Επίκαιρα

Δρ.Marc Faber: “Μόλις τελειώσει ο COVID, οι ελίτ θα πάνε σε πόλεμο”

Δρ.Marc Faber
Αμερικανός “γκουρού” του χρήματος

σχόλιο Γ.Θ : Μόνο οι αφυπνισμένοι Ορθόδοξοι που πιστεύουν και κρατιούνται από τα λόγια των Αγίων Γερόντων, γνωρίζουν αυτό που σήμερα λένε οι αναλυτές. Η πείνα, ο φόβος και ο πόλεμος… ακολουθούν τον κορονοϊό τους

Για πρώτη φορά από τα τέλη της δεκαετίας του 1970, θα έχουμε επιταχυνόμενο πληθωρισμό μισθών-Ανησυχεί περισσότερο για την άνοδο του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού στον δυτικό κόσμο

Ο θρυλικός επενδυτής, οικονομολόγος και ειδικός στα προγνωστικά της αγοράς Δρ Marc Faber πιστεύει ότι οι κεντρικές τράπεζες (CB) δεν πρόκειται να μειώσουν την εκτύπωση χρημάτων. Ακριβώς το αντίθετο. Προβλέπει ότι θα εκτυπώσουν ακόμη περισσότερα χρήματα με γρηγορότερο ρυθμό για να κρατήσουν το αποτυχημένο οικονομικό σύστημα ενωμένο για λίγο ακόμη.

Ο Δρ.Faber εξηγεί:

«Αυτό που θεωρείται ασφαλές, δηλαδή τα μετρητά, δεν είναι πλέον ασφαλές. Είναι ανασφαλές. Με ρωτάτε τι είναι ασφαλές; Δεν ξέρω τι είναι πλέον ασφαλές όταν έχετε εκτυπωτές χρημάτων που τυπώνουν χρήματα επ ‘αόριστον. Δεν νομίζω ότι μπορούν να σταματήσουν. Πραγματικά πιστεύω ότι πρέπει να επιταχύνουν την εκτύπωση χρημάτων. Έτσι, τα αποθέματα μπορεί να ανεβαίνουν, αλλά σε πραγματικούς όρους, δεν σημαίνει ότι το βιοτικό σας επίπεδο θα ανέβει. Ίσως το βιοτικό επίπεδο των 50 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο να ανέβει, αλλά όχι το βιοτικό επίπεδο του τυπικού Αμερικανού. Αυτό το βιοτικό επίπεδο θα πέσει. Η εκτύπωση χρημάτων είναι ένα μέτρο απελπισίας για να συγκρατήσει τους ψηφοφόρους από την εξέγερση ».

Ο Δρ Faber προβλέπει ότι όχι μόνο θα δούμε περισσότερο πληθωρισμό περιουσιακών στοιχείων, αλλά και δραματικό πληθωρισμό μισθών. Ο Δρ Faber, ο οποίος είναι διδάκτορας στα οικονομικά, λέει: «Αυτό που νομίζω ότι θα συμβεί και οι περισσότεροι δεν το έχουν σκεφτεί πραγματικά, θα έχουμε πληθωρισμό στους μισθούς. Για πρώτη φορά από τα τέλη της δεκαετίας του 1970, θα έχουμε επιταχυνόμενο πληθωρισμό μισθών, και σε ορισμένες περιπτώσεις, αρκετά δραματικό. Σε ορισμένες πολιτείες, ο κατώτατος μισθός είναι 15 $. Θα μπορούσα να δω ότι αυξάνεται έως και $ 30 την ώρα πολύ γρήγορα. Δεν νομίζω ότι ο πληθωρισμός είναι «παροδικός» (όπως διακηρύσσει η Fed). Δεν θα έχουμε στασιμότητα. Θα έχουμε κάτι χειρότερο. Θα έχουμε αυξανόμενες τιμές και ύφεση στο βιοτικό επίπεδο των περισσότερων ανθρώπων ».

Ο Δρ Faber υποστηρίζει ότι το χρηματιστήριο των ΗΠΑ είναι «υπερτιμημένο και υπερ-ιδιοκτησιακό».

Του αρέσουν οι μετοχές σε ξένες χώρες, τα ακίνητα «πολύ έξω από τις πόλεις» και ο φυσικός χρυσός, το ασήμι και κάποια μετρητά. Επίσης, στον Faber αρέσει κάποιο κρυπτονόμισμα στο χαρτοφυλάκιό του.

Ο Δρ Faber ανησυχεί λιγότερο για την οικονομική εικόνα και ανησυχεί περισσότερο για την άνοδο του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού στον δυτικό κόσμο. Ο Faber ισχυρίζεται ότι ο σοσιαλισμός καταστρέφει τις οικονομίες και την ελευθερία.

Ο Faber επισημαίνει:

«Μπορώ να σας πω ένα χαρακτηριστικό όλων των σοσιαλιστικών χωρών που έχω επισκεφτεί στη ζωή μου, και όλες είχαν λιγότερη ελευθερία, λιγότερη ευτυχία από εμάς, και το επίπεδο ζωής ήταν ουσιαστικά, όχι λίγο, αλλά πολύ χαμηλότερο από τον ελεύθερο καπιταλιστικό κόσμο. Λυπάμαι που λέω ότι πιστεύω ότι ο δυτικός κόσμος έχει ακολουθήσει έναν πολύ επικίνδυνο δρόμο όπου ουσιαστικά, μέσω μηδενικών επιτοκίων, όλα είναι δωρεάν. Τότε θα έχετε τις ακούσιες συνέπειες ».

Έτσι, με τον πληθωρισμό να ανεβαίνει και το βιοτικό επίπεδο να μειώνεται στη Δύση, αυξάνεται η πιθανότητα πολέμου;

Ο Faber απαντάει: «Σωστά. Νομίζω ότι μόλις τελειώσει αυτό το θέμα με τον Covid19, οι ελίτ, αυτοί που βγάζουν τα χρήματα, θα πάνε σε πόλεμο. Αυτή είναι η τελευταία συνταγή για να κρατηθεί ο πληθυσμός ενωμένος».

Σε μια συνέντευξη, αυτή τη φορά με τον Adam Taggart του Wealthion, ο Faber αναδεικνύει τους Bernanke, Yellen και Powell “ως τους γραφειοκράτες χαμηλότερης ποιότητας που έχω δει στην ιστορία”.

«Αυτοί οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να τυπώνουν χρήματα».

«Οι ακαδημαϊκοί θα πουν ότι δεν εκτυπώσαμε αρκετά».

«Οι κεντρικοί τραπεζίτες είναι εγκληματίες».

πηγή
https://yiorgosthalassis.blogspot.com/2021/09/marc-faber-covid.html