Αυτός είναι ο πρώην διάσημος Ολλανδός ηθοποιός που έγινε Ασκητής – Πώς άλλαξε η ζωή του

Ο Ιωσήφ πήγε και βρήκε τον Γέροντα Πορφύριο στην Ελλάδα και έμαθε για την Ορθοδοξία.

Αυτός είναι ο πρώην διάσημος Ολλανδός ηθοποιός που έγινε Ασκητής στο Neerijnen της Ολλανδίας – Ήταν ένας μεγάλος και σπουδαίος Ολλανδός ηθοποιός και σκηνοθέτης του Ολλανδικού θεάτρου.

Ο Joseph Van den Berg έτσι ήταν το πραγματικό όνομα του, γεννήθηκε στις 22 Αυγούστου το 1949 και δεν είχε καθόλου σχέση με τον Θεό, ήταν άθεος. Ήταν παντρεμένος και έχει 4 παιδιά. Όλα άλλαξαν μια μέρα, σε μια παράσταση που έπαιζε το ρόλο του άθεου και έλεγε: «Δεν υπάρχει Θεός, δεν υπάρχει Θεός». Ακούει τότε μια φωνή μέσα του να του λέει: «Υπάρχω, ψάξε να με βρεις!». Από αυτή την στιγμή κάτι είχε αλλάξει μέσα του.

[sc name=”agioreitiko-thymiama” ][/sc]

Είχε μια πολύ καλή φίλη και τον ενημέρωσε ότι γνώριζε τον Γέροντα Πορφύριο και ότι θα πήγαινε στην Ελλάδα και αν ήθελε να του έγραφε ένα γράμμα για να του το έδινε.

Όταν η φίλη του έφτασε στην Ελλάδα και πήγε στον Γέροντα Πορφύριο και μόλις του μίλησε για τον Ιωσήφ, έλαμψε από την χαρά του και την είπε ότι πρέπει να τον δει. Πράγματι έτσι και έγινε, ο Ιωσήφ πήγε και τον βρήκε στην Ελλάδα.

Ο Γέροντας Πορφύριος μίλησε στον Ιωσήφ για την Ορθοδοξία. Επίσης στην Ελλάδα γνώρισε και τον Άγιο Παϊσιο στο Αγ. Όρος.

Με θαυμαστό τρόπο κάτι άλλαξε μέσα του και αποφάσισε να παρατήσει τα πάντα, χρήμα, δόξα, οικογένεια, φίλους, δημοσιότητα για να γίνει Ορθόδοξος Χριστιανός και να ασκητέψει στην Ολλανδία.

Τα μοναδικά πράγματα που πήρε μαζί του όταν ξεκίνησε για να βρει τον Θεό, ήταν ένα ποδήλατο και ένα μπαούλο με λίγα ρούχα. Το ποδήλατο το συναντάει κανείς έξω από την καλύβα του και το μπαούλο είναι ενσωματωμένο στην καλύβα του.

Βαπτίστηκε και έγινε Ορθόδοξος Χριστιανός. Το καλυβάκι του επισκέπτονται καθημερινά πολύς κόσμος, επίσης τον επισκέπτονται Ιερείς και Αρχιερείς από παντού.

Joseph Van den Berg

Πηγή: Ελληνικός Ορθόδοξος Ιεραποστολικός σύλλογος Γερμανίας «Ο Ευαγγελιστής Μάρκος»

Αυτός είναι ο πρώην διάσημος Ολλανδός ηθοποιός που έγινε Ασκητής – Του άλλαξε τη ζωή ο Γέροντας Πορφύριος

 

πηγή