Αυτό που είπε ο Πούτιν θα έπρεπε σήμερα να κάνει τον γύρο της Ευρώπης, vid

«Δεν χαιρόμαστε για αυτό, αλλά είναι γεγονός».

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος τελικά…δεν «έπεσε» όπως μας παραμύθιαζαν πολιτικοί, αναλυτές και ΜΜΕ τα τελευταία δύο χρόνια του ουκρανικού πολέμου, επισκέφθηκε χθες το βορειοανατολικό άκρο της ρωσικής άπω ανατολής.

Σε συνομιλία που είχε με κατοίκους και τοπικούς φορείς, η οποία έγινε μπροστά στις κάμερες, ο «Τσαρ Βλαντ» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον πόλεμο που έχει κηρύξει σύσσωμη η Δύση στη Ρωσία.

Εξηγώντας πως η ρωσική οικονομία όχι μόνο δεν επλήγη από τα δεκάδες πακέτα αντιρωσικών κυρώσεων, αλλά τελικά αναπτύσσεται, σχολίασε την κατάσταση στην Ευρώπη.

Μάλιστα χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά «φωτογράφισε» κράτη όπως η Γερμανία, που ήταν άλλοτε κραταιά σε οικονομικό επίπεδο και σήμερα μαστίζεται από κοινωνικές αναταράξεις, ακρίβεια και αβεβαιότητα

«Αφήστε τους να ανησυχούν οι ίδιοι για τον εαυτό τους. Τι θα φάνε αύριο, τι θα φορέσουν, τι θα οδηγήσουν. Όλοι τους (σ.σ. οι Ευρωπαίοι) έχουν πολλά προβλήματα. Ακόμα και μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες δεν καλοπερνάνε. Εμείς έχουμε ανάπτυξη και εκείνοι βρίσκονται σε παρακμή».

Για να καταλάβουν και οι τελευταίοι ποιοι πραγματικά βρίσκονται στη…σωστή πλευρά της ιστορίας:

πηγή