Υλικά
- 1 φλιτζάνι ταχίνι
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη μαύρη
- 3 κουτ. σούπας μέλι
- 1 φλιτζάνι κουβερτούρα ψιλοκομμένη ή τριμμένη
- ½ κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. γλυκού σόδα
- 2 φλιτζάνια νιφάδες βρόμης
- 1 κουτ. σούπας καυτό νερό
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι ανάλατα φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα ή κράνμπερις ή και τα δύο μαζί, ανακατεμένα
- 1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή ή άρωμα πικραμύγδαλου.
Διαδικασία
Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε με κουτάλι το ταχίνι με τη ζάχαρη, το μέλι και τη βανίλια.
Ρίχνετε από πάνω κοσκινίζοντας το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτετε τη βρόμη, το νερό, τα φιστίκια, τη βανίλια, την τριμμένη σοκολάτα και το μίγμα ταχινιού. Ανακατεύετε καλά. Αν το μίγμα είναι πολύ σφιχτό, ρίχνετε λίγο νερό ακόμα.
Πλάθετε το μίγμα σε ρολό, σαν χοντρό λουκάνικο και το τυλίγετε με πλαστική μεμβράνη. Το βάζετε στη κατάψυξη για 10 λεπτά περίπου να σφίξει.
Ψήνετε τα μπισκότα στο φούρνο για 8-10 λεπτά. Ξεφουρνίζετε, αφήνετε να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσετε από το χαρτί και τα διατηρείτε σε μεταλλικό κουτί.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη – Food styling: Αντωνία Κατή
Tips
Ανακατεύετε το ταχίνι με τα υπόλοιπα υλικά χρησιμοποιώντας κουτάλι και όχι μίξερ γιατί σφίγγει.