Επίκαιρα

«Απόρθητο φρούριο» το νέο Ρωσικό βομβαρδιστικό PAK DA

Η Ρωσία, έχει αποφασίσει να ενισχύσει τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά τις αεροπορικές δυνάμεις της, με την δημιουργία και την ανάπτυξη μαχητικών νέας γενιάς αλλά και ακόμα, με την κατασκευή στρατηγικών βομβαρδιστικών με stealth ιδιότητες, τα λεγόμενα «PAK-DA» που έχει αναλάβει η περίφημη ρωσική εταιρεία Tupolev, που εξειδικεύεται σε τέτοιου είδους αεροσκάφη.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, που μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, από πηγή της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας, το νέο αυτό στρατηγικό βομβαρδιστικό νέας γενιάς που κατασκευάζει η η Tupolev Aircraft Company, θα διαθέτει μια σειρά από προηγμένα αμυντικά συστήματα, που θα του παρέχουν μεγάλη και απαραίτητη προστασία από αντιαεροπορικά βλήματα και άλλων ειδών εχθρικά μέσα.

Ειδικότερα, έγινε γνωστό ότι δίνεται έμφαση στην προστασία του πρωτοποριακού στρατηγικού βομβαρδιστικού, από εχθρικά συστήματα αεροπορικής άμυνας, αντι-βαλλιστικά πυραυλικά συστήματα, με την ενσωμάτωση προηγμένων συστημάτων και τεχνολογιών ηλεκτρονικού πολέμου, με την πηγή να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «αναπτύσσεται ένα εντελώς νέο και ολοκληρωμένο αμυντικό σύστημα προστασίας για το PAK-DA, απέναντι σε όλων των τύπων όπλα, πυραύλους και ραντάρ του εχθρού».

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες από το πρακτορείο ειδήσεων Avia.pro, ο ρωσικός στρατηγικός βομβιστής θα οπλιστεί με ένα μοναδικό αμυντικό συγκρότημα.

Θα είναι σε θέση να καταστείλει τα συστήματα καθοδήγησης του εχθρού, να εκτρέψει τους πυραύλους που εκτοξεύονται στο αεροσκάφος και επίσης, να ανιχνεύσει την είσοδο στη ζώνη ανίχνευσης των εχθρικών συστημάτων άμυνας, παραμένοντας έτσι απαρατήρητο.

Σημείωσε επίσης, πως το στρατηγικό βομβαρδιστικό θα είναι εξοπλισμένο με διαφόρων ειδών πυραύλους, όπως cruise, πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, υπερηχητικούς πυραύλους, βόμβες ακριβείας, αλλά και με τα πιο προηγμένα συστήματα επικοινωνιών και ηλεκτρονικών πολέμων, ενώ θα αναπτύσσει υποηχητικές ταχύτητες.

Στην πραγματικότητα, το νέο αμυντικό συγκρότημα συνδυάζει διάφορους τύπους ηλεκτρονικών συστημάτων πολέμου που λειτουργούν με τον ρωσικό στρατό, ενώ υπάρχουν πληροφορίες, ότι θα χρησιμοποιηθεί επίσης μια μοναδική τεχνολογία εδώ, εμποδίζοντας την ανίχνευση ενός αεροσκάφους από ραντάρ μεγάλης εμβέλειας.

Το «αόρατο» PAK-DA, της ρωσικής εταιρείας αεροναυπηγικής Tupolev, θα μπορεί να πραγματοποιεί πτήσεις συνολικής διάρκειας έως 30 ώρες.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Αλεξέι Κριβορούσκο, μιλώντας στο «Oborona Rossii, το ρωσικό στρατηγικό βομβαρδιστικό νέας γενιάς PAK-DA  αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μέχρι το 2027

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, «μονάδες σύγχρονου στρατιωτικού και ειδικού εξοπλισμού» θα τεθούν σε λειτουργία μέχρι το 2027.

Τέλος, παράλληλα με το βομβαρδιστικό PAK-DA, σε λειτουργία αναμένεται να τεθούν και τα υποβρύχια Borei-A, αλλά και άλλα στρατηγικά πυραυλικά συστήματα, όπως ανέφερε ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας.

πηγή