Εισερχόμενη κατάρρευση: τρόφιμα και καύσιμα

Οι αγώνες της Ευρώπης με τον εφοδιασμό της σε τρόφιμα και καύσιμα ξεκίνησαν αφότου τα περισσότερα κράτη της ηπείρου επέβαλαν οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία. Αυτό απείλησε τη ροή των ήδη κρίσιμων εμπορευμάτων στην Ευρώπη και απείλησε να καταρρεύσει τις ήδη δοκιμαζόμενες παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού.

Ως αποτέλεσμα, οι τιμές των πάντων, από το πετρέλαιο μέχρι το σιτάρι, εκτοξεύτηκαν στα ύψη, οδηγώντας σε υψηλά ποσοστά πληθωρισμού πολλών δεκαετιών. Οι προμήθειες αυτών των βασικών προϊόντων έχουν επίσης μειωθεί μετά τον πλήρη στραγγαλισμό των εξαγωγών από τη Ρωσία.

Το ηλιέλαιο, το σιτάρι, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και το φυσικό αέριο είναι σε καθεστώς δελτίου…

Στην Ισπανία, η χώρα άρχισε να αντιμετωπίζει σποραδικές ελλείψεις διαφόρων προϊόντων, όπως αυγά, γάλα και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, σχεδόν αμέσως μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία. Στις αρχές Μαρτίου, μεγάλα σούπερ μάρκετ όπως η Mercadona και η Makro άρχισαν να διαθέτουν δελτίο ηλιέλαιου.

Η αριστερή κυβέρνηση της Ισπανίας προχώρησε ακόμη παραπέρα και έδωσε στα καταστήματα τη δυνατότητα να επιβάλλουν προσωρινά όρια στον αριθμό ορισμένων προϊόντων που αγοράζουν οι πελάτες.

Στην Ελλάδα, τουλάχιστον τέσσερις εθνικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ άρχισαν να διαθέτουν δελτίο τροφίμων, όπως αλεύρι και ηλιέλαιο, λόγω των κρίσιμα χαμηλών αποθεμάτων που προκλήθηκαν από τις παραλυμένες αλυσίδες εφοδιασμού που προέρχονται από τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Τα σούπερ μάρκετ ισχυρίζονται ότι η τρέχουσα δελτίο είναι μόνο ένα προληπτικό μέτρο που θα ανακληθεί μόλις σταθεροποιηθούν οι προμήθειες αλεύρου και ηλιέλαιου στην Ελλάδα. Περίπου το 30% των εισαγωγών σιταριού της Ελλάδας προέρχεται από τη Ρωσία και την Ουκρανία.

“Ο λόγος για το πλαφόν σε αυτά τα προϊόντα είναι μόνο προληπτικός, καθώς οι πελάτες μας ανησυχούν για τον πόλεμο στην Ουκρανία”, δήλωσε ένας υπάλληλος της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Alfa-Beta Βασιλόπουλος. “Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα είμαστε σε θέση να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες των πελατών μας και στο μέλλον”.

“Το αλεύρι και το ηλιέλαιο είναι τα δύο προϊόντα τα οποία, εκτός από την ενέργεια, ο πόλεμος έχει επηρεάσει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο”, δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. “Υπάρχουν ήδη ελλείψεις σε όλη την Ευρώπη”.

Στη Γερμανία, η χώρα ενεργοποίησε το πρώτο μέρος ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης τριών σταδίων για τη διατήρηση του εφοδιασμού της χώρας με φυσικό αέριο. Η κίνηση αυτή έγινε μετά την απαίτηση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να πληρώσει η Γερμανία το ρωσικό φυσικό αέριο σε ρούβλια, σε μια προσπάθεια να διαστρεβλώσει τις δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Το πρώτο στάδιο του σχεδίου έκτακτης ανάγκης θα οδηγήσει σε “στοχευμένες” διακοπές της ροής φυσικού αερίου προς “συγκεκριμένους μεμονωμένους μεγάλους καταναλωτές”.

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων Ρόμπερτ Χάμπεκ εξήγησε ότι το τρέχον σχέδιο χορήγησης δελτίων είναι ένα προληπτικό μέτρο που εφαρμόζεται για να διασφαλιστεί ότι η χώρα δεν θα αντιμετωπίσει κρίσιμη έλλειψη.

Η Γερμανία προσπαθεί επίσης να μειώσει ή να εξαλείψει εντελώς την εξάρτησή της από το ρωσικό φυσικό αέριο. Πριν από τον πόλεμο, το 55% του φυσικού αερίου της Γερμανίας προερχόταν από τη Ρωσία. Τώρα, ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί στο 40 τοις εκατό με τη βοήθεια των ροών φυσικού αερίου από τις Κάτω Χώρες, τη Γαλλία και το Βέλγιο.

Τα δελτία τροφίμων και καυσίμων είναι συνέπεια της παγκοσμιοποίησης

“Η κατάρρευση είναι σε εξέλιξη … και δεν υπάρχουν σημάδια επιβράδυνσης σύντομα”, δήλωσε ο Harrison Smith του InfoWars. “Στην πραγματικότητα, όλα τα στοιχεία δείχνουν το αντίθετο. Δείχνουν ότι αυτοί που είναι υπεύθυνοι και έχουν τη δυνατότητα να αποτρέψουν την κατάντια κάνουν ό,τι μπορούν για να επιδεινώσουν και να διαιωνίσουν την ολική κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομίας, ιδιαίτερα στις δυτικές χώρες”. (Σχετικό: Τα δελτία βενζίνης, τα κουπόνια φαγητού και η πείνα κανονικοποιούνται τώρα για την πολεμική φάση της πανδημίας).

Ο Smith, παρουσιαστής της εκπομπής “American Journal” στο InfoWars, σημείωσε ότι αν η παγκόσμια οικονομία δεν εξαρτιόταν τόσο πολύ από τις εισαγωγές από άλλα έθνη, ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα είχε προκαλέσει τόσο τεράστιο πρόβλημα στον εφοδιασμό τροφίμων και καυσίμων άλλων εθνών.

“Όλα αυτά βασίζονται πραγματικά μόνο στην παγκοσμιοποίηση. Δεν θα ήταν πραγματικά τόσο μεγάλο ζήτημα αν δεν παίρναμε το χαρτί τουαλέτας μας από την Κίνα”, δήλωσε. “Αν κάποιο πλοίο που προσάραξε στη διώρυγα του Σουέζ, κυριολεκτικά στην πολικά αντίθετη πλευρά του κόσμου, με κάποιο τρόπο κάνει έτσι ώστε να μην μπορώ να αγοράσω χαρτί υγείας … αυτό είναι ένα πρόβλημα, και είναι ένα πρόβλημα στην παγκόσμια δομή μας”.

Μάθετε περισσότερα για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας και τη διανομή τροφίμων και καυσίμων σε όλο τον κόσμο, διαβάζοντας τα τελευταία άρθρα στο MarketCrash.news.

Παρακολουθήστε αυτό το επεισόδιο της εκπομπής “American Journal” στο InfoWars με τον οικοδεσπότη Harrison Smith να μιλάει για την έναρξη των δελτίων τροφίμων και καυσίμων στην Ευρώπη.

Αυτό το βίντεο προέρχεται από το κανάλι InfoWars στο Brighteon.com..

naturalnews.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : corfiatiko.blogspot.com