Συστατικά
- 1 kg. χταπόδι
- 1 κ. γλ. τριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 κ. γλ. κόκκινο πιπέρι
- 1 κ. γλ. μπαχάρι
- 1 κ. γλ. πράσινο πιπέρι
- 1 κ. γλ. θυμάρι
- 1 κ. γλ. μαντζουράνα
- 1 κ. γλ. δεντρολίβανο
- 100 ml. ούζο
- ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπέρι στην γεύση
Οδηγίες
- Σε μια μικρή γάστρα τοποθετούμε το χταπόδι και πασπαλίζουμε με όλα τα υλικά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το Ούζο και ψήνουμε για 60΄ λεπτά στον φούρνο και στους 160ο C, ώστε να μείνει με ελάχιστη σάλτσα, πηχτή και παχύρρευστη. Αν έχει στεγνώσει εντελώς αφού το βγάλουμε από τον φούρνο προσθέτουμε λίγο νερό.