Άσχημα νέα για την Δύση: Η Ρωσία ρίχνει στη μάχη τον «δολοφόνο δορυφόρων» S -500 και τον ανίκητο Sarmat με τις πολλαπλές κεφαλές

Η Ρωσία εμπλουτίζει το οπλοστάσιό της με δύο νέα υπερσύγχρονα όπλα

Η Ρωσία θέτει σε επιχειρησιακή λειτουργία δύο νέα υπερόπλα το 2024.
Σύμφωνα με ανώτατο Ρώσο αξιωματούχο η Μόσχα θέτει σε λειτουργία το σύστημα S -500 AD, τον επονομαζόμενο και «Δολοφόνο δορυφόρων» ασλλά και τον υπερηχητικό πύραυλο RS-28 Sarmat βάρους 200 τόνων.
Ανώτερος Ρώσος αξιωματούχος αποκάλυψε ότι η παράδοση των συστημάτων Sarmat, που αποκαλούνται «ανίκητα» από τον Ρώσο Πρόεδρο Vladimir Putin, έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί εντός του 2024.
Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Alexei Krivoruchko προέβη στην εν λόγω ανακοίνωση στις 26 Ιανουαρίου 2024.
Επισήμανε ότι η κύρια προτεραιότητα για στρατιωτική-τεχνική υποστήριξη στις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις το 2024 είναι η ολοκλήρωση της ανάπτυξης του στρατηγικού πυραυλικού συστήματος Sarmat στις Στρατηγικές Δυνάμεις.

Ανίκητος και υπερηχητικός

Ο ρωσικός RS-28 Sarmat, γνωστός και ως Satan 2, είναι μέρος μιας σειράς προηγμένων πυραύλων που εισήγαγε ο Putin το 2018, μαζί με τους υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal και Avangard.
Ο Sarmat, που ζυγίζει πάνω από 200 τόνους και έχει την ικανότητα να μεταφέρει πολλαπλές κεφαλές, έχει σχεδιαστεί για να παρακάμπτει τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας.
«Η υποδομή προετοιμάστηκε για μάχιμα καθήκοντα σε σιλό των στρατηγικών πυραυλικών συστημάτων Yars, Avangard και Sarmat στις περιοχές Kaluga, Orenburg και Krasnoyarsk», δήλωσε ο Krivoruchko.
Παράλληλα με τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο Sarmat, επίκειται η άφιξη των πυραύλων Tu-160M και η ανάπτυξη του αντιαεροπορικού συστήματος πυραύλων S-500 στις Αεροδιαστημικές Δυνάμεις, σύμφωνα με τους Eurasian Times.
sarmat_1.JPG

Ο δολοφόνος δορυφόρων

Το S-500 πιστεύεται ότι είναι το πιο προηγμένο αμυντικό σύστημα στον κόσμο, ικανό να καταστρέψει υπερηχητικούς πυραύλους.
Ρώσοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο S-500 θα μπορούσε ακόμη και να στοχεύσει δορυφόρους σε χαμηλή τροχιά και αεροσκάφη stealth 5ης γενιάς, εκτός από τους κύριους στόχους του cruise και βαλλιστικούς πυραύλους.
s500_a.JPG

Ο ρωσικός στρατός επίσης αποσκοπεί στη βελτίωση της παραγωγής ολόκληρου του φάσματος των Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (UAV) και την ιεράρχηση των εξελίξεων στα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, τα συστήματα πυροβολικού, την αναγνώριση και τον πόλεμο των ραντάρ.

www.bankingnews.gr