Από τι κινδυνεύει άμεσα η Κωνσταντινούπολη; «Έχει 58 μέρες»

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σκέψεις για έκτακτα μέτρα παροχής νερού στους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Η Υπηρεσία Υδάτων της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε πως η ευρύτερη περιοχή αντιμετωπίζει τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 20-30 ετών, καθώς η μέση πληρότητα στους ταμιευτήρες έφτασε κάτω από το 20% σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, η μέση πληρότητα στις δεξαμενές που τροφοδοτούν με νερό την Κωνσταντινούπολη μετρήθηκε σήμερα στο 19,89%, και η πληρότητα σε ταμιευτήρα στην ευρωπαϊκή πλευρά της πόλης, τον Τέρκο, μετρήθηκε κάτω από 10%.

Η πληρότητα στις 26 Οκτωβρίου πέρυσι ήταν 46% στον Τέρκο.

Η κατάσταση στην ευρωπαϊκή πλευρά είναι πολύ πιο σοβαρή από την ασιατική πλευρά, σύμφωνα με τις αρχές.

Να θυμίσουμε ο πληθυσμός της Πόλης ανέρχεται σε πάνω από 15 εκατομμύρια κατοίκους!

Η Διοίκηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης της Κωνσταντινούπολης (ISKI) ανακοίνωσε σήμερα ότι έχουν απομείνει περίπου 175 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού στις δεξαμενές, και αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει νερό μόνο για άλλες 58 ημέρες σε περίπτωση που δεν βρέξει ικανοποιητικά τις επόμενες εβδομάδες.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Πόλη αντιμετωπίζει πρόβλημα λειψυδρίας. Ωστόσο θεωρείται ως ένα από τα πιο σοβαρά επεισόδια ξηρασίας των τελευταίων ετών.

Ο μετεωρολόγος Guven Ozdemir δήλωσε σε τουρκικά δίκτυα:

Εξετάζοντας τα μετεωρολογικά μοντέλα, αναμένουμε βροχοπτώσεις τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, αλλά δυστυχώς δεν είχαμε καμία σημαντική βροχόπτωση τον Οκτώβριο. Επιπλέον, οι θερμοκρασίες προβλέπεται να είναι υψηλότερες από τις κανονικές το πρώτο μισό του Νοεμβρίου.”

πηγή