Αυτή είναι η πρωτεύουσα των… σατανιστών

Μια ήσυχη κωμόπολη της Αγγλίας, στην οποία εδώ και αιώνες κυκλοφορεί τοπικός θρύλος για ένα «τέρας της κολάσεως» που τρομοκρατεί μεσαιωνική εκκλησία, ανακηρύχθηκε «πρωτεύουσα των σατανιστών».

H Μπάνγκι των 8.500 κατοίκων στην κομητεία Σάφοκ ήταν μέχρι τώρα γνωστή στη χώρα ως η πόλη που παράγει το καλύτερο τυρί της Βρετανίας και έχει το διάσημο τυπογραφείο Clays, στο οποίο, μάλιστα, πρόσφατα τυπώθηκαν τα βρετανικά αντίτυπα της πολύκροτης αυτοβιογραφίας «Spare» του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ πρίγκιπα Χάρι. Πλέον την έχουν μάθει όλοι και για την πρωτιά με τους περισσότερους σατανιστές κατ’ αναλογία πληθυσμού, από οποιαδήποτε άλλη πόλη στην Αγγλία και την Ουαλία.

Επίσημα στοιχεία από την απογραφή του 2021 έδειξαν, σύμφωνα με την «Daily Mail», ότι στην Μπάνγκι υπάρχουν 70 κάτοικοι που αυτοπροσδιορίζονται σατανιστές, γεγονός που σημαίνει ότι ένας στους 120 λατρεύει τον Σατανά. Το ποσοστό είναι 100 φορές μεγαλύτερο από τον μέσο όρο στις υπόλοιπες πόλεις της Αγγλίας και της Ουαλίας, στις οποίες μόνο 1 στους 12.000 κατοίκους δηλώνει σατανιστής.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι πολλοί συνδέουν την πρωτιά της Μπάνγκι με τον θρύλο που θέλει τον διάβολο να παίρνει μορφή μαύρου σκύλου για να τρομοκρατήσει το 1577 τους πιστούς της εκκλησίας St. Mary της πόλης.

Οι ντόπιοι πιστεύουν ότι το «τέρας της κολάσεως» κάνει ακόμη αισθητή την παρουσία του. Μάλιστα, στο νεκροταφείο της εκκλησίας υπάρχει ένας βράχος που είναι γνωστός σαν «Η πέτρα του δρυΐδη» και, σύμφωνα με τον θρύλο, αν κάποιος κάνει 12 κύκλους χορεύοντας γύρω από τον βράχο μπορεί να κάνει τον Σατανά να εμφανιστεί μπροστά του.

newsbreak.gr
https://corfiatiko.blogspot.com/2023/02/blog-post_30.html