναμένει «άκρως ρεαλιστικές» μη βιολογικές… αναστάσεις ανθρώπων και στη συνέχεια ζωντανών σωμάτων.
«Τελικά τα αντιγραφικά μπορεί να στεγάζονται ακόμη και σε κυβερνητικά επαυξημένα βιολογικά σώματα που έχουν αναπτυχθεί από το DNA του αρχικού ατόμου».
Ο Kurzweil προβλέπει ότι οι άνθρωποι θα μετακινηθούν σε τεχνητά σώματα «πιο προηγμένα από ό,τι επιτρέπει η βιολογία» – και ότι μέχρι τη δεκαετία του 2040, θα είναι δυνατό να δημιουργηθεί ένα αντίγραφο ενός ατόμου.

– Η αθανασία ξεκινά από το 2030: Η ανθρώπινη ζωή θα γίνει μακρύτερη, λόγω της προόδου στα φάρμακα, φθηνότερη και ευκολότερη.
Οι άνθρωποι θα αρχίσουν να επιτυγχάνουν «ταχύτητα διαφυγής» για την αθανασία μέχρι το 2030, προβλέπει ο Kurzweil.
Αυτό θα υποστηριχθεί από τεράστια άλματα προς τα εμπρός στην υγειονομική περίθαλψη.
Μέχρι το 2030, οι βιολογικοί προσομοιωτές τεχνητής νοημοσύνης θα κάνουν κλινικές δοκιμές σε ώρες και όχι σε χρόνια – οδηγώντας σε νέα φάρμακα και θεραπείες μακροζωίας.
Υποστηριζόμενες τεχνολογίες τις οποίες περιγράφει ως την «τέταρτη γέφυρα», όπου οι άνθρωποι μπορούν να «στηρίζουν τον εαυτό τους» χρησιμοποιώντας τεχνολογίες.
«Ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι τα ιατρικά νανορομπότ.
Αυτά θα είναι κατασκευασμένα από διαμαντοειδή εξαρτήματα με ενσωματωμένους αισθητήρες, χειριστές, υπολογιστές, συσκευές επικοινωνίας και πιθανώς πηγές ενέργειας.

– Η ζωή θα γίνει φθηνότερη – και ευκολότερη
Ο Kurzweil πιστεύει ότι η τεχνολογία θα φέρει επανάσταση στην καθημερινή ζωή, με ρομπότ ικανά να κατασκευάζουν ουρανοξύστες απίστευτα γρήγορα με τη βοήθεια τρισδιάστατων εκτυπωτών που παράγουν δομικά μέρη.
Άλλες καινοτομίες που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη θα μειώσουν την τιμή της ηλιακής ενέργειας, μέσω καινοτομιών στα φωτοβολταϊκά – μειώνοντας την τιμή της ενέργειας.
Εν τω μεταξύ, οι ανακαλύψεις στη ρομποτική εξόρυξη θα μειώσουν το κόστος της εξόρυξης πρώτων υλών.
«Στη δεκαετία του 2030 θα είναι σχετικά φθηνό να ζεις σε ένα επίπεδο που θεωρείται πολυτελές σήμερα.

– Η AI θα ξεπεράσει την ανθρώπινη νοημοσύνη, αλλάζοντας θεμελιωδώς την ανθρώπινη ύπαρξη…

– Η νανοτεχνολογία θα αναβαθμίσει τον ανθρώπινο εγκέφαλο, οι άνθρωποι θα γίνουν εκατομμύριο φορές πιο έξυπνοι και θα μπορούμε να διαβάζουμε ο ένας την σκέψη του άλλου για… πλάκα! Ψυχαγωγία όπου ‘νιώθουμε’ κάθε σκέψη
Ο Kurzeil ισχυρίζεται ότι πρόκειται να εισέλθουμε στην «πέμπτη εποχή» της νοημοσύνης, όπου ο άνθρωπος συγχωνεύεται με μηχανές – που πυροδοτείται από την άφιξη ανθρώπινης τεχνητής νοημοσύνης και τσιπ εγκεφάλου όπως το Neuralink του Elon Musk.
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος θα αναβαθμιστεί με τη «νανοτεχνολογία», επιτρέποντας νέες μορφές ψυχαγωγίας, πιστεύει ο Kurzweil, όπως το να διαβάζουμε και να ανταλλάσσουμε σκέψεις: θα μπορούμε να μεταφέρουμε «κάθε σκέψη από το κεφάλι κάποιου, στο δικό μας».
Οι εγκέφαλοι θα αναβαθμιστούν με «αβλαβή ηλεκτρόδια νανοκλίμακας που εισάγονται στον εγκέφαλο μέσω της κυκλοφορίας του αίματος».
«Απαλλαγμένοι από το περίβλημα των κρανίων μας και επεξεργαζόμενοι τα ερεθίσματα που καταλήγουν στον εγκέφαλό μας σε ένα υπόστρωμα εκατομμύρια φορές ταχύτερο από τον βιολογικό ιστό, το μυαλό μας θα έχει τη δύναμη να αναπτυχθεί εκθετικά, διευρύνοντας τελικά τη νοημοσύνη μας εκατομμύρια φορές!

www.bankingnews.gr