ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ

Δεν μπορεί, κάποτε ο Έλληνας θα αντιληφθεί ότι η αιτία όλων των δεινών είναι το πολίτευμα της χώρας.

Δυστυχώς ακόμα και τώρα, θεωρεί ήσσονος σημασίας το θέμα του πολιτεύματος σε όλα αυτά που υφίσταται. Ίσως μάλιστα να έχει πεισθεί, από την προπαγάνδα του συστήματος, ότι σήμερα έχουμε το καλύτερο πολίτευμα που γνώρισε ποτέ η χώρα.

Κάποια στιγμή όμως θα συνειδητοποιήσει ότι το εκτροφείο όλης της διαπλοκής, όλων των σκανδάλων, της υποβαθμισμένης Παιδείας του, της οικονομικής καταστροφής του και της εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας στους ξένους, είναι το πολίτευμα.

Μπορεί και άλλα κράτη να έχουν παρεμφερές πολίτευμα, αλλά το δικό μας Σύνταγμα περιέχει τόσα παράθυρα στα ολιγαρχικά (ντόπια και ξένα) συμφέροντα, που στην ουσία το καθιστούν πτώμα σε τυμπανιαία κατάσταση για τα συμφέροντα του λαού.

Αυτό το πολίτευμα πρέπει να αλλάξει.

Όμως δεν πρέπει να αλλάξει από τους ίδιους τους πολιτικούς, γιατί αυτοί θα κοιτάξουν να εξασφαλίσουν και πάλι πρώτα τα συμφέροντά τους και αυτά της παρασιτικής ολιγαρχίας.

Θα πρέπει να αλλάξει από τους ίδιους τους πολίτες οι οποίοι θα κοιτάξουν να εξασφαλίσουν πρώτα τα δικά τους συμφέροντα. Εξάλλου, μήπως αυτό ακριβώς δεν είναι η δημοκρατία;

σχόλιο ΡτΠ: Πώς θα ήταν η χώρα μας με ένα Καποδιστριακό Δημοκρατικό πολίτευμα με βάση τα δημοψηφίσματα;
Είναι επιτακτική ανάγκη να ενδιαφερθούμε και να ενημερωθούμε (δείτε=> ΕΔΩ)