Δ.Παπαστεργίου για προσωπικό αριθμό: «Αυτά τα “666” προφανώς θα τα κόψουμε… εκτός αν κάποιος το θέλει»

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Τρίτης (10/10), μιλώντας για τον προσωπικό αριθμό του πολίτη, είπε ότι «αυτά τα “666” προφανώς θα τα κόψουμε… εκτός αν κάποιος το θέλει»!

Παράλληλα, τόνισε ότι «η επόμενη μέρα είναι το νέο wallet, η νέα εφαρμογή στο κινητό που με την έγκρισή του ο πολίτης θα μπορεί να διεκπεραιώνει τις δουλειές του χωρίς να χρειάζεται να προσκομίζει κανένα έγγραφο».

Χαρακτήρισε μεγάλη μεταρρύθμιση τον προσωπικό αριθμό, «ο οποίος θα είναι το ΑΦΜ μας συν τρία ψηφία και με αυτόν τον αριθμό που θα παραχθεί τον Δεκέμβριο θα μπορεί ο πολίτης να κάνει οποιαδήποτε συναλλαγή στο Δημόσιο.

Ο προσωπικός αριθμός θα είναι καταγεγραμμένος στις νέες ταυτότητες μετά τον Δεκέμβριο».

Όπως τόνισε ο Παπαστεργίου τον προσωπικό αριθμό θα τον επιλέγει ο ίδιος ο πολίτης, καθώς «θα ανοίξει πλατφόρμα στο gov.gr και θα επιλέξει τον προσωπικό του αριθμό».

«Εδώ λοιπόν έρχεται η μαγεία του Προσωπικού Αριθμού», δήλωσε.

Μάλιστα οι γελοίοι παρουσιαστές έκαναν και…«πλάκα» με τον αριθμό λέγοντας «666» και γελώντας ο υπουργός απάντησε: «αυτά τα “666” προφανώς θα τα κόψουμε, εκτός αν κάποιος το θέλει».