Επίκαιρα

Εκκενώθηκε πτέρυγα ΜΕΘ-Covid σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, επειδή γέμισε καπνούς λόγω βλάβης!

Στην εσπευσμένη εκκένωση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Άγιος Παύλος στη Θεσσαλονίκη προχώρησε η διοίκηση του ιδρύματος το Σάββατο το πρωί, επειδή γέμισε καπνούς λόγω βλάβης στο σύστημα θέρμανσης του νοσοκομείου! 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Voria.gr, το πρωί του Σαββάτου 16/01 αποφασίστηκε οι οκτώ ασθενείς που βρίσκονταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, να μεταφερθούν άμεσα στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, «Θεαγένειο», «Άγιος Δημήτριος» και «Γ. Γεννηματάς». Η εκκένωση κρίθηκε αναγκαία, καθώς επί τριήμερο υπήρχε βλάβη στο σύστημα θέρμανσης του νοσοκομείου, εξ αιτίας της οποίας γέμισε καπνούς η ΜΕΘ το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πηγή του νοσοκομείου, το πρόβλημα είχε εμφανιστεί τρεις ημέρες νωρίτερα, την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου. «Άρχισε να ενεργοποιείται το σύστημα πυρασφάλειας, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια εμφανής, τουλάχιστον, εστία φωτιάς. Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι πιθανότατα επρόκειτο για κάποιο βραχυκύκλωμα του συστήματος και οι τεχνικοί προχώρησαν σε επανεκκίνησή του. Όμως και την επομένη, Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, υπήρξε η ίδια κατάσταση. Παράλληλα, άρχισε να παρατηρείται πρόβλημα με τη θέρμανση μέσα στη ΜΕΘ καθώς, η θερμοκρασία είχε πέσει. Το πράγμα χειροτέρεψε το βράδυ της Παρασκευής, όταν άρχισε να εμφανίζεται και καπνός μέσα στη ΜΕΘ. Αυτό ανάγκασε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να έχουν ανοιχτά τα παράθυρα και να σκεπάζουν τους ασθενείς με ειδικά θερμαντικά καλύμματα», αναφέρει η ίδια πηγή.

Ειδικές αλουμινοκουβέρτες

Το περιστατικό επιβεβαιώνει ο διοικητής του νοσοκομείου, Οδυσσέας Κατσάκας, τονίζοντας, ωστόσο, ότι το πρόβλημα εμφανίστηκε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. «Δεν είχαμε νωρίτερα καμία ένδειξη ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Αργά το βράδυ της Παρασκευής εμφανίστηκαν καπνοί μέσα στη ΜΕΘ και αμέσως ειδοποιήσαμε την Πυροσβεστική. Διαπιστώθηκε ότι είχε καεί ο ιμάντας στη μονάδα θέρμανσης της ΜΕΘ, η οποία βρίσκεται στον τέταρτο όροφο του νοσοκομείου. Κρατήσαμε ανοιχτά τα παράθυρα, φροντίσαμε να διατηρούμε ζεστούς τους ασθενείς τους οποίους σκεπάσαμε με ειδικές αλουμινοκουβέρτες και το πρωί διακομίσθηκαν όλοι σε άλλα νοσοκομεία», αναφέρει ο κ. Κατσάκας. Σημειώνει, παράλληλα, ότι η βλάβη επιδιορθώθηκε σήμερα και ότι «γίνονται εργασίες καθαρισμού και απολύμανσης της ΜΕΘ και αύριο ή το πολύ μεθαύριο, θα τεθεί ξανά σε λειτουργία».