Δικάζεται στην Χάγη το Ισραήλ για γενοκτονία – Δριμύ κατηγορώ και αποδείξεις από Ν. Αφρική: Τα είχατε υπολογισμένα όλα

Αν και το Ισραήλ βρίσκεται από σήμερα Πέμπτη 11/1 ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου (International Court of Justice) της Χάγης – κατόπιν πρωτοβουλίας της Νότιας Αφρικής – με την κατηγορία της γενοκτονίας, ο ισραηλινός στρατός εξακολουθεί να σφυροκοπά και να βομβαρδίζει ασταμάτητα τη Λωρίδα της Γάζας και κυρίως τα κεντρικά και νότια εδάφη, προειδοποιώντας πως είναι έτοιμος να επέμβει και στον Λίβανο, εάν χρειαστεί..
Ο IDF έχει εστιάσει τις επιχειρήσεις του στη νότια πόλη του Khan Yunis, όπου εκτιμάται ότι τουλάχιστον 62 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις χθεσινοβραδινές επιθέσεις, αλλά και σε προσφυγικούς καταυλισμούς που βρίσκονται στην κεντρική Γάζα, καθώς εκεί εκτιμά ότι παραμένουν αρκετοί πυρήνες της Hamas.
Πάντως, για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu δήλωσε δημόσια πως το Ισραήλ δεν πρόκειται να καταλάβει τη Γάζα μετά το τέλος των στρατιωτικών επιχειρήσεων.
Την ίδια στιγμή, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κάλεσε τους αντάρτες Houthis από την Υεμένη να σταματήσουν άμεσα τις επιθέσεις τους κατά πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, έκκληση που ήρθε λίγες ώρες μετά τη μαζικότερη αεροπορική επίθεση που εξαπέλυσαν από τον περασμένο Νοέμβριο, βάζοντας στο στόχαστρο τους … ακόμα και αμερικανικά πολεμικά πλοία.

Δίκη για γενοκτονία

Ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (ανώτατου Δικαστηρίου του ΟΗΕ, δεν πρόκειται για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο) βρίσκεται από νωρίς σήμερα το πρωί το Ισραήλ κατηγορούμενο για γενοκτονία λόγω του πολέμου που διεξάγει στη Γάζα.
Αν και ο Ισραηλινός πρόεδρος, Isaac Herzog χαρακτήρισε άθλιες και απαράδεκτες τις κατηγορίες που διατυπώνει η Νότια Αφρική, το Ισραήλ υποστηρίζει ότι θα παραστεί κανονικά και θα παρουσιάσει τα επιχειρήματα του ενώπιον του δικαστηρίου προκειμένου «να διαλύσει την παράλογη συκοφαντία» της Νότιας Αφρικής που «παρέχει πολιτική και νομική κάλυψη στο καθεστώς των βιαστών της Hamas».
Η πρώτη ημέρα της διήμερης συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με τα επιχειρήματα της Νότιας Αφρικής, ενώ η τοποθέτηση των Ισραηλινών αναμένεται αύριο Παρασκευή 12/1.

Δριμύ κατηγορώ από Νότια Αφρική

Στην τοποθέτηση τους οι Νοτιοαφρικανοί αξιωματούχοι κατηγόρησαν το Ισραήλ για υπολογισμένο πρότυπο συμπεριφοράς που δείχνει πρόθεση γενοκτονίας στη Γάζα
«Αυτή η πρόθεση είναι εμφανής από τη στάση του Ισραήλ στα εξής:
Στοχεύοντας Παλαιστίνιους που ζουν στη Γάζα χρησιμοποιώντας είτε όπλα που προκαλούν μεγάλης κλίμακας, ανθρωποκτονίες είτε σκοπευτές που στοχεύουν αμάχους
Με το να καθορίζουν ασφαλείς ζώνες για να αναζητήσουν καταφύγιο οι Παλαιστίνιοι και στη συνέχεια να τις βομβαρδίζουν
Με το να στερούν τους Παλαιστίνιους στη Γάζα από βασικές ανάγκες, όπως είναι η τροφή, το νερό, η υγειονομική περίθαλψη, τα καύσιμα, οι εγκαταστάσεις υγιεινής και οι επικοινωνίες
Με το να καταστρέφουν κοινωνικές υποδομές, σπίτια, σχολεία, τζαμιά, εκκλησίες, νοσοκομεία και σκοτώνοντας, τραυματίζοντας σοβαρά και αφήνοντας ορφανά μεγάλο αριθμό παιδιών.
Οι γενοκτονίες δεν δηλώνονται ποτέ εκ των προτέρων, αλλά αυτό το δικαστήριο έχει το πλεονέκτημα των αποδεικτικών στοιχείων των τελευταίων 13 εβδομάδων που δείχνουν αδιαμφισβήτητα, ένα πρότυπο συμπεριφοράς και σχετική πρόθεση που δικαιολογεί μια εύλογη αξίωση για γενοκτονικές πράξεις» επισήμανε η η Adila Hassim, συνήγορος του ανωτάτου δικαστηρίου της Νότιας Αφρικής.
Στην τοποθέτηση της η Hassim υποστήριξε ότι οι επιθέσεις του Ισραήλ έχουν αφήσει σχεδόν 60.000 Παλαιστίνιους τραυματίες και ακρωτηριασμένους, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά και όλο αυτό σε συνθήκες όπου το σύστημα υγείας έχει καταρρεύσει.

Υπολογισμένα όλα

Αφού υποστήριξε ότι μεγάλος αριθμός Παλαιστινίων πολιτών, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, συλλαμβάνονται με δεμένα μάτια, και αφού αναγκάζονται να γδυθούν, φορτώνονται σε φορτηγά που μεταφέρονται σε άγνωστες τοποθεσίες, επισήμαν ότι το Ισραήλ έχει επιβάλει εσκεμμένα όρους στη Γάζα που δεν μπορούν να συντηρήσουν τη ζωή και υπολογίζεται ότι θα επιφέρουν τη φυσική της καταστροφή … με εκτοπισμό.
Όπως είπε, το Ισραήλ ανάγκασε τον εκτοπισμό του 85% περίπου των Παλαιστινίων στη Γάζα, οι οποίοι δεν έχουν κανένα ασφαλές μέρος να καταφύγουν.
«Η πρώτη εντολή εκκένωσης του Ισραήλ στις 13 Οκτωβρίου απαιτούσε την εκκένωση πάνω από ενός εκατομμυρίου ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, ηλικιωμένων, τραυματιών και αναπηριών.
Η ίδια η διαταγή ήταν γενοκτονική.
Απαιτούσε άμεση μετακίνηση, παίρνοντας μόνο ό,τι μπορούσε να μεταφερθεί ενώ δεν επιτρεπόταν η ανθρωπιστική βοήθεια.
Και τα καύσιμα, το νερό και τα τρόφιμα και άλλα απαραίτητα για τη ζωή είχαν κοπεί σκόπιμα.
Υπολογίστηκε ξεκάθαρα ότι θα επιφέρει την καταστροφή του πληθυσμού» υποστήρίξε η η Adila Hassim.
2222.jpg
Οι αποδείξεις

Στη συνέχεια η Νότια Αφρική επιχείρησε να περιγράψει αυτό που θεωρεί ότι αποτελεί απόδειξη της γενοκτονικής πρόθεσης των ισραηλινών αρχών, επικαλούμενη τοποθετήσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Benjamin Netanyahu, του υπουργού Άμυνας, Yoav Gallant και του προέδρου, Isaac Herzog.
Συγκεκριμένα, επικαλέστηκαν τις δηλώσεις Netanyahu στους Ισραηλινούς στρατιώτες για την βιβλική ιστορία του λού των Amalek (σ.σ. εχθρός των Ισραηλιτών) καθώς και την τοποθέτηση του Gallant ότι το Ισραήλ πολεμούσε «ανθρώπινα ζώα» και ότι «θα εξαλείψουμε τα πάντα, θα φτάσουμε παντού», με τους Νοτιοαφρικάνους νομικούς να υποστηρίζουν πως είναι εμφανής παντού η γλώσσα της συστηματικής απανθρωποίησης.
Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάστηκαν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου του Ισραήλ που ζήτησε να εξαφανιστεί από προσώπου γης η Λωρίδα της Γάζας.
Βασικό επιχείρημα των Νοτιοαφρικανών
είναι ότι αν και σπάνια ανακοινώνονται εκ των προτέρων προθέσεις γενοκτονίας, αυτή η υπόθεση είναι μοναδική, διότι πολλοί ανώτεροι ηγέτες του Ισραήλ με επιρροή στο στρατό, αντί για σιωπή, επέλεξαν να διατυπώσουν την επιθυμία τους για την καταστροφή της Γάζας και των Παλαιστινίων μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, χωρίς να κάνουν οποιαδήποτε διάκριση ανάμεσα σε μαχητές και άμαχους.

Μήνυμα…

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, παρουσιάστηκε και μια φωτογραφία από νοσοκομείο στη βόρεια Γάζα.
Το μήνυμα γράφτηκε από τον γιατρό Mahmoud Abu Nujaila από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, ο οποίος έπεσε νεκρός από ισραηλινά πυρά.
«Όποιος μείνει μέχρι το τέλος να πει ότι κάναμε ότι μπορούσαμε.
Να μας θυμάστε» αναφέρει το μήνυμα.
555555.jpg
πηγή