Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης «Μπόρες–μπόρες θα περνούμε· τώρα για μερικά χρόνια έτσι θα πάμε· παντού ένας γενικός αναβρασμός» Τώρα ...
Υλικά 250 γρ μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου) 2 φλιτζανάκια του καφέ ζάχαρη 2 φλ.του καφέ σπορέλαιο 2 φλ του καφέ ρετσίνα ή ...
πηγή ...
Υλικά 600 γραμμ. ψάρι 400 γραμμ. πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες 400 γραμμ. μάραθο 1/4 φλιτζ. τσαγ ...
π. Αθανάσιος Μυτιληναίος για την αποθήκευση τροφίμων / προμηθειών ...
Σαλέπι ονομάζεται το ποώδες φυτό Orchis mascula ή αλλιώς σερνικοβότανο, αλλά και το άλευρο που λαμβάνεται από τη ...
Υλικά: 1 κιλό ψάρια μικρά (γόπες, σαφρίδια, λιθρίνια, μπαρμπούνια, κουτσουμούρες κ.λ.π.) 1/2 ποτήρι λάδι 1/4 του ποτηριού ...
Η φασολάδα, είναι αναμφίβολα ένα από τα δημοφιλέστερα κλασικά παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας, ειδικά τις κρύες χειμωνιάτικες ...
Σχόλιο: Όταν οι Άγιοι φωτίζονται από το Άγιο Πνεύμα που σκηνώνει μέσα τους. Όσιος Παναγής Μπασιάς (Παΐσιος) – ...
Υλικά Συνταγής 1 χταπόδι φρέσκο περίπου 1.000-1.200 γραμ. 2 ξερά κρεμμύδια 1/2 κούπα ελαιόλαδο 1/2 κούπα λευκό ξηρό ...