Άσχημα νέα για την Δύση. H Ρωσία ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα χρυσού των τελευταίων 30 χρόνων στην Άπω Ανατολή

σχόλιο Γ.Θ : Ό,τι έχει αντίκρισμα στην πραγματική οικονομία, ό,τι είναι γενικά πραγματικό και αληθινό, συμπεριλαμβάνοντας και τα Πνευματικά, έρχεται σε κόντρα με το ψέμα και την φούσκα της Δύσης

Περισσότεροι από 100 τόνοι χρυσού ανακαλύφθηκαν στο χρυσωρυχείο Sovinoye στην πιο ανατολική ομοσπονδιακή οντότητα της Ρωσίας, Chukotka.
Είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη χρυσού στη χώρα από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.
Η ρωσική περιοχή της Άπω Ανατολής της Chukotka είναι γνωστή για τα ορυχεία χρυσού της, με σταθερή ανάπτυξη που παρατηρείται στην ετήσια παραγωγή του πολύτιμου μετάλλου στην περιοχή τον τελευταίο καιρό.
Το τμήμα εξόρυξης της ρωσικής κρατικής εταιρείας Rosatom, που έκανε την ανακοίνωση, επεσήμανε σε δήλωσή του ότι οι εργασίες γεώτρησης στο ορυχείο Sovinoye πραγματοποιήθηκαν «όλο το χρόνο σε συνθήκες συνεχούς και μόνιμου παγετού».
“Τα τελευταία τρία χρόνια έχουν διανοιχτεί 123 πηγάδια συνολικού μήκους άνω των 32 χλμ.
Όλες οι ερευνητικές, τοπογραφικές-γεωδαιτικές, γεωλογικο-γεωχημικές και γεωφυσικές εργασίες έχουν ολοκληρωθεί”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η ετήσια παραγωγή του ορυχείου Sovinoye αναμένεται να ξεκινήσει από τρεις τόνους από το 2029, ανέφερε η εταιρεία.
Το ορυχείο, το οποίο βρίσκεται κοντά στη θάλασσα Chuckchee, ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1970.
Ακολούθησε ολοκληρωμένη γεωλογική εξερεύνηση για τον εντοπισμό φλεβών χρυσού υψηλής ποιότητας στη δεκαετία του 1980.
Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης επικαλέστηκαν νωρίτερα έκθεση του Κεντρικού Ινστιτούτου Ερευνών Μη σιδηρούχων και πολύτιμων μετάλλων που εδρεύει στη Μόσχα ότι η παραγωγή χρυσού στη Ρωσία θα μπορούσε να φτάσει στο αποκορύφωμά της το 2030.

www.bankingnews.gr