Δεν θα τρώτε κρέας και γάλα, μόνο τρία νέα ρούχα τον χρόνο, λέει έκθεση!

Σοκαριστείτε ελεύθερα…

Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε το 2019 και τονίστηκε εκ νέου το 2023 φέρεται να λέει ότι έως το 2030 δεν θα μας επιτρέπεται να τρώμε κρέας ή γαλακτοκομικά προϊόντα, θα περιοριζόμαστε σε μόλις τρία νέα ρούχα ετησίως και μία πτήση με αεροπλάνο κάθε τρία χρόνια. Θα ξεκινήσει σε χώρες που «καταναλώνουν περισσότερο». 

Γράφουν εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης στις ΗΠΑ:

Η έκθεση « The Future of Urban Consumption in a 1,5°C World » που δημοσιεύτηκε το 2019, θέτει στόχους για τις πόλεις να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, σύμφωνα με τις φιλοδοξίες της Συμφωνίας του Παρισιού του 2015. Αυτό που στοχεύει να κάνει αυτή η έκθεση είναι να ποσοτικοποιήσει και στην συνέχεια να προτείνει τρόπους για τους «ηγέτες» των πόλεων να μειώσουν τις εκπομπές που βασίζονται στην κατανάλωση (σ.σ. ΕΔΩ τι πραγματικά ισχύει). Με άλλα λόγια, μειώστε αυτό που καταναλώνετε είτε είναι φαγητό, ρούχα ή ταξίδια κ.λπ.

Η έκθεση περιγράφει έξι τομείς στους οποίους οι πόλεις του κόσμου μπορούν να αναλάβουν «ταχεία δράση για την αντιμετώπιση των εκπομπών που βασίζονται στην κατανάλωση»: τρόφιμα, κατασκευές, ένδυση, οχήματα, αερομεταφορές και ηλεκτρονικά είδη.

Το μέλλον της αστικής κατανάλωσης σε έναν κόσμο 1,5°C  δημιουργήθηκε και συν-παραδόθηκε από τους C40, Arup και το Πανεπιστήμιο του Leeds με χρηματοδότηση από το Arup, το Πανεπιστήμιο του Leeds και το Citi Foundation. Ισχυρίζεται ότι είναι ανάλυση και όχι σχέδιο, αλλά ο τόνος της έκθεσης, από την αρχή, μοιάζει με σχέδιο.

Το C40 είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο δημάρχων  που αντιπροσωπεύουν το ένα τέταρτο της παγκόσμιας οικονομίας. Περιλαμβάνει  σχεδόν 100 πόλεις  συν  1.143 πόλεις και τοπικές κυβερνήσεις  που έχουν ενταχθεί στο «Cities Race to Zero» του C40. Οι πόλεις που εγγράφονται στο «Cities Race to Zero» δεσμεύονται, μεταξύ άλλων, να διατηρήσουν την παγκόσμια θέρμανση κάτω από τον στόχο του 1,5°C της Συμφωνίας του Παρισιού.

 

 

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΔΩ

πηγή