Αποκάλυψη: Αυτοί είναι οι ευαίσθητοι στόχοι που θα χτυπήσει η Hezbollah σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με το Ισραήλ (vid)

Αποκάλυψη: Αυτοί είναι οι ευαίσθητοι στόχοι που θα χτυπήσει η Hezbollah σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με το Ισραήλ (vid)

Αποκάλυψη: Αυτοί είναι οι ευαίσθητοι στόχοι που θα χτυπήσει η Hezbollah σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με το Ισραήλ (vid)

Οι πληροφορίες του ειδησεογραφικού δικτύου Al Mayadeen υποδηλώνουν ότι «η Hezbollah γνωρίζει λεπτομερώς τη γεωγραφία αυτών των στόχων και τις αδυναμίες τους»
Οπτικοακουστικά ντοκουμέντα που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα Mayadeen δείχνουν τους πιθανούς ισραηλινούς στόχους που θα πλήξει η Hezbollah, εφόσον η σιιτική οργάνωση οδηγηθεί σε ολοκληρωτικό πόλεμο με το Ισραήλ.
Οι στρατιωτικοί στόχοι της λιβανέζικης οργάνωσης υποδεικνύονται από συγκεκριμένες συντεταγμένες και περιοχές, που καταμαρτυρούν τα βίντεο τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα.
Πιο συγκεκριμένα, χθες Σάββατο 22/6 το γραφείο Τύπου της Hezbollah δημοσίευσε ένα βίντεο που αποτυπώνει ζωτικούς ισραηλινούς στόχους που γνωρίζουν μόνο οι μηχανισμοί ασφαλείας του Τελ Αβίβ, υποδηλώνοντας ότι αυτές οι τοποθεσίες θα στοχοποιηθούν σε περίπτωση πολέμου εναντίον του Λιβάνου.

Μάλιστα, οι πληροφορίες του ειδησεογραφικού δικτύου Al Mayadeen υποδηλώνουν ότι η Hezbollah γνωρίζει λεπτομερώς τη γεωγραφία αυτών των στόχων και τις αδυναμίες τους, ενώ μπορεί να αξιολογήσει τον βαθμό σπουδαιότητας καθενός εξ αυτών.
Για κάθε σημείο στο χάρτη που παρουσιάζει η οργάνωση, αναλογεί μια κομβική στρατηγική εγκατάσταση, δυνάμει στόχο επίθεσης.
Είναι, δε, η πρώτη φορά που η σιιτική οργάνωση αναφέρεται σε πυραύλους αιχμής, οι οποίοι διαφέρουν από τους πυραύλους ακριβείας.
Επιπλέον, οι πληροφορίες αποκαλύπτουν ότι υπάρχουν πολλοί στόχοι στη θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων πλατφορμών, γραμμών ανεφοδιασμού και πλοίων με πολλαπλές λειτουργίες, στρατιωτικές, εμπορικές, είτε σχετιζόμενες με υπηρεσίες πληροφοριών.Οι ευαίσθητοι στρατιωτικοί στόχοι της Hezbollah στο Ισραήλ

Το τελευταίο βίντεο της ένοπλης οργάνωσης του Λιβάνου περιελάμβανε αποσπάσματα από την τελευταία ομιλία του Γενικού Γραμματέα της Hassan Nasrallah, στην οποία προειδοποίησε την κυβέρνηση Netanyahu ότι «η Αντίσταση θα πολεμήσει χωρίς περιορισμούς ή όρια εάν κηρυχθεί πόλεμος στον Λίβανο».
Το Ισραήλ θα μετανιώσει έναν πόλεμο στον Λίβανο, σημείωσει με νόημα ο θρησκευτικοπολιτικός ηγέτης της Hezbollah.
Στο σχετικό οπτικό υλικό προβλήθηκε επίσης το συγκρότημα HaKirya, το οποίο περιλαμβάνει την έδρα του Υπουργείου Ασφαλείας, το Γενικό Επιτελείο και πολλούς από τους αρχηγούς των σωμάτων.

Μια λίστα με τους πιθανούς στόχους που περιλαμβάνονται στο βίντεο:

Ζωτικοί στόχοι στη Χάιφα

Το λιμάνι Ashdod

– Ο Σταθμός παραγωγής ενέργειας Hadera

– Το Στρατιωτικό αεροδρόμιο Ramat David στην Afula

– Το Αεροδρόμιο Pengrion

– Η βάση Nevatim

– Διυλιστήρια πετρελαίου στις μεσογειακές ακτές του Ισραήλ

– Οι δορυφόροι της Yehuda

– Το Ερευνητικό Κέντρο στον Πυρηνικό Αντιδραστήρα Dimona

Επισημάινεται ότι λίγες ημέρες πριν, τα μέσα επικοινωνίας της Hezbollah δημοσίευσαν ένα βίντεο με οπτικό υλικό και αποσπάσματα από την αποστολή Hoopoe, που έδειχνε τα αναγνωριστικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη της οργάνωσης να πετούν πάνω από περιοχές της ισραηλινής επικράτειας, συμπεριλαμβανομένων των Kiryat Shmona, Nahariya, Safad, Karmiel, Afula, καθώς και τη Χάιφα και το λιμάνι της.
Με τίτλο «Αυτά που μας έφερε πίσω το Hoopoe» [ενν. πληροφορίες], το βίντεο διάρκειας εννιάμιση λεπτών κατέγραψε πλάνα εκθέτοντας ευαίσθητες ισραηλινές τοποθεσίες, τονίζει το Mayadeen.

Ακολούθως, η Hezbollah ανέφερε ότι το βίντεο καταδείκνυε την πρώτη από μια σειρά κατσκοπευτικών αποστολών, τονίζοντας ότι τα drones της παρέκαμψαν την ισραηλινή αεράμυνα και επέστρεψαν στον εναέριο χώρο του Λιβάνου απαρατήρητα.

www.bankingnews.gr