Cognify: Η φυλακή του μέλλοντος περιλαμβάνει εγκεφαλικό εμφύτευμα

Cognify: Η φυλακή του μέλλοντος περιλαμβάνει εγκεφαλικό εμφύτευμα

Cognify: Η φυλακή του μέλλοντος περιλαμβάνει εγκεφαλικό εμφύτευμα

Η τεχνολογία αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς και είναι απίστευτα αυτά που μπορούν να πετύχουν οι επιστήμονες. Αυτό πολλές φορές είναι τρομακτικό και σιγά σιγά μπαίνουμε στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Σίγουρα αυτό αποδεικνύει το γεγονός ότι ένας επιστήμονας αποκάλυψε μια ιδέα για μια φυλακή του μέλλοντος που λέει ότι θα επιταχύνει την απελευθέρωση ενός εγκληματία σε λίγα λεπτά, παρά σε χρόνια ή και δεκαετίες. Ο λόγος για το Cognify.

Το σχέδιο Cognify θέλει ένα εμφύτευμα να μπαίνει στον εγκέφαλο του φυλακισμένου, ώστε να ανασύρει τις μνήμες του από το έγκλημα. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούν να δουν το θύμα την ώρα της εγκληματική πράξης, ώστε να ξέρουν ακριβώς τι έχει συμβεί.

Το φουτουριστικό σύστημα θα διαθέτει μια συσκευή VR, που θα εμφανίζει πλάνα που δημιουργούνται από ΑΙ, από τον τόπο του εγκλήματος. Στην συνέχεια, το εγκεφαλικό εμφύτευμα θα προκαλεί συναισθηματικές καταστάσεις, όπως τύψεις και μεταμέλεια, συναισθήματα που δεν θα περίμενε κανείς από έναν στυγνό δολοφόνο.

σχόλιο Γ.Θ : Πλέον μιλάμε για την πλήρη κατάργηση της ελεύθερης βούλησης και ανθρώπινης ελευθερίας. Η απόλυτα σατανική εποχή μέσα από την τεχνολογία.

Ο προγραμματιστής Hashem Al-Chaili, έχει τολμηρά σχέδια για την τεχνολογία. Ελπίζει μακροπρόθεσμα να κάνει μόνιμα τα αποτελέσματα της συνεδρίας, δίνοντας στον θήτη μόνιμές αναμνήσεις.

Οι αξιωματούχοι αναγνωρίζουν πως η φυλακή δεν αποτρέπει τους παραβάτες από μελλοντικά εγκλήματα. Βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις, όπως οι φυλακές στις σκανδιναβικές χώρες.

Εξηγώντας πώς ακριβώς θα λειτουργήσει η ιδέα, ένα αφηγηματικό βίντεο είπε: «Το Cognify θα μπορούσε κάποια μέρα να δημιουργήσει και να εμφυτεύσει τεχνητές μνήμες απευθείας στον εγκέφαλο του κρατούμενου.

«Αυτές οι περίπλοκες, ζωντανές και ζωντανές αναμνήσεις δημιουργούνται σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας περιεχόμενο που δημιουργείται από AI».

Η αποκατάσταση θα διαρκέσει για αρκετά λεπτά, αλλά πιθανότατα θα μοιάζει με χρόνια για τον εγκληματία.

«Μέσα στο μυαλό του εγκληματία, ο χρόνος θα περνούσε διαφορετικά πιο αργά από ό,τι στην πραγματική ζωή, κάνοντάς τους να βιώσουν πολλά χρόνια», ανέφερε το βίντεο.

Πριν την θεραπεία, οι κρατούμενοι υποβάλλονται σε σάρωση εγκεφάλου υψηλής ανάλυσης ώστε να δημιουργηθεί ένας λεπτομερής χάρτης των νευρικών οδών τους. Με αυτό το τρόπο το Cognify εστιάζει σε συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου, που είναι υπεύθυνες για τη μνήμη και τη λογική. Αυτές βρίσκονται στον ιππόκαμπο, τον προμετωπιαίο φλοιό, την αμυγδαλή, τον βρεγματικό λοβό και τον πρόσθιο φλοιό.

Cognify

Παράλληλα, με χρήση οπτικών εφέ, ο δράστης θα μπορούσε να νιώσει και να αισθανθεί τον πόνο που υπέστη το θέμα του.

«Ορισμένες αναμνήσεις έχουν σχεδιαστεί για να προκαλούν συνέπειες και τραύματα», προστίθεται στο βίντεο.

«Τέτοιες αναμνήσεις θα μπορούσαν να προσομοιώσουν τις μακροπρόθεσμες συνέπειες βίαιων ενεργειών, όπως η θλίψη της οικογένειας του θύματος ή το σωματικό και συναισθηματικό τραύμα που υπέστη το θύμα».

Παράλληλα, οι φυλακές θα έχουν τρομερά λιγότερους τρόφιμους, ενώ τα κόστη τους θα είναι δραματικά χαμηλότερα. Την ίδια στιγμή, μέσω του προγράμματος θα μπορούν να κάνουν τους εγκληματίες να επανενταχθούν στην κοινωνία, συνεχίζοντας με επιμορφωτικές συνεδρίες, που θα του κάνει να θέλουν να είναι άξιοι πολίτες και άνθρωποι.

σχόλιο Γ.Θ : Η τεχνολογία αυτή υπόσχεται να κάνει τον κόσμο μας καλύτερο αλλά όλοι ξέρουμε ποιοι σατανικοί άνθρωποι κρατάνε τα ηνία της τεχνολογίας και του χρήματος και τι σατανικά πράγματα είναι ικανοί να πράξουν. 
Εξάλλου ακόμα και αν το καλό επιβάλλεται καταργώντας την ελεύθερη βούληση, τότε δεν είναι θεάρεστο αλλά έργο του σκότους.

πηγή