ΥΛΙΚΑ:
Για το σιρόπι:
Για το χαλβά:
Για το σιρόπι:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι εκτός από το μέλι.
Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση.
Δεν ανακατεύουμε ξανά από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. από την ώρα που θα πάρουν βράση.
Προσθέτουμε το μέλι και αφαιρούμε απ’ τη φωτιά, ανακατεύουμε ελαφρώς και αφήνουμε στην άκρη.
Για το χαλβά:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το σπορέλαιο και καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα.
Έπειτα, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά με το σύρμα μέχρι να δέσει το μείγμα μας.
Ανακατεύετε συνεχώς το χαλβά για να μην κολλήσει.
Χωρίζουμε το μείγμα μας σε δυο μπολ.
Στο ένα μπολ προσθέτουμε το σιρόπι τριαντάφυλλου και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
Βρέχουμε με νερό μία στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση.
Ρίχνουμε το ροζ μείγμα μέσα στη φόρμα μας και μετά το λευκό.
Αφήνουμε το χαλβά να κρυώσει στο ψυγείο για 2 ώρες
Αναποδογυρίζουμε το χαλβά σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.