Δικάζουν το Χριστιανισμό στη Φινλανδία ως «Ρητορική μίσους». Το επόμενο βήμα της Ναζιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης

Οι θρησκευτικές ελευθερίες κινδυνεύουν στη Φινλανδία και ο Χριστιανισμός έχει έναν τεράστιο στόχο στην πλάτη του.

Σε μια δικαστική υπόθεση με μνημειώδεις επιπτώσεις, ένας πάστορας και ένα μέλος του φινλανδικού κοινοβουλίου δικάζονται για την πίστη τους.

Η Juhana Pohjola, 49 ετών, αντιμετωπίζει ποινικές κατηγορίες για τη διδασκαλία του χριστιανικού λόγου που έχει καθιερωθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Η Pohjola έχει διακονήσει μικρές αντιπροσωπείες μόλις δεκάδων ατόμων και έχει εργαστεί μια ολόκληρη ζωή χτίζοντας ένα σφιχτοδεμένο δίκτυο εκκλησιών σε όλη τη Φινλανδία.

Πολλές από τις ταπεινές εκκλησίες ξεκίνησαν ως μια χούφτα ανθρώπων που συγκεντρώνονταν για μελέτη της Βίβλου, τραγούδι ύμνων, προσευχή και κοινωνία.

Όμως το έργο ζωής του Pohjola αντιμετωπίζει μια σκληρή δοκιμασία διώξεων, όταν ο ίδιος και ο Φινλανδός βουλευτής Päivi Räsänen θα δικαστούν στις 24 Ιανουαρίου.

Ποια είναι η κατηγορία κατά των Pohjola και Räsänen;

Ρητορική μίσους!

Το Federalist έγραψε:

Η Rasanen σε μια χώρα που ισχυρίζεται ότι εγγυάται την ελευθερία του λόγου και της θρησκείας, περιλαμβάνουν την αποστολή στο Twitter της εικόνας ενός στίχου της Βίβλου. Οι πιθανές ποινές σε περίπτωση καταδίκης τους περιλαμβάνουν πρόστιμα και φυλάκιση έως και δύο ετών.

Φινλανδικές Αρχές: Η Βίβλος είναι ρητορική μίσους

Οι Rasanen και Pohjola κατηγορούνται για “ρητορική μίσους” επειδή αντίστοιχα έγραψαν και δημοσίευσαν ένα 24σέλιδο φυλλάδιο του 2004, το οποίο εξηγεί τη βασική χριστιανική θεολογία για το σεξ και το γάμο, η οποία επιφυλάσσει το σεξ αποκλειστικά εντός του γάμου, ο οποίος μπορεί να αποτελείται μόνο από έναν άνδρα και μια γυναίκα, εφ’ όρου ζωής. Ο Φινλανδός εισαγγελέας ισχυρίζεται ότι οι αιώνιες χριστιανικές διδασκαλίες για το σεξ “υποκινούν το μίσος” και παραβιάζουν τις νομικές προτιμήσεις για τις προνομιούχες ομάδες ταυτότητας της κυβέρνησης.

Για μια χώρα που υποτίθεται ότι πιστεύει στην ελευθερία του λόγου και της θρησκείας, αυτή η δίωξη δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα κυνήγι μαγισσών.

Το The American Conservative σημείωσε:

Η Päivi Räsänen είναι μέλος του φινλανδικού κοινοβουλίου από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα και ασκούμενη Λουθηρανή. Αντιμετωπίζει επίσης έρευνες για ρητορική μίσους επειδή αμφισβήτησε δημοσίως την απόφαση των ηγετών της δικής της εκκλησίας να επιβεβαιώσουν την υπερηφάνεια των ΛΟΑΤKI. Τώρα, η φινλανδική αστυνομία επέκτεινε την έρευνα για να εξετάσει κατηγορίες εναντίον της σχετικά με ένα φυλλάδιο που έγραψε το 2004 και στο οποίο υπερασπίζεται την παραδοσιακή διδασκαλία της Λουθηρανικής Εκκλησίας σχετικά με τον γάμο (η οποία συνεπάγεται την άρνηση ότι ο γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου είναι πραγματικός γάμος). Αξίζει να σημειωθεί ότι η Räsänen έγραψε αυτό το φυλλάδιο επτά χρόνια πριν οι ΛΟΑΤKI προστεθούν στον εθνικό νόμο περί ρητορικής μίσους ως προστατευόμενη κατηγορία. Είχε ερευνηθεί μία φορά στο παρελθόν για το φυλλάδιο και αθωώθηκε – αλλά τώρα πρόκειται να υποβληθεί σε νέα ανάκριση.

Οι Pohjola και Räsänen αντιμετώπισαν ανελέητες ανακρίσεις από την αστυνομία σχετικά με τη θεολογία τους και οι φινλανδικές αρχές παραδέχονται ότι η ερμηνεία που δίνουν στη νομοθεσία της Φινλανδίας καθιστά τη δημοσίευση της Βίβλου έγκλημα μίσους.

Η υπόθεση αναμένεται να έχει σημαντικές διεθνείς επιπτώσεις για την ελευθερία του λόγου και τη θρησκευτική ελευθερία στη δυτική κοινωνία.
To federalist αναφέρει

“Αν και όλες οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν αυτούς τους νόμους περί ρητορικής μίσους και αυτοί οι νόμοι περί ρητορικής μίσους χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο εναντίον πολιτών για πράγματα που λένε, είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε πραγματικά χριστιανούς να αντιμετωπίζουν ποινική δίωξη επειδή εξηγούν τις βιβλικές τους απόψεις”, δήλωσε ο Κόλμαν. “…Είναι πρωτοφανές. Δεν έχουμε δει επιθέσεις κατά της ελευθερίας του λόγου σε αυτό το επίπεδο στην Ευρώπη, και γι’ αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικές υποθέσεις, όχι μόνο για τον λαό της Φινλανδίας και τον Paivi Rasanen και τον ίδιο τον επίσκοπο, αλλά για όλη την Ευρώπη. Αν αυτό επικυρωθεί σε μια δικαιοδοσία, χωρίς αμφιβολία θα το δούμε και σε άλλες δικαιοδοσίες”.

Τέτοιοι νόμοι περί “ρητορικής μίσους” υπάρχουν σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα και σε δυτικές χώρες, όπως ο Καναδάς και η Αυστραλία, και προέρχονται από τη σοβιετική επιρροή. Ο Κόλμαν τους αποκάλεσε “εν ύπνο νόμους”, λέγοντας ότι σε άλλες χώρες “θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ανά πάσα στιγμή, όπως ακριβώς συμβαίνει στη Φινλανδία. Ο κόσμος πρέπει να κινητοποιηθεί ενάντια σε αυτούς τους νόμους και να τους ανατρέψει”.

Η ADF International παρέχει νομική υποστήριξη για τις υποθέσεις και σημείωσε τους σοβαρούς κινδύνους για την ελευθερία του λόγου:

“Η ελευθερία του λόγου είναι ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους της δημοκρατίας. Η απόφαση του Φινλανδού Γενικού Εισαγγελέα να απαγγείλει αυτές τις κατηγορίες κατά του Dr. Räsänen δημιουργεί μια κουλτούρα φόβου και λογοκρισίας. Εάν αφοσιωμένοι δημόσιοι υπάλληλοι όπως η Päivi Räsänen κατηγορούνται ποινικά επειδή εξέφρασαν τις βαθιά ριζωμένες πεποιθήσεις τους, αυτό δημιουργεί ένα ψυχρό αποτέλεσμα για το δικαίωμα όλων να μιλούν ελεύθερα”, δήλωσε ο Paul Coleman, εκτελεστικός διευθυντής της ADF International και συγγραφέας του βιβλίου “Censored”.

πηγή