Από τον καρπό τους, θα τους γνωρίσετε… Ο Μπάιντεν ζητά περισσότερο πόλεμο, ο Πούτιν καλεί για έναν ειρηνικό κόσμο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έκανε αυτή την εβδομάδα απεγνωσμένες εκκλήσεις για περισσότερα κεφάλαια για να τροφοδοτήσει τον μάταιο, ειδεχθή πόλεμο στην Ουκρανία. Αντίθετα, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν εκφώνησε μια κεντρική ομιλία κάνοντας έκκληση για έναν κόσμο βασισμένο στην ισότητα και την ειρήνη.

Editorial – strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr
www.freepen.gr

Η σύγκριση της ουσίας των δύο είναι διδακτική. Ο Μπάιντεν περιπλανιέται με σεναριακά αποκόμματα ιδεολογικών στερεοτύπων και πολεμικής που ακούγονται όλο και περισσότερο ανοησίες. Αντίθετα, ο Πούτιν έδωσε μια διανοητικά παθιασμένη και εύγλωττη έρευνα της παγκόσμιας ιστορίας σε ένα κοινό διεθνών μελετητών και σοβαρών στοχαστών. Ο Πούτιν συνόψισε την ομιλία του με μια ειλικρινή έκκληση για ειρήνη και καλή θέληση σε όλη την ανθρωπότητα.

Δεν μπορεί κανείς να σκεφτεί ότι ο Μπάιντεν ή οποιοσδήποτε άλλος δυτικός λεγόμενος ηγέτης έχει την πνευματική ικανότητα ή την ηθική ίνα να αρθρώσει έναν παρόμοιο λόγο που προάγει την παγκόσμια ειρήνη και πρόοδο.

Αν καταργήσουμε τις αντιλήψεις και τις προκαταλήψεις που δημιουργούνται από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, είναι ξεκάθαρο σε κάθε αντικειμενικό άτομο ότι ο Αμερικανός ηγέτης είναι ένας πολεμοχαρής δεινόσαυρος, ενώ ο Ρώσος ηγέτης είναι ένας προοδευτικός πολιτικός με αρχές του κόσμου.

Ο Μπάιντεν, ο αδύναμος ογδοντάχρονος και ένας πολιτικός που επαινούσε τον εαυτό του, ενσαρκώνει έναν κόσμο του παρελθόντος όπου οι συγκρούσεις και η βία ήταν λυπηρά πολύ συνηθισμένα. Αυτού του είδους ο κόσμος συνδυάζεται με την ελιτίστικη κυριαρχία και τη συστηματική εκμετάλλευση των άλλων. Επί πέντε αιώνες, η ευρωπαϊκή αποικιοκρατία και αργότερα η δυτική νεοαποικιοκρατία κυριαρχούν, διαστρεβλώνουν και δαιμονοποιούν τις διεθνείς σχέσεις. Φυσικά, η γκροτέσκο πραγματικότητα ήταν πάντα συσκοτισμένη με συνεχή πλύση εγκεφάλου από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης χρησιμοποιώντας οργουελικούς ευφημισμούς για τη «δημοκρατία», τα «ανθρώπινα δικαιώματα» και την «τάξη βασισμένη σε κανόνες».

Όλο αυτό το διάστημα, οι ελιτιστικές δυτικές δυνάμεις πορεύονταν με παράνομους πολέμους, λεηλασίες πόρων και οικονομικές λεηλασίες. Κυνικά, οι δυτικοί ιμπεριαλιστές και τα προπαγανδιστικά ειδησεογραφικά μέσα τους μιλούσαν για τις αρχές της δημοκρατίας και τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, ενώ στην πράξη κοροϊδεύουν κατάφωρα την υποτιθέμενη ηθική. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η υπηρεσία της CIA και ο πληρεξούσιος του ΝΑΤΟ είναι η μεγαλύτερη τρομοκρατική οργάνωση στον κόσμο μετά τη ναζιστική Γερμανία.

Ο Τζο Μπάιντεν, αντιμέτωπος με το δυσλειτουργικό χάος στο αμερικανικό πολιτικό σύστημα, δεν έχει τίποτα να προσφέρει στο έθνος του, ούτε στους συμμάχους των ΗΠΑ, ούτε στον κόσμο – εκτός από περισσότερο πόλεμο. Η καταρρέουσα παγκόσμια δύναμη των ΗΠΑ, όπως πάντα, προβάλλει τις δικές της εσωτερικές αποτυχίες προς τα έξω, υποδαυλίζοντας διεθνή σύγκρουση, κυρίως κατά της Ρωσίας σε έναν πόλεμο πληρεξουσίων στην Ουκρανία, αλλά και κατά της Κίνας για έναν αριθμό κατασκευασμένων αξιώσεων.

Ο Μπάιντεν εκλιπαρεί τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους νομοθέτες να σταματήσουν τις διαμάχες και τις εσωτερικές έριδές τους –όχι προς όφελος του αμερικανικού λαού– αλλά για την περαιτέρω αποδέσμευση δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων για να υποστηρίξουν ένα νεοναζιστικό καθεστώς στο Κίεβο που έχει επιφορτιστεί με τον σκοπό τιυ Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκού ιμπεριαλιστικού πολέμου αντιπροσώπων κατά της Ρωσίας.

Τα αμερικανικά και τα ευρωπαϊκά πολιτικά κατεστημένα δεν μπορούν να συλλάβουν έναν κόσμο διαφορετικό από αυτόν που βασίζεται σε αδυσώπητες συγκρούσεις και πόλεμο. Αυτός είναι ο λόγος που στους πρόσφατους αιώνες δεν υπάρχει τέλος στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την εκμετάλλευση του υπόλοιπου κόσμου από αυτήν την παγκόσμια μειονότητα. Πόλεμος, φτώχεια, πείνα, αρρώστιες, θάνατος και χρόνια υπανάπτυξη είναι οι απεχθής εκδηλώσεις της δυτικής καπιταλιστικής «τάξης».

Η λεγόμενη Συλλογική Δύση πρέπει να σπέρνει συνεχώς διχασμό και σύγκρουση στον κόσμο για το ηγεμονικό της πλεονέκτημα. Αυτό ήταν το θέμα του Ψυχρού Πολέμου (1945-90) και γιατί οι δυτικές δυνάμεις δεν μπόρεσαν ποτέ να συνάψουν αληθινή ειρήνη όταν ο Ψυχρός Πόλεμος υποτίθεται ότι τελείωσε πριν από περισσότερες από τρεις δεκαετίες μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991. Σήμερα, ο Ψυχρός Πόλεμος είναι αχαλίνωτος και εθιστικός όσο ποτέ. Δεν τελείωσε ποτέ γιατί η υποκείμενη δυτική ασθένεια δεν σταμάτησε ποτέ.

Οι δυτικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις –κυρίως οι Ηνωμένες Πολιτείες– αναγκάστηκαν από την ηγεμονική τους οικονομία και πολιτική να συνεχίσουν να επεκτείνονται υπό το πρόσχημα του στρατιωτικού μπλοκ του ΝΑΤΟ και με αμέτρητα προσχήματα για τη διατήρηση της ασφάλειας και, παράλογα,όπως ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» και η «οικοδόμηση εθνών».

Η σφαγή της Ουκρανίας είναι το αποκορύφωμα αυτής της ιστορικής καταστροφικής διαδικασίας. Η συσχέτιση μεταξύ των αυτοαποκαλούμενων δυτικών «δημοκρατιών» και ενός διεφθαρμένου νεοναζιστικού καθεστώτος στο Κίεβο είναι η απόλυτη οργανική έκβαση του φασισμού που βρίσκεται στην καρδιά του δυτικού ιμπεριαλισμού, με το ψευδοφιλελεύθερο πρόσωπό του.

Η παρούσα σύγκρουση στην Ουκρανία είναι ο ιστορικός εχθρός της δυτικής ιμπεριαλιστικής εξουσίας. Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος δεν ήταν παρά ένα σημείο στίξης που έπεσε στον Ψυχρό Πόλεμο και τελικά στην αναβίωσή του, στην οποία ο κόσμος υποβάλλεται ξανά τώρα.

Ο Πρόεδρος Πούτιν παρουσίασε ένα θετικό και ελπιδοφόρο όραμα για τον κόσμο αυτή την εβδομάδα κατά τη διάρκεια ομιλίας που εκφωνήθηκε στη Λέσχη Συζήτησης Valdai στο Σότσι. Απεικόνισε την «αρμονική συνύπαρξη» και την ειρήνη που βασίζεται στις αρχές της ισότητας και της δικαιοσύνης μεταξύ των εθνών. Από αυτή την άποψη, ο Πούτιν επανέλαβε το θεμελιώδες όραμα των Ηνωμένων Εθνών που ιδρύθηκαν το 1945 μετά την καταστροφή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Η κρίση στην Ουκρανία δεν είναι εδαφική σύγκρουση», είπε ο Πούτιν. «Το ζήτημα είναι πολύ ευρύτερο και πιο θεμελιώδες και αφορά τις αρχές που διέπουν τη νέα διεθνή τάξη».

Ο Μπάιντεν και οι δυτικοί υποτελείς του και τα ψεύτικα ΜΜΕ τους επαναλαμβάνουν το αβάσιμο ψέμα ότι η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι μια «απρόκλητη επιθετικότητα». Αυτή η αφήγηση είναι μια χυδαία άρνηση της ιστορίας του πραξικοπήματος που υποστηρίχθηκε από τη CIA στο Κίεβο το 2014 και του ΝΑΤΟϊκού εξοπλισμού ενός νεοναζιστικού καθεστώτος που σκότωνε Ρώσους στην πρώην Ουκρανία για εννέα χρόνια.

Το καθεστώς του Κιέβου – με επικεφαλής έναν Εβραίο πρόεδρο-μαριονέτα που χαιρετίζει τους Ναζί – έχει διαπράξει θηριωδία μετά από θηριωδία για να συκοφαντήσει τη Ρωσία, χάρη στην τέρψη των δυτικών προπαγανδιστικών μέσων. Η σφαγή της Bucha το Μάρτιο του 2022, οι πυραυλικές επιθέσεις στο Kramatorsk τον Απρίλιο του 2022, στην Πολωνία το Νοέμβριο του 2022 και στην Konstantinovka τον περασμένο μήνα. Αυτή την εβδομάδα σημειώθηκε μια σφαγή 51 ανθρώπων στο χωριό Hroza στην περιοχή του Χάρκοβο για την οποία κατηγορήθηκε αμέσως η Ρωσία, αλλά η οποία έχει τα χαρακτηριστικά μιας άλλης πρόκλησης του Κιέβου. Αυτό είναι το είδος του βρώμικου και διαβολικού καθεστώτος που αποτελεί την επιτομή της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Ο Πούτιν εξέθεσε ξεκάθαρα πώς μπορεί να επιτευχθεί μια ειρηνική διεθνής τάξη αποκηρύσσοντας «τεχνητές γεωπολιτικές ενώσεις» και «μπλοκ» τύπου Ψυχρού Πολέμου που «εξαναγκάζουν τον κόσμο».

«Η διαρκής ειρήνη θα είναι δυνατή μόνο όταν ο καθένας αισθάνεται ασφαλής, όταν κατανοεί πως οι απόψεις του γίνονται σεβαστές και ότι υπάρχει μια ισορροπία στον κόσμο όπου κανείς δεν μπορεί μονομερώς να αναγκάσει ή να υποχρεώσει τους άλλους να ζήσουν ή να συμπεριφέρονται όπως επιθυμεί ο ηγεμόνας, ακόμη και όταν αυτό έρχεται σε αντίθεση με την κυριαρχία, τα γνήσια συμφέροντα, τις παραδόσεις ή τα έθιμα των λαών και των χωρών», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Πούτιν πρόσθεσε: «Η Ρωσία ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα θεμέλια αυτού του νέου παγκόσμιου συστήματος, έτοιμη για εποικοδομητική αλληλεπίδραση με όλους όσους αγωνίζονται για ειρήνη και ευημερία, αλλά έτοιμη για σκληρή αντιπολίτευση εναντίον εκείνων που ομολογούν τις αρχές της δικτατορίας και της βίας. Πιστεύουμε ότι ο πραγματισμός και η κοινή λογική θα επικρατήσουν και θα δημιουργηθεί ένας πολυπολικός κόσμος».

Ο κόσμος κυριολεκτικά αλλάζει μπροστά στα μάτια μας και από τα ίδια μας τα χέρια, όπως σημείωσε επίσης ο Πούτιν. Η ανάδυση ενός πολυπολικού κόσμου, η G20, οι BRICS+ και ούτω καθεξής, αποτελούν την εκπλήρωση ενός οράματος για διεθνή ειρήνη, δικαιοσύνη, κυριαρχία, ισότητα και ανάπτυξη.

Η καταστροφική, πολεμοχαρής ηγεμονία της ελίτ της δυτικής ιμπεριαλιστικής διακυβέρνησης είναι ένας κόσμος που δεν είναι πλέον ανεκτός.

Ο Μπάιντεν και οι δυτικοί όμοιοί του είναι κυριολεκτικά οι εκπρόσωποι ενός αδιέξοδου τεχνητού κόσμου. Αντίθετα, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μιλά με τη σοφία και τη συνάφεια ενός κόσμου όπως πραγματικά πρέπει να είναι.