• togerontikotoyagioyoroys
    Το Γεροντικό του Αγίου Όρους
    Το Γεροντικό του Αγίου Όρους (Ανδρέου Μοναχού Αγιορείτη) - Αφηγήσεις από τη ζωντανή παράδοση της ερημικής...
  • agios-porfyrios-vivlia-eikones
    Άγιος Πορφύριος
    Μεγάλη ποικιλία από Βυζαντινές εικόνες και βιβλία με τον Άγιο Πορφύριο στο eikonia.gr
  • i-osia-gerontissa-galaktia-tis-kritis
    Η οσία Γερόντισσα Γαλακτία της Κρήτης
    Η παρούσα έκδοση αποτελείται από 352 σελίδες και διανθίζεται από φωτογραφίες σχετικές με τη Γερόντισσα...
  • agios-paisios-eikones-vivlia
    Άγιος Παΐσιος
    Μεγάλη ποικιλία από Βυζαντινές εικόνες και βιβλία με τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη στο ixnk.gr
  • FACEBOOK-PART34
    Μοναστηριακά κρασιά
    Μοναστηριακά κρασιά εξαιρετικής ποιότητας από τις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους και των Μετεώρων.

Χταπόδι ψητό με σάλτσα πιπεριάς

Υλικά

  • 1 χταπόδι φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 3-4 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης ψητές, έτοιμες από βάζο
  • 1 χούφτα ωμά αμύγδαλα, καβουρδισμένα
  • 1 χούφτα κόλιανδρο φρέσκο ή μαϊντανό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • χυμό από 1 λάιμ
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
Διαδικασία
Βράζετε το χταπόδι μόνο του σε μια κατσαρόλα με βαριά μεταλλική βάση μέχρι να μαλακώσει. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του βρασμού, αλλά γενικά το χταπόδι κατεβάζει αρκετά υγρά.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα πιπεριάς: Πολτοποιήστε τις πιπεριές στο μούλτι ή σε μπλέντερ με τα αμύγδαλα, τον κόλιανδρο ή τον μαϊντανό, το σκόρδο, το χυμό λάιμ (και αλάτι.

Στραγγίζετε το χταπόδι, το αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο και το περνάτε από δυνατή φωτιά σε καυτό τηγάνι – γκριλιέρα, για 2΄-3΄ από κάθε πλευρά. Σερβίρετε συνοδεύοντας με τη σάλτσα και λίγο χυμό λάιμ επιπλέον αν θέλετε.