Αποκαλύψεις του Γέροντος Εφραίμ της Αριζόνα

Περί του Αντίχριστου και των εσχάτων καιρών

Το 1992 έγινε συνομιλία με τον Γέροντα Εφραίμ του Φιλοθέου, αφιερωμένη στον πνευματικό πόλεμο. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συνομιλία στο βίντεο. Υπάρχει και ηχογράφηση αυτής της συνομιλίας στον ιστότοπο valaam.ru.

Ο γέροντας λέει ότι περιμένουμε μια νέα εποχή, και θα είναι η εποχή του Αντίχριστου. Ακόμα και τώρα υπάρχουν πολλοί αντίχριστοι, γιατί όλοι όσοι δεν ομολογούν τον Ιησού Χριστό είναι αντίχριστοι. Οι καιροί του Αντίχριστου θα είναι η προσωποποίηση όλης της σατανικής δύναμης και η παρουσία του θα είναι στο κέντρο, που ο γέροντας νόμιζε ότι θα ονομαζόταν Νέα Υόρκη. Αυτός είναι ο άμβωνάς του από τον οποίο θα επικοινωνεί με όλο τον κόσμο.

Ο Αντίχριστος θα αυτοαποκαλείται «Μεγάλος Αδελφός» και με τη βοήθεια της τηλεόρασης και άλλων μέσων θα μπορεί ταυτόχρονα να επικοινωνεί με κάθε άτομο ανά πάσα στιγμή. Το άτομο θα βρίσκεται στο δωμάτιό του, και ό,τι και να κάνει, θα λάβει εντολές να υποταχθεί στη δαιμονική ενέργεια. Θα προσπαθήσει να προσελκύσει ένα άτομο, να τον κάνει να πιστέψει σε αυτόν και να τον ακολουθήσει. Σε αντίθεση με αυτόν, ο Χριστός πρέπει να στήσει τους εκλεκτούς και τους οπαδούς του, που πρέπει να απωθήσουν τον Σατανά. Ανάμεσά τους θα υπάρχουν μοναχοί και μοναχές που μπορούν να κρυφτούν από τη σατανική εξουσία στα μοναστήρια.

“Θα βρεθούμε σε άμεσο κίνδυνο αποκήρυξης, γιατί το μαρτύριο θα είναι πολύ μεγαλύτερο λόγω των μέσων που θα έχει στη διάθεσή μας η επιστήμη και η τεχνολογία. Και ο Σατανάς θα είναι πολύ επιδέξιος στο χειρισμό αυτό.”

«Φυσικά, όσοι θα σωθούν στους έσχατους καιρούς θα είναι πιο φωτισμένοι από τον ήλιο! Περισσότερο από τους πρώτους αγίους! Γιατί θα υπάρξουν μεγάλα βάσανα, η πίστη θα είναι αδύναμη, θα υπάρξει πολύ κακό, επομένως όσοι θα δώσει μάχη στον Σατανά θα είναι ο εκλεκτός λαός του Θεού.

Προηγουμένως, η πίστη υπήρχε, θα λέγαμε, με την εκδήλωση των Θείων δυνάμεων, θαυμάτων που επιτελούσαν οι άγιοι και οι απόστολοι. Και θαύματα, θαύματα έγιναν… Λίγο το κακό, τα βάσανα δεν ήταν τόσο ενεργά και προφανή. Τώρα – η πίστη είναι αδύναμη, υπάρχει πολύ κακό, πολύ αμαρτία, πολύ σκοτάδι, λίγοι ηγέτες, ένας πνευματικός άνθρωπος είναι σπάνιο. Είμαστε σε ένα είδος ελεεινής πνευματικής κατάστασης.

Αυτός όμως που θα δώσει καλό μαρτύριο για τον Χριστό θα είναι μεγάλος, για την ενδυνάμωσή του θα του δοθεί δύναμη από ψηλά, θα γίνει ένας μεγάλος τυχερός που θα κερδίσει τη δόξα και την αξιοπρέπεια των πρώτων αγίων».

Αποκαλύψεις

Στην ιστοσελίδα azbyka.ru υπάρχει ένα άρθρο, ένα απόσπασμα από ηχογράφηση που έκαναν μοναχοί που επισκέφτηκαν τον Γέροντα Εφραίμ στην Αριζόνα. Ονομάζεται «Αποκαλύψεις του Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνα». Εκεί απαντά σε ερωτήσεις των πνευματικών του παιδιών.

Ο γέροντας λέει ότι όλα στη ζωή είναι δευτερεύουσας σημασίας, το κύριο πράγμα είναι το όνομα του Ιησού Χριστού. Όλη του η ζωή ήταν «εργασία και ασθένεια», αλλά επέζησε χάρη σε 2 προσευχές. Όποιος δεν τα λέει καθημερινά δεν είναι χριστιανός. Αυτές οι 2 προσευχές είναι αρκετές για τη σωτηρία.

«Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν μας»

«Παναγία Θεοτόκε, σώσε μας».

Τέθηκε το ερώτημα ότι τώρα υποφέρουμε από απελπισία και ανυπομονησία. Στο οποίο ο γέροντας απάντησε ότι η απόγνωση προέρχεται από τον διάβολο, εξαιτίας του ο άνθρωπος εξασθενεί πνευματικά. Η βάση της ζωής είναι η υπομονή· αν δεν υπάρχει, η ζωή αρχίζει να καταρρέει μπροστά στα μάτια μας. Καλεί να μην φοβόμαστε τίποτα:

«Έχουμε ξεκάθαρα την αίσθηση ότι θα συμβούν καταστροφικά γεγονότα και θα συμβαίνουν κυριολεκτικά καθημερινά στο μέλλον. Γι’ αυτό καταφεύγουμε σε μοναστήρια και εκκλησίες για προσευχή. Αλλά δεν πρέπει να φοβόμαστε.

Σκεφτείτε μόνο: αν ένα αγγελικό τάγμα, που μετατράπηκε σε δαίμονες, προκαλεί τόσο μεγάλο κακό, τότε τι βοήθεια μας παρέχουν τα άλλα εννέα αγγελικά τάγματα;

Μια μέρα είδα τον Χριστό να κάθεται στο θρόνο, και δίπλα Του ήταν η Μητέρα του Θεού και οι τάξεις των αγγέλων και των αγίων. Περίμεναν να τους δώσει ο Χριστός ένα σημάδι, να κουνήσει το κεφάλι του, για να σπεύσουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους σε μια νέα δύσκολη κατάσταση. Όταν γεμίζουμε συνεχώς τις καρδιές μας με Χριστό, η πίστη μας γίνεται πιο δυνατή κάθε μέρα και είμαστε σε θέση να αντέχουμε όλους τους πειρασμούς».

Ο άγιος λέει ότι αν κάποιος βιώσει την κόλαση στη γη, αλλά δεν ξεχάσει να ευχαριστήσει τον Θεό, θα πέσει στην αγκαλιά του Χριστού μετά το θάνατο. Αυτός όμως που κατηγορεί τον Χριστό και τον βλασφημεί θα υποφέρει και σε αυτή τη ζωή και στο μέλλον.

Ο Γέροντας Εφραίμ επισκέφτηκε και τον παράδεισο και την κόλαση, αυτό γράφει για αυτήν την εμπειρία:

“Κάποια στιγμή, η χαρά μου έγινε τόσο μεγάλη που είπα: “Κύριε, δεν μπορώ να το κάνω άλλο, δεν μπορώ! Η καρδιά μου κοντεύει να σκάσει από ευτυχία! Φέρε με πίσω, σε παρακαλώ!” Και ξαναβρήκα τον εαυτό μου στο κελί μου.»

“Ο ανθρώπινος νους δεν μπορεί να καταλάβει πόσο όμορφος είναι ο Παράδεισος. Όλα είναι γεμάτα φως! Όλα είναι ευωδιαστά! Ανέκφραστη χαρά. Ευδαιμονία. Δεν θα υπάρξει πια γήρας. Ο Χριστός θέλει όλοι στο Ουράνιο Παλάτι Του να είναι νέοι. Χωρίς ελλείψεις ή ελαττώματα. Όλα θα πάνε τέλεια Η δική μου η μητέρα μου πέθανε σε ηλικία 95 ετών και την είδα στον Παράδεισο στα τριάντα της.

Δίπλα μας ζούσαν δύο φτωχά παιδιά· ήταν διανοητικά καθυστερημένα. Παίζαμε διαφορετικά παιχνίδια για πολύ καιρό και δυσκολεύονταν να μάθουν να περπατούν, παρόλο που ήμασταν στην ίδια ηλικία. Πέθαναν σε παιδική ηλικία κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής. Τους είδα στον Παράδεισο και ρώτησα: «Τι κάνετε εδώ; Πώς περνάτε τον χρόνο σας; Και απαντούν: «Εφρέμ, δεν έχουμε χρόνο να μιλήσουμε εδώ. Εδώ μελετάμε, μαθαίνουμε τη δομή του κόσμου του Θεού». Εκεί στη γη δεν μπόρεσαν ούτε να γράψουν το όνομά τους, αλλά στον Παράδεισο σπούδασαν. Αυτό για άλλη μια φορά μας μαρτυρεί την τελειότητα της Βασιλείας των Ουρανών».

“Τι είναι η κόλαση; Είναι τρομερό, τρομερό. Ο Θεός να μην πάει ούτε μια ψυχή εκεί! Όπως οι άνθρωποι πνίγονται και πνίγονται στη θάλασσα, με τον ίδιο τρόπο πνίγονται στα βασανιστήρια της κόλασης, περικυκλωμένοι από δαίμονες. Πρέπει να Προσευχηθούμε για τους νεκρούς. Αυτή είναι μεγάλη φιλανθρωπία».

Επίσης σε αυτή τη συνομιλία μίλησε λίγο για το μέλλον:

Πώς λένε αυτούς που κάνουν παράνομους «γάμους» εδώ στην Αμερική;

Συνομιλητής: Εννοείς σοδομίτες;

Γέροντας Εφραίμ: Ναι, ακριβώς αυτοί. Η Παλαιά Διαθήκη λέει: «Το πνεύμα μου δεν θα μείνει σε αυτούς τους ανθρώπους, γιατί είναι σάρκα». Αυτά τα λόγια εκπληρώνονται σήμερα. Θα γίνει το ίδιο με τα Σόδομα και τα Γόμορρα… λόγω πυρηνικών χτυπημάτων. Ο Χριστός δεν ανέχεται αυτές τις αμαρτίες. Η σάρκα λατρεύεται παντού. Δεν υπάρχει μετάνοια. Η σεβαστή Μαρία της Αιγύπτου μετανόησε, αλλά κανείς δεν ακολουθεί το παράδειγμά της. Όλοι οι σοδομίτες θα καταστραφούν. Μόνο σκόνη και στάχτη… Τα πυρηνικά όπλα θα ισοπεδώσουν τα πάντα… Ο πόλεμος θα ξεκινήσει λόγω αμαρτιών.

dzen.ru

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ
http://corfiatiko.blogspot.com/2024/01/blog-post_74.html