Διεθνής ανησυχία για το γάλα που πίνουμε! Κάτι ετοιμάζεται

Διεθνής ανησυχία για το γάλα που πίνουμε! Κάτι ετοιμάζεται

Διεθνής ανησυχία για το γάλα που πίνουμε! Κάτι ετοιμάζεται

Λίγο πριν τον κρίσιμο, για τα σχέδια τους, μήνα Μάιο

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εξέφρασε την «τεράστια ανησυχία του» για την αυξανόμενη εξάπλωση του στελέχους H5N1 της γρίπης των πτηνών σε άλλα είδη, ανάμεσά τους και άνθρωποι.

Η συγκυρία δεν είναι τυχαία και λαμβάνει χώρα την ώρα που ο ΠΟΥ προσπαθεί να συντονήσει τα κράτη για να υπογράψουν την “Συνθήκη για τις Πανδημίες” μέχρι τα τέλη Μαϊου!

Πλέον, μετά τον εντοπισμό ισχυρών συγκεντρώσεων του ιού H5N1 στο γάλα αγελάδων που είχαν μολυνθεί από την γρίπη των πτηνών στις ΗΠΑ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνέστησε σήμερα την εφαρμογή «λογικών» μέτρων διατροφικής ασφάλειας, όπως την χρήση παστεριωμένου γάλακτος. Μετά θα λάβουν μέτρα σε σχέση με το γάλα που παράγουν κτηνοτρόφοι; Μήπως θα αναλάβουν την παραγωγή γάλακτος εγκεκριμένοι διεθνείς οργανισμοί;

Προς το παρόν, λένε, διεξάγονται έρευνες για να καθοριστεί για πόσο χρονικό διάστημα μπορεί να επιβιώσει ο ιός στο γάλα και ο ΠΟΥ ζήτησε από όλους να είναι σε επαγρύπνηση. «Για όσο είναι σε εξέλιξη οι μελέτες, είναι σημαντικό οι άνθρωποι να εφαρμόζουν ασφαλείς διατροφικές πρακτικές, όπως να καταναλώνουν μόνο παστεριωμένο γάλα», είπε η γιατρός Ουενκίνγκ Ζανγκ, η επικεφαλής του παγκόσμιου προγράμματος του ΠΟΥ για τη γρίπη, στην τακτική ενημέρωση του Οργανισμού, στη Γενεύη.

«Παρατηρούμε τώρα ότι πολλά κοπάδια αγελάδων προσβλήθηκαν, σε αυξανόμενο αριθμό αμερικανικών Πολιτειών, κάτι που δείχνει ότι πρόκειται για μια νέα φάση όσον αφορά τη διάδοση του ιού στα θηλαστικά», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με όσα ειπώνονται επίσημα, τα κρούσματα του ιού Α(Η5Ν1) μεταξύ των ανθρώπων είναι σπάνια και συνδέονται με την επαφή τους σε άρρωστα ζώα ή την επαφή τους με μολυσμένο περιβάλλον. Δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια απόδειξη ότι ο ιός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, όμως οι επιστήμονες ανησυχούν ότι η εξάπλωση του θα διευκολύνει την εμφάνιση κάποιας μετάλλαξης.

Από τις αρχές του 2023 μέχρι την 1η Απριλίου 2024 ο ΠΟΥ κατέγραψε συνολικά 889 κρούσματα γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους, σε 23 χώρες. Εξ αυτών, πέθαναν οι 463, δηλαδή το ποσοστό θνησιμότητας ανέρχεται στο 52%.

Όπως έχει αναφέρει ο καρδιολόγος Peter Mccullough για το θέμα:

«Ακούμε για μια νέα ενδεχόμενη πανδημία.

Αυτή τη φορά έρχεται με την μορφή μιας γρίπης των πτηνών, όπως φαίνεται.

Η γρίπη των πτηνών υπάρχει εδώ και δεκαετίες τώρα. Όταν συμβαίνει, μπορεί να γίνει θανατηφόρα. Μεταδίδεται από τα ζώα, κυρίως από τα πουλιά στους ανθρώπους.

Αλλά ξέρετε ανησυχώ ότι αυτή θα μπορούσε να είναι η ”ασθένεια Χ”, για την οποία μας έχει προειδοποιήσει το βιοφαρμακευτικό σύμπλεγμα…

Το 2021, ανακοινώθηκε ότι υπάρχει εμβόλιο για την γρίπη των πτηνών και τώρα η BARDA (Αρχή για την Προηγμένη Βιοιατρική Έρευνα και Ανάπτυξη), το τμήμα έρευνας του Υπουργείου Άμυνας, ανακοινώνει ένα αυτοενισχυόμενο εμβόλιο αγγελιοφόρου RNA…

Έτσι, η γρίπη των πτηνών ενέχει την προοπτική μιας επισιτιστικής φοβίας, δηλαδή αποσύροντας τα πουλερικά και το κρέας από την αγορά, οι άνθρωποι κατατρομοκρατούνται και η κυβέρνηση μάς παρουσιάζει ένα εμβόλιο…»

πηγή