Είναι ήδη πολύ αργότερα από όσο νομίζουμε

«Τώρα είναι πολύ δύσκολο να μεγαλώνεις τα παιδιά, τώρα πρέπει να ζητιανεύουν από τον Θεό. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό και απολύτως απαραίτητο! Προσευχηθείτε στη Μητέρα του Θεού και στον Φύλακα Άγγελο να μετατρέψουν τα κατσίκια σε αρνιά. Η ανατροφή των παιδιών μόνα τους είναι απολύτως αδύνατο στην εποχή μας, γιατί το πνεύμα των καιρών επηρεάζει τους πάντες…

Ακόμα και τα σημερινά παιδιά της Εκκλησίας είναι εντελώς ξεχωριστά, παιδιά της καθολικής αποστασίας (αποστασία από τον Θεό), μπαίνουν στην πνευματική ζωή, βαριεστημένα από μια μακρά αμαρτωλή ζωή, με διαστρεβλωμένες αντιλήψεις του καλού και του κακού. Η επίγεια δικαιοσύνη που αφομοιώνεται στις ψυχές τους αντιμετωπίζει την ουράνια δικαιοσύνη που ζωντανεύει στην ψυχή. Και αυτές οι δύο αλήθειες είναι από τη φύση τους εντελώς ασυμβίβαστες. Στη γη, η Ουράνια Δικαιοσύνη είναι πάντα καρφωμένη στον σταυρό».

Αρχιμανδρίτης Ioan Krestyankin

Υπάρχουν πέντε ιερές σκέψεις που ξυπνούν την ψυχή που κοιμάται στην αμαρτία. Είναι απαραίτητο να τα κατανοούμε καθημερινά:

1. Η σκέψη του επικείμενου θανάτου, ότι κάθε μέρα θα μπορούσε να είναι η τελευταία.

2. Σκέψη για την κρίση του Θεού, όπου θα αποκαλυφθούν οι κρυμμένες ασθένειες της ψυχής.

3. Σκέψη για την ευδαιμονία του ουρανού.

4. Σκέψη για το μαρτύριο της κόλασης.

5. Σκέψη για την πρόνοια του Θεού, που επιτρέπει στον άνθρωπο να μετανοήσει και να σωθεί.

Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ (Καρελίν)

Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε εάν η τεχνητή νοημοσύνη και οι κβαντικοί υπολογιστές έχουν πέσει σε λάθος χέρια. Είναι ήδη εκεί. Αυτά τα χέρια ανήκουν σε αυτούς που τα έστησαν. «Είναι ήδη πολύ αργότερα από όσο νομίζουμε».
(Αιδεσιμότατος Σεραφείμ Ρόουζ)