Έκαναν διοικητή του Αγίου Όρους τον υποδιοικητή της ΕΥΠ (των υποκλοπών)

Την θέση του διοικητη του Αγίου Ορους αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος Υποδιοικητής της ΕΥΠ, Αναστάσιος Μητσιάλης ο οποίος ήταν και αρμόδιος για τις διεθνείς σχέσεις της Υπηρεσίας.

Το ενδιαφέρον είναι ότι λόγω της θεσμικής θέσεις που κατείχε, ο κ. Μητσιάλης είχε προταθεί ως μάρτυρας στην εξεταστική για την υπόθεση των υποκλοπών, από το ΠΑΣΟΚ.

Πέραν φυσικά της συνάντησης που είχε με τον τότε πρόεδρο της εξεταστικής, Γιάννη Κεφαλογιάννη, σε εστιατόριο του Κολωνακίου, ουδείς μπορεί να του καταλογίσει κάτι επιλήψιμο. Αλλά το να τρώει ένας προτεινόμενος μάρτυρας με τον πρόεδρο της επιτροπής, το λες και «παράταιρο».

IMG 4525
Ο Αναστάσιος Μητσιάλης

Όταν όμως ένας άνθρωπος ο οποίος ενεπλάκη στο σκάνδαλο των υποκλοπών, αναλαμβάνει μία τέτοια θέση, τα ερωτηματικά πλέον είναι συντριπτικά…

Έγραφε συγκεκριμένα η εφημερίδα Δημοκρατία:

Αλγεινές εντυπώσεις προκαλεί η είδηση περί τοποθέτησης του πρέσβη εν αποστρατεία -και μέχρι πρότινος υποδιοικητή της ΕΥΠ- Αναστάσιου Μητσιάληστη θέση του επικεφαλής του Αγίου Ορους. Εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα κυκλοφορεί εντόνως στα δημοσιογραφικά και τα πολιτικά πηγαδάκια ότι πρόκειται για το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον εφοπλιστή Αθανάσιο Μαρτίνο στη θέση του πολιτικού διοικητή του Αγίου Ορους. Οι πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να έχει ήδη αποφασίσει ότι εκείνος θα είναι ο νέος πολιτικός διοικητής της Αθωνικής Πολιτείας, ενώ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Αναστάσιος Μητσιάλης επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου και είχε συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Η πληροφορία έχει προκαλέσει εύλογες συζητήσεις, καθώς το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε εμπλακεί και στη δυσώδη υπόθεση των παρακολουθήσεων πολιτικών φίλων και αντιπάλων, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων, ακόμη και στελεχών του στρατεύματος. Μάλιστα, κατά την προανακριτική επιτροπή που είχε συσταθεί στη Βουλή πριν από έναν χρόνο, το ΠΑΣΟΚ τότε είχε προτείνει να κληθεί ως μάρτυρας, ωστόσο η κυβερνητική πλειοψηφία είχε βάλει και σε εκείνον, όπως και στην κλήση δεκάδων άλλων προσώπων, μπλόκο. Την επίμαχη περίοδο κατείχε τη θέση του τρίτου υποδιοικητή στην ΕΥΠ, ωστόσο στη συνέχεια απομακρύνθηκε από την Κατεχάκη με κυβερνητική διάταξη μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Το όνομα του Αναστάσιου Μητσιάλη, πάντως, έχει απασχολήσει τη δημόσια σφαίρα και στο παρελθόν. Κι αυτό διότι την περίοδο που είχε προσκληθεί στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής από τον Νίκο Ανδρουλάκη εθεάθη να γευματίζει με τον βουλευτή Ρεθύμνου της Ν.Δ. και πρόεδρο της επιτροπής Γιάννη Κεφαλογιάννη!

Η αποκάλυψη τότε είχε προκαλέσει σάλο, καθώς η κοινή λογική επιβάλλει πως οι κύριοι Κεφαλογιάννης και Μητσιάλης θα έπρεπε να αποφεύγουν κάθε επαφή, πόσο μάλλον σε δημόσια θέα. Οπως τότε, έτσι και τώρα απορεί κανείς με το «γαλάζιο» θράσος, το οποίο περισσεύει, με τον πρωθυπουργό να προορίζει για διοικητή του Αγίου Ορους έναν εμπλεκόμενο στο σκάνδαλο των υποκλοπών, το οποίο ακόμη δεν έχει διαλευκανθεί. Και όλα αυτά σαν να μην τρέχει τίποτα!

πηγή