Εκείνος που ξέρει πραγματικά να αντιμετωπίζει σωστά τα γεγονότα, τα μεταποιεί μέσα του σε ζωή Αιώνιο!

Εκείνος που ξέρει πραγματικά να αντιμετωπίζει σωστά τα γεγονότα, τα μεταποιεί μέσα του σε ζωή Αιώνιο!

Εκείνος που ξέρει πραγματικά να αντιμετωπίζει σωστά τα γεγονότα, τα μεταποιεί μέσα του σε ζωή Αιώνιο!

Τελικά αυτοί που μας δυσκολεύουν και αυτοί που μας ταλαιπωρούν -χωρίς να το θέλουν βέβαια, και βέβαια έχουν να δώσουν λόγο στο Θεό για τις δυσκολίες που κάνουν-εν τούτοις όμως είναι οι πιο μεγάλοι μας ευεργέτες.

Δέστε τους μάρτυρες.Ποιοι τους ευεργέτησαν;Αυτοί που τους σκότωσαν.Αυτοί που τους έκαναν τόσα μαρτύρια.Εκείνοι τους ευεργέτησαν ουσιαστικά.

Ο Άγιος Λούκας, που είχαμε τα λείψανα του πριν λίγο καιρό, ποιοι τον έκαναν Άγιο Λουκά;Που κάνει χιλιάδες θαύματα και έγινε το όνομά του γνωστό σε όλο τον κόσμο;

Αυτοί που τον καταδίωκαν μία ζωή και του έκαναν τόσο μαρτύρια και τόσες δυσκολίες, αυτοί τον αγίασαν.

Τελικά δηλαδή οι ευεργέτες του και οι ευεργέτες όλων μας, που μας χάρισαν έναν τόσο μεγάλο Άγιο, είναι αυτοί που τον καταδίωκαν.

Βέβαια εκείνοι που τον καταδίωκαν πήγαν στην κόλαση, δεν έγιναν άγιοι. Γιατί ο καθένας πληρώνει τις αμαρτίες του.

Δεν δικαιολογείται δηλαδή να πει κάποιος: «Να σε καταδιώξω για να γίνεις Άγιος. Και να μου χρωστάς και ευγνωμοσύνη». Όχι.

Αλλά σίγουρα όμως εκείνος που ξέρει πραγματικά να αντιμετωπίζει σωστά τα γεγονότα, τα μεταποιεί μέσα του σε ζωή Αιώνιο.

Και δεν τα κρίνει κοσμικά και ανθρώπινα αλλά τα βλέπει μέσα από την πρόνοια του Θεού.

Και λέει ότι: ο Θεός για να επιτρέψει να έχω αυτόν τον σύζυγο,αυτά τα παιδιά,αυτή τη δουλειά,αυτούς τους συναδέλφους,αυτόν τον χώρο,αυτό το διακόνημα σημαίνει ότι πρέπει να κάνω και εγώ υπομονή.Να αγωνιστώ. Ξέρει ο Θεός.

Έχουμε εμπιστοσύνη στο Θεό.Να μη δυσανασχετούμε.Με το να δυσανασχετεί ο άνθρωπος συνέχεια και να γογγύζει, είναι δείγμα μικροψυχίας.

Και η μικροψυχία είναι αποτέλεσμα της ολιγοπιστίας. Η μικροψυχία, λέει ο αββάς Ισαάκ, μήτηρ εστί της κολάσεως.Δηλαδή σε κάνει να κάνεις τη ζωή σου κόλαση από μόνος σου.

Ενώ και στην κόλαση να είσαι,εάν την δεις και εκεί, ας πούμε,με καλό λογισμό, τα πράγματα αλλάζουν.Και στη χειρότερη δυσκολία κι αν βρίσκεσαι, όταν έχεις λογισμούς καλούς τότε μεταποιούνται τα πράγματα.

Και ο Θεός βοηθά και η ζωή μας γίνεται πραγματικά παράδεισος.Όπου είναι ο Χριστός, εκεί είναι ο παράδεισος έστω κι αν είσαι μέσα στη χειρότερη κόλαση!

ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ “Οι Μακαρισμοί”, και “Η Θεία Λειτουργία” – Μητροπολίτου Λεμεσού Αθανασίου ΔΕΙΤΕ: >>  ΕΔΩ

ΠΗΓΗ

https://simeiakairwn.wordpress.com