Χειρουργικά πλήγματα – Η Ρωσία ακρωτηρίασε την αντεπίθεση της Ουκρανίας με μόλις δύο βομβαρδισμούς

Η Ρωσία κατάφερε με δύο πλήγματα να αποδυναμώσει την ουκρανική αντεπίθεση, η οποία κινδυνεύει να «εκφυλιστεί» πλήρως και νωρίτερα του αναμενομένου.
Τη νύχτα της 9ης προς 10 Ιουνίου 2023, η Ρωσία πραγματοποίησε πυραυλική επίθεση μέγιστης ισχύος στην αεροπορική βάση Mirgorod στην περιφέρεια Poltava, όπου στεγάζεται η 40η Ταξιαρχία Τακτικής Αεροπορίας από όπου απογειώνονται μαχητικά MiG-29.
Σύμφωνα με δήλωση Τύπου της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, η Ρωσία έπληξε τη βάση με Iskander-M (βαλλιστικούς) και Iskander-K (πύραυλοι cruise) και drones Geran-2.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρωσία εκτόξευσε συνολικά 8 πυραύλους εδάφους και 35 drones Geran-2 από την περιοχή της ανατολικής ακτής της Αζοφικής Θάλασσας.
Μερικοί από τους πυραύλους και τα drones κατευθύνθηκαν σε στόχους στις περιοχές της Οδησσού και του Kharkiv.
Ο επικεφαλής της περιφέρειας Poltava Dmytro Lunin σημείωσε ότι η επίθεση κατέστρεψε ολόκληρη την υποδομή του αεροδρομίου και άλλον απροσδιόριστο εξοπλισμό.
Σύμφωνα με το Military Informant, οι δορυφόροι της NASA κατέγραψαν δύο ισχυρές εκρήξεις στις 3:39 π.μ. στο έδαφος της αεροπορικής βάσης Mirgorod.
Βλέποντας τη διάταξη της αεροπορικής βάσης και τις συντεταγμένες των εκρήξεων σε δορυφορικές φωτογραφίες, φαίνεται ότι επλήγησαν υπόγειες εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων και πυρομαχικών.

www.bankingnews.gr