Δύσκολο κουίζ μαθηματικών θα δοκιμάσει το IQ σου. Ξέρεις ποιος θα πρέπει να είναι ο επόμενος αριθμός;

Έχετε τις μαθηματικές γνώσεις για να λύσετε αυτό το κουίζ που έχει κάνει τους ανθρώπους να ξύνουν τα κεφάλια τους με απορία; Μπορεί να έχετε κάνει αρκετά μαθηματικά παζλ στο σχολείο, αλλά δεν είναι κάτι που γενικά κάνουμε στην καθημερινότητά μας. Όσοι έχουν υψηλό IQ λύνουν την ακολουθία αριθμών σε μόλις 11 δευτερόλεπτα.

Αυτό σημαίνει ότι γίνεται κάπως εύκολο για εμάς να χάσουμε την ικανότητα να επισημαίνουμε μοτίβα αριθμών.
Πολλοί έχουν μπερδευτεί και αναρωτιούνται ποιος αριθμός ακολουθεί σωστά την τρίτη ακολουθία.
Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω παζλ και δείτε αν μπορείτε να το λύσετε.

Είναι σημαντικό να ασκούμε το μυαλό μας με ένα καθημερινό παζλ για να κρατάμε ψηλά τις γνωστικές μας λειτουργίες και δεξιότητες.

Η πρώτη γραμμή της εικόνας γράφει 7 = 42, με τις ακόλουθες δύο γραμμές να γράφουν 6 = 30 και 5 = 20 αντίστοιχα.

Όμως, η τελική προσθήκη της ακολουθίας αφήνεται αναιρεθεί, με ένα ‘3 =’ ακολουθούμενο από ένα κίτρινο ερωτηματικό.

Αν και το παζλ φαίνεται να είναι αρκετά δύσκολο στην αρχή, μόλις κάνετε έναν συσχετισμό μεταξύ των αριθμών στη σελίδα, θα βρείτε γρήγορα τη λύση στην τέταρτη γραμμή.

Με την πρώτη ματιά, μπορείτε να υποθέσετε ότι οι αριθμοί στη δεξιά πλευρά απλώς αυξάνονται κατά δέκα κάθε φορά. Ωστόσο, αυτό δεν θα μπορούσε να είναι αλήθεια, καθώς παρόλο που υπάρχει μόνο μια διαφορά δέκα πόντων μεταξύ 30 και 20, το 42 δεν ταιριάζει στο μοτίβο. Ίσα ίσα, ο αριθμός τέσσερα, που δεν περιλαμβάνεται στο κουίζ, θα πρέπει να ισούται με δέκα, κάτι που δεν είναι δυνατό όταν πολλαπλασιάζεται με έναν ακέραιο αριθμό.

Καταφέρατε να βρείτε τη λύση; Εάν βρήκατε την απάντηση μέσα σε 11 δευτερόλεπτα, τότε μπορεί να είστε πραγματικά διανοητικά προικισμένος.

Αλλά αν δεν το κάνατε – για να μην στεναχωριέστε, μπορούμε να σας δώσουμε μια χείρα βοηθείας για την επίλυση αυτού του περίπλοκου πειράγματος εγκεφάλου.
Η λύση του μαθηματικού κουίζ

Όλα συνοψίζονται στο να γνωρίζετε τους πίνακες των χρόνων σας όταν προσπαθείτε να συνδέσετε τις κουκκίδες αυτού του αινιγματικού παζλ.

Αφιερώστε ένα δευτερόλεπτο για να το δείτε ξανά πριν προχωρήσετε, καθώς η απάντηση θα έρθει σύντομα.

Τι βρίσκεται κάτω από αυτό το ερωτηματικό; Η απάντηση είναι ο αριθμός έξι. Εάν γνωρίζετε καλά τους πίνακες των χρόνων σας, τότε αυτό μπορεί να ήταν πολύ εύκολο να εντοπιστεί.

Κάθε αριθμός πολλαπλασιάζεται με τον αριθμό που προηγείται, δηλαδή αν 7 = 42, τότε το 7 πολλαπλασιάζεται επί 6 για να πάρει το 42.

Με παρόμοιο τρόπο, ο ακόλουθος αριθμός 6 = 30, είναι επίσης πολλαπλάσιος με τον αριθμό πριν από αυτόν, 5, για να δώσει ένα άθροισμα 30, και το 5 = 20 είναι αποτέλεσμα πολλαπλασιασμού 5 x4.

Επομένως, εάν το 4 περιλαμβανόταν στην ακολουθία, θα ήταν φορές με το 3 για να δημιουργήσουμε το 12, δίνοντάς μας την απάντηση στο εγκεφαλικό πειραγμένο, 3 x 2 = 6.

πηγή