Δίχρωμος χαλβάς με τριαντάφυλλο. Ένα εύκολο, πεντανόστιμο και γρήγορο γλυκό και ιδιαίτερα αγαπητό όχι μόνο σε περίοδους νηστείας αλλά και καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

ΥΛΙΚΑ:

Για το σιρόπι:
1250
ml νερό
350
γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2
κ.σ. μέλι
1
ξυλάκι κανέλα
2
γαρύφαλλα
2
κ.σ. ανθόνερο
Για το χαλβά:
400
γρ. σιμιγδάλι χοντρό
100
γρ. αμύγδαλα, ασπρισμένα και χοντροαλεσμένα
125
ml σπορέλαιο
6
κ.σ. σιρόπι τριανταφύλλου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

 

Για το σιρόπι:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι εκτός από το μέλι.

Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση.

Δεν ανακατεύουμε ξανά από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός.

Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. από την ώρα που θα πάρουν βράση.

Προσθέτουμε το μέλι και αφαιρούμε απ’ τη φωτιά, ανακατεύουμε ελαφρώς και αφήνουμε στην άκρη.

Για το χαλβά:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το σπορέλαιο και καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα.

Έπειτα, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.

Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά με το σύρμα μέχρι να δέσει το μείγμα μας.

Ανακατεύετε συνεχώς το χαλβά για να μην κολλήσει.

Χωρίζουμε το μείγμα μας σε δυο μπολ.

Στο ένα μπολ προσθέτουμε το σιρόπι τριαντάφυλλου και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.

Βρέχουμε με νερό μία στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση.

Ρίχνουμε το ροζ μείγμα μέσα στη φόρμα μας και μετά το λευκό.

Αφήνουμε το χαλβά να κρυώσει στο ψυγείο για 2 ώρες

Αναποδογυρίζουμε το χαλβά σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.

πηγή