Επίκαιρα

Δημήτριος Νικ. Δασκαλάκης : Τα νεκρά παιδιά της Γάζας θα επισύρουν την οργή του Θεού

Γράφει ο Δημήτριος Νικ. Δασκαλάκης, Δικηγόρος Αθηνών

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι το Ισραήλ έχει μεταλλαχθεί σε κράτος-δολοφόνο, το οποίο δεν διστάζει να θανατώσει με ένα πύραυλο δεκάδες αθώους πολίτες, αρκεί να πιστεύει ότι ανάμεσα στους νεκρούς θα βρίσκεται και ένας αντάρτης της Χαμάς.

Κατά την παρανοϊκή αντίληψη της πολιτικo-στρατιωτικής ηγεσίας του Ισραήλ που κινείται στην λογική της συλλογικής τιμωρίας, η εξουδετέρωση ενός και μόνο άνδρα της Χαμάς «νομιμοποιεί» την εξόντωση των ανυποψίαστων Παλαιστινίων πολιτών.

Μολονότι το Ισραήλ αρέσκεται να καυχάται ότι βρίσκεται ανάμεσα στην οικογένεια των πολιτισμένων κρατών, εντούτοις στη Γάζα σπέρνει αδιακρίτως τον θάνατο μεταξύ του αθώου άμαχου πληθυσμού, διαπράττοντας ανήκουστα εγκλήματα που προκαλούν τον παγκόσμιο αποτροπιασμό.

Το Ισραήλ εγκληματεί, πλήττοντας με απύθμενη σκληρότητα σχολεία, νοσοκομεία, ασθενοφόρα, αλλά την ίδια στιγμή και οι «πολιτισμένοι» λαοί της Δύσης είναι συνένοχοι, αφού με την αδιαφορία, την σιωπή και τον ωχαδελφισμό τους θεωρούνται συνεργοί στο εν εξελίξει έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας.

Η επίσημη κρατική πολιτική του Ισραήλ, όπως αυτή εκδηλώνεται τουλάχιστον μετά τις 7 Οκτωβρίου 2023, στοιχειοθετεί το προβλεπόμενο στο άρθρο 7 του Καταστατικού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας, καθώς από την ισραηλινή ηγεσία διαπράττονται οι ακόλουθες πράξεις, ως μέρος ευρείας επίθεσης κατά του άμαχου παλαιστινιακού λαού:

  • Επιβολή συνθηκών ζωής χωρίς την άμεση πρόσβαση σε νερό, τρόφιμα και φάρμακα που αποσκοπεί στην εξόντωση μέρους του πληθυσμού
  • Βίαιη αναγκαστική εκτόπιση των πολιτών χωρίς τούτο να υπαγορεύεται από το διεθνές δίκαιο
  • Συνειδητή και σκόπιμη δολοφονία αμάχων, αφού πλήττονται νοσοκομεία, σχολεία, πανεπιστήμια.

Δεν περιποιεί τιμή για τον Εβραϊκό λαό που βίωσε κατά το παρελθόν συνθήκες, όπου η ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια δεν είχαν καμία αξία, να εφαρμόζει η σημερινή ηγεσία του πολιτικές συστηματικής παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού, ναρκοθετώντας κάθε διεθνή πρωτοβουλία και προσπάθεια για την ίδρυση ανεξάρτητου και βιώσιμου Παλαιστινιακού Κράτους.

Τούτη την ώρα συντελείται στην μεγαλύτερη υπαίθρια και καλύτερα επιτηρούμενη φυλακή του κόσμου (όπως προσφυώς έχει χαρακτηριστεί η Λωρίδα της Γάζας, όπου ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες στοιβαγμένοι και αποκλεισμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι) από τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις μια αδιανόητη ανθρωποσφαγή, ενώπιον της οποίας οι κυβερνήσεις των δυτικών κρατών παραμένουν εκκωφαντικά σιωπηλές και αδιάφορες.

Η ασύλληπτη τραγωδία που εκτυλίσσεται στην Γάζα αποτελεί όνειδος και στίγμα ανεξάλειπτο για την τιμή και αξιοπρέπεια του δυτικού κόσμου και είναι το τελευταίο καρφί στο φέρετρο των ηθικών αξιών του δυτικοευρωπαϊκού πολιτισμού.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών οφείλουν να υψώσουν ασπίδα προστασίας των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων που κατακρεουργούνται βάναυσα στον βωμό της μανιασμένης και τυφλής ισραηλινής αντεκδίκησης, απαιτώντας από το Ισραήλ την άμεση διακοπή των εχθροπραξιών και την δημιουργία διπλωματικού διαύλου επικοινωνίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, με σκοπό τον τερματισμό του αέναου, φαύλου κύκλου της βίας, του μίσους και της αιματοχυσίας.

Όμως, οι ισχυροί του κόσμου επιμένουν να σφυρίζουν αδιάφορα, παρακολουθώντας με προκλητική αδιαφορία και κυνισμό το Ισραήλ να δολοφονεί τον άμαχο Παλαιστινιακό λαό, ενώ πριν από μερικούς μήνες η (σιωπούσα σήμερα) Δύση κατηγορούσε με εωσφορική αλαζονεία –υπολαμβάνοντας εσφαλμένα ότι έχει το ηθικό πλεονέκτημα– τις ρωσικές αρχές για την διάπραξη εγκλημάτων πολέμου και για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που σημειώθηκαν κατά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η συνεχιζόμενη βία, αντιπαλότητα και ένοπλη αντιπαράθεση τροφοδοτούν τον φανατισμό, το μίσος, την μισαλλοδοξία σε αμφότερες τις εμπόλεμες πλευρές, με αποτέλεσμα να επικρατούν οι φιλοπόλεμες φωνές τόσο στο Ισραήλ όσο και στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, γεγονός που είναι ικανό να οδηγήσει σε ευρύτερη αποσταθεροποίηση και ανάφλεξη ολόκληρη την περιοχή της Μέσης Ανατολής, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την διεθνή ειρήνη και ασφάλεια.

Εν τω μεταξύ, οι διεφθαρμένες κυβερνήσεις της Δύσης, θεωρώντας ότι ενεργούν στο πλαίσιο της πολιτικής ορθότητας, καμώνονται ότι λυπούνται για το αίμα που ρέει άφθονο στην Γάζα, αφού σιγοψιθυρίζουν με υποκριτική συμπόνια στην ηγεσία του Ισραήλ τούτα τα λόγια: «σας παρακαλούμε, περιορίστε τις απώλειες μεταξύ των αμάχων», τα οποία ηχούν στα αυτιά της σκληροτράχηλης και αδυσώπητης Ισραηλινής κυβέρνησης, ως ψυχρή διαταγή: «συνεχίστε να σκοτώνετε, αλλά με μέτρο»!

Συνεπώς, η συλλογική ηγεσία της Δύσης καθίσταται συνένοχη και φέρει τεράστια ηθική ευθύνη για το γοερό κλάμα και τον τρόμο που ζωγραφίζεται καθημερινά στα αθώα ματάκια των μικρών παιδιών που μάταια αναμένουν από την τεχνολογικά προηγμένη Δύση μια απτή απόδειξη ειλικρινούς συμπάθειας και βοήθειας.

Τα παιδιά της Γάζας τρέμουν από τον φόβο τους, όταν ακούν το θανατηφόρο σφύριγμα των οβίδων που πέφτουν, ενώ τα καλομαθημένα παιδιά της Δύσης αγωνίζονται να απεξαρτηθούν από τον εθισμό της παρακολούθησης πολεμικών βιντεοπαιχνιδιών!

Κάθε ημέρα σκοτώνονται κατά μέσο όρο περίπου 500 άνθρωποι στην Γάζα και δυστυχώς το 35% των νεκρών είναι παιδιά. Από την έναρξη της ένοπλης σύγκρουσης το Ισραήλ έχει ρίξει πάνω από 25.000 τόνους εκρηκτικών που ισοδυναμούν με την ισχύ δύο πυρηνικών βομβών, προκαλώντας μια άνευ προηγουμένου ερήμωση και καταστροφή των αστικών υποδομών.

Η πραγματικότητα είναι εφιαλτική, αλλά πρέπει να καταγραφεί:

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Παλαιστινιακού Υπουργείου Υγείας, 420 παιδιά σκοτώνονται ή τραυματίζονται καθημερινά –μερικά μόλις λίγο μηνών– εξαιτίας της παραφροσύνης του πολέμου, της αδιαφορίας κυρίως των δυτικών κυβερνήσεων και της εσωτερικής διάβρωσης και αποδιοργάνωσης της διεθνούς έννομης τάξης.

Ο κυριότερος πυλώνας της διασφάλισης της παγκόσμιας ειρήνης και συλλογικής ασφάλειας, δηλ. ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών, απέτυχε παταγωδώς στην επίλυση του Μεσανατολικού ζητήματος που ταλανίζει την διεθνή κοινότητα τα τελευταία 75 χρόνια, με αποτέλεσμα οι Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι να έχουν εγκλωβιστεί σε ένα αιματηρό και φονικό ανταγωνισμό επικράτησης και αλληλοσπαραγμού.

Ευτυχώς, στο πρόσωπο της Βολιβιανής κυβέρνησης διασώθηκε η τιμή και αξιοπρέπεια της αξιοθρήνητης ανθρωπότητας, η οποία τόλμησε να ορθώσει το παράστημά της και να διακηρύξει την προσήλωσή της στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς προχώρησε σε πλήρη διακοπή των διπλωματικών της σχέσεων με το Τελ-Αβίβ, ως ελάχιστη απάντηση στην βάναυση και απάνθρωπη παραβίαση του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Τα διαδραματιζόμενα γεγονότα στην Λωρίδα της Γάζας δεν περνούν απαρατήρητα από τον Θεό, και η Δικαιοσύνη Του θα είναι αμείλικτη όχι μόνο σε αυτούς που εγκληματούν, αλλά και στους αδιάφορους σιωπηλούς θεατές, οι οποίοι επιλέγουν την ασφαλή καλοπέραση και ψηφιακή ευμάρεια του μικρόκοσμού τους. Διότι οι κραυγές της απόγνωσης, του θρήνου και του οδυρμού των Παλαιστινίων μητέρων για τα νεκρά αδικοχαμένα παιδιά τους και η «ευγενική αναισθησία» των καλοταϊσμένων δυτικών θα είναι τελικά η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι της Δίκαιης Θεϊκής Οργής.

Πηγη: https://kvathiotis.substack.com/p/3f0
https://panagia-ierosolymitissa.blogspot.com/2023/11/blog-post_904.html