“Είμαστε Ρωμιοί και ζούμε παλαιοχριστιανικά”, λέει το ζευγάρι που μένει στην αυτοσχέδια κοινότητα της κατακόμβης

«Δεν συμφωνούμε με την ελληνική Παιδεία και δεν πηγαίνουν τα παιδιά μας σχολείο – Αποφασίσαμε να ζήσουμε όπως πρόγονοί μας μακριά από το αστικό περιβάλλον»

σχόλιο Γ.Θ: Αν δεν επέμβει σύντομα ο Θεός, βλέπω να καταλήγουμε όλοι σε τέτοιες αυτοσχέδιες Ρωμαίικες κοινότητες…

Δηλώνουν ρωμιοί παλαιοχριστιανοί και διαβιούν όπως οι πρόγονοί μας – όπως λένε – μακριά από το αστικό περιβάλλον. Πρόκειται για το ζευγάρι με τέσσερα παιδιά που μένει σε κατακόμβη στην ορεινή Κορινθία.

H Σεβαστή Καλαϊτζιδάκη, μητέρα της οικογένειας, μίλησε στο MEGA και στο Live News: «Είμαι έγκυος τώρα στο 5ο παιδί. Όλα μαζί τα παιδάκια της οικογένειας (κοινότητας) είναι 6 – 7. Δεν είναι όλα δικά μου, είναι κι από άλλες οικογένειες και τα μεγαλώνουμε με τις μαμάδες τους».

«Δεν είναι σπηλιά, είναι δεντρόσπιτο»

Περιγράφοντας τους χώρους του σπιτιού η κα Καλαϊτζιδάκη ανέφερε ότι υπάρχει ένα αυτοσχέδιο τζάκι – που είναι φτιαγμένο από λάσπη και ξερά χόρτα – ένα πατάρι κι ένα σαλόνι, όπου εκεί περνούν τα μέλη της κοινότητας τις περισσότερες τους ώρες.

Όπως ξεκαθάρισε η ίδια: «Δεν μένω σε σπηλιά, μένω σε δεντρόσπιτο όπως το λέω, καθώς είναι φτιαγμένο από κορμούς, λάσπη και χόρτα».

Εξηγώντας πως επέλεξε αυτό τον τρόπο ζωής ανέφερε τα εξής: «Ψάχναμε χρόνια να μείνουμε μακριά από την φασαρία της πόλης. Ο χώρος είναι ιδιωτικός και περιφραγμένος. Μαζί μας μένουν κι άλλες οικογένειες, είμαστε κοινότητα. Στο σύνολο είμαστε περίπου 10 άτομα».

«Διαφωνούμε με την ελληνική Παιδεία – Είμαστε παλαιοχριστιανοί»

Στην συνέχεια μίλησε στην εκπομπή ο Μάνος Καλαϊτζιδάκης, σύζυγός της Σεβαστής, όπου ανέφερε ότι η τα παιδιά της οικογένειας δεν πηγαίνουν στο σχολείο καθώς δεν υπάρχει μέσο να καλύψει την χιλιομετρική απόσταση από εκεί που μένουν, ωστόσο όπως είπε, διαφωνεί με την ελληνική Παιδεία.

Προσδιορίζοντας τον ίδιο και την κοινότητά του, είπε ότι είναι Ρωμιοί παλαιοχριστιανοί και όχι Έλληνες και ότι διαβιούν παλαιοχριστιανικά.

Φιλοξενούμενη της οικογένειας είναι και μία γυναίκα από την Άρτα, όπου και εκεί υπάρχει παρόμοια κοινότητα: «Φύγαμε από την αστική κοινωνία και πήγαμε να κάνουμε ένα δικό μας τρόπο ζωής. Εγώ προσωπικά είμαι έγκυος 5 μηνών και ήρθα εδώ για να βοηθήσω την κατάσταση που ήταν πολύ άσχημη λόγω των αστυνομικών που ήρθαν. Στις κοινότητες τέτοιου τύπου υπάρχει συνεργασία, βοηθάμε η μία την άλλη».

Νωρίτερα, ο 45χρονος μιλώντας στο Star υποστήριξε: «Είμαστε μια κοινότητα παλαιοχριστιανών, στα πρότυπα των παλαιόπιστων Ρωσίας, ή των Άμις στην Αμερική, που αρνούμαστε την τεχνολογική πρόοδο και ζούμε παραδοσιακά, όπως οι πρώτοι χριστιανοί. Τη γυναίκα μου τη λέω αδελφή Σεβαστιανή και τον γιο μου αδελφό Νικόλαο. Είμαστε όλοι οι άνθρωποι αδέλφια».

Η επέμβαση της Αστυνομίας

Ο τρόπος που ζει η συγκεκριμένη οικογένεια ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, όταν κυνηγός πήγε σε αστυνομικό τμήμα και ισχυρίστηκε πως μέλη της συγκεκριμένης οικογένειας, έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητό του.

Ο κυνηγός μίλησε στο Live News λέγοντας τα εξής: «Kάποια στιγμή είχε βρει το σκυλί ένα γουρούνι χαμηλά προς το ποτάμι, μαζευτήκαμε εκεί 2 – 3 άτομα κι όταν κατεβήκαμε από το αυτοκίνητο για να πάμε για το γουρούνι ακούσαμε μια φωνή από πάνω ”ένα αυτοκίνητο να καίγεται”. Έτρεξα πάνω την έσβησα με χίλια βάσανα, κάηκε και το χέρι μου. Κάποια στιγμή του φωνάξαμε: ”τι κάνεις; τρελός είσαι;”, μας τουφέκισε».
Η επίθεση σε αστυνομικούς

Το επόμενο πρωί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρουσία εισαγγελέα πήγαν στο σημείο, στην καλύβα της οικογένειας. Τέσσερα από τα μέλη της όμως, όχι μόνο αρνήθηκαν τον έλεγχο, αλλά επιτέθηκαν και τραυμάτισαν έναν αστυνομικό με ξύλο στο κεφάλι.

Τους ανάγκασαν μάλιστα, να φύγουν λίγο αργότερα, καθώς κάποια στιγμή μπήκαν σε αυτό το λαγούμι και με τα αυτοσχέδια όπλα τους, άρχισαν να πυροβολούν.

Ένα 24ωρο αργότερα οργανώθηκε ακόμα μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση με άντρες της ΕΜΑΚ και της ΟΠΚΕ που έσπευσαν από την Αθήνα.
Συλλήψεις

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 4 συλλήψεις μελών της οικογένειας και μετά από ελέγχους βρήκαν και κατέσχεσαν: ένα αυτοσχέδιο τυφέκιο, ένα αεροβόλο όπλο, 102 κυνηγετικά φυσίγγια, 81 σφαίρες πολεμικού όπλου, 7 αυτοσχέδια τόξα, 20 βέλη, 4 μαχαίρια και 1 τσεκούρι.

Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι να δικαστούν και επέστρεψαν στη βάση τους. Όπως μας λένε, δεν σκοπεύουν να φύγουν και δεν έχουν σκοπό να πειράξουν κανέναν, αρκεί κανείς να μην κινηθεί απειλητικά εναντίον τους.