Χταπόδι με Ούζο

Συστατικά

  • 1 kg. χταπόδι
  • 1 κ. γλ. τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κ. γλ. κόκκινο πιπέρι
  • 1 κ. γλ. μπαχάρι
  • 1 κ. γλ. πράσινο πιπέρι
  • 1 κ. γλ. θυμάρι
  • 1 κ. γλ. μαντζουράνα
  • 1 κ. γλ. δεντρολίβανο
  • 100 ml. ούζο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι στην γεύση

Οδηγίες

  1. Σε μια μικρή γάστρα τοποθετούμε το χταπόδι και πασπαλίζουμε με όλα τα υλικά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το Ούζο και ψήνουμε για 60΄ λεπτά στον φούρνο και στους 160ο C, ώστε να μείνει με ελάχιστη σάλτσα, πηχτή και παχύρρευστη. Αν έχει στεγνώσει εντελώς αφού το βγάλουμε από τον φούρνο προσθέτουμε λίγο νερό.