Επίκαιρα

Δημοσκοπήσεις, έξαρση της πανδημίας και διαδηλώσεις βάζουν στο συρτάρι το σχέδιο των πρόωρων εκλογών;

Συσκέψεις επεί συσκέψεων στην Πειραιώς και στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς τα προβλήματα αντι να μειώνονται αυξάνονται για την κυβέρνηση.

Η κατρακύλα στις δημοσκοπήσεις και μια φθορά της κυβέρνησης η οποία όσο περνάει ο καιρός μεγαλώνει, αποτελεί ένα μεγάλο αγκάθι στην κυβερνητική παράταξη.

Πριν λίγες μέρες σας αναφέραμε για μία πρόωρη έξοδο στις κάλπες προκειμένου να σταματήσουν οι διαρροές ψηφοφόρων στα διάφορα μικρά κόμματα ενισχύοντας την συσπείρωση του κόμματος. Από ότι δείχνει το σχέδιο αυτό δείχνει να παίρνει αναβολή καθώς θεωρείται στην κυβέρνηση ότι η προσπάθεια αντιστροφής του κλίματος που θα γίνει το επόμενο διάστημα θα πιάσει τόπο η οποία θα συνδυαστεί και με μία  ανανέωση του κυβερνητικού σχήματος με πρόσωπα φρέσκα.

Οι αντιδράσεις από την άλλη για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού όλο και μεγαλώνουν όμως ο πρωθυπουργός δείχνει αποφασισμένος να προχωρήσει στα ρατσιστικά και φασιστικά μέτρα ενάντια των ανεμβολίαστων ποντάροντας στο σχέδιο εμβολιασμού των κατοίκων της χώρας και στην επιτυχία του.

Το ζήτημα είναι ότι τα φθινοπωρινά κρύα είναι προ των πυλών και οι προβλέψεις για μεγάλο αριθμό κρουσμάτων δείχνουν μια πραγματικότητα που όσο δυσοίωνη και αν είναι η κυβέρνηση θέλει να επιτύχει.

Για τον λόγο αυτό οι πιθανότητες για ένα lockdown τον Σεπτέμβριο όλο και μεγαλώνουν. Αυτό βέβαια θα σημαίνει αναβολή της έναρξης των σχολικών μαθημάτων, της Διεθνούς Έκθεσης κ.ο.κ. Ίσως με αυτό τον τρόπο κάποιοι στην Ν.Δ. πιστεύουν ότι θα ενισχυθεί και το εμβολιαστικό πλάνο καθώς ας μην ξεχνάμε ότι η τρίτη δόση δεν απέχει και πολύ μακριά.

επιμέλεια: romioitispolis.gr