Επίκαιρα, Ρωσία

Χειρουργικά πλήγματα – Η Ρωσία ακρωτηρίασε την αντεπίθεση της Ουκρανίας με μόλις δύο βομβαρδισμούς

Η Ρωσία κατάφερε με δύο πλήγματα να αποδυναμώσει την ουκρανική αντεπίθεση, η οποία κινδυνεύει να «εκφυλιστεί» πλήρως και νωρίτερα του αναμενομένου.
Τη νύχτα της 9ης προς 10 Ιουνίου 2023, η Ρωσία πραγματοποίησε πυραυλική επίθεση μέγιστης ισχύος στην αεροπορική βάση Mirgorod στην περιφέρεια Poltava, όπου στεγάζεται η 40η Ταξιαρχία Τακτικής Αεροπορίας από όπου απογειώνονται μαχητικά MiG-29.
Σύμφωνα με δήλωση Τύπου της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, η Ρωσία έπληξε τη βάση με Iskander-M (βαλλιστικούς) και Iskander-K (πύραυλοι cruise) και drones Geran-2.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρωσία εκτόξευσε συνολικά 8 πυραύλους εδάφους και 35 drones Geran-2 από την περιοχή της ανατολικής ακτής της Αζοφικής Θάλασσας.
Μερικοί από τους πυραύλους και τα drones κατευθύνθηκαν σε στόχους στις περιοχές της Οδησσού και του Kharkiv.
Ο επικεφαλής της περιφέρειας Poltava Dmytro Lunin σημείωσε ότι η επίθεση κατέστρεψε ολόκληρη την υποδομή του αεροδρομίου και άλλον απροσδιόριστο εξοπλισμό.
Σύμφωνα με το Military Informant, οι δορυφόροι της NASA κατέγραψαν δύο ισχυρές εκρήξεις στις 3:39 π.μ. στο έδαφος της αεροπορικής βάσης Mirgorod.
Βλέποντας τη διάταξη της αεροπορικής βάσης και τις συντεταγμένες των εκρήξεων σε δορυφορικές φωτογραφίες, φαίνεται ότι επλήγησαν υπόγειες εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων και πυρομαχικών.

www.bankingnews.gr

Γεια σας

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, ένα κάθε εβδομάδα.

Δεν στέλνουμε spam!