Επίκαιρα

Αϋφαντής (πρέσβης ε.τ.): Mε την Τουρκία έχουμε αποφασίσει να χάσουμε… Πάμε σε προγραμματισμένη εκτέλεση!

Δεν αποκλείεται ακόμη και εντός του Σεπτεμβρίου να έχουμε εξελίξεις

Ο πρέσβης ε.τ Γιώργος Αυφαντής μιλά για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά που «τρέχουν» με ταχύτητα μεγάλη. Μας επιβάλουν την ταχύτητα και το σχεδιασμό οι «Αμερικανοί κόουτς», υποστηρίζει. Δεν αποκλείεται ακόμη και εντός του Σεπτεμβρίου να έχουμε εξελίξεις. Ο κ.Αυφαντής δεν μιλά με συνθήματα αλλά με επιχειρήματα. Επισημαίνει ότι μιλά για τον σχεδιασμό που υπάρχει και είναι γνωστός στους διπλωματικούς κύκλους. Αν κάτι απρόοπτο προκύψει και χαλάσει τον σχεδιασμό είναι ένα άλλο ζήτημα και μια ελπίδα…

Τι μπορεί να είναι αυτό το απρόοπτο; Ο κ. Αϋφαντής αναφέρει κάποια απ΄ αυτά. «Συζητάμε εφ όλης της ύλης, βρισκόμαστε στο στάδιο της άτυπης αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης», λέει ο κ.Αϋφαντής. «Υπάρχει ο κίνδυνος να θέσουμε στην κρίση κάποιων δικαστών την κυριότητα ελληνικών νησιών όπως οι Οινούσσες και το Αγαθονήσι ή την έκταση των χωρικών μας υδάτων», επισημαίνει ο κ. Αϋφαντής και εξηγεί πως μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο.
«Το Διεθνές Δίκαιο είναι πολύ εύπλαστο και είναι συνυφασμένο με την ισχύ που έχει ο κάθε αναγνώστης του…Ξέρουμε τι θα μας συμβεί, πηγαίνουμε σε προγραμματισμένη εκτέλεση», λέει ο κ. Αϋφαντής.

Γεια σας

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, ένα κάθε εβδομάδα.

Δεν στέλνουμε spam!