• PD.978-619-5197-61-2
    Όταν ο ουρανός συνάντησε τη γη
    Η ζωή και το έργο της Γερόντισσας Γαβριηλίας, κατά κόσμον Αυρηλίας Παπαγιάννη Συγγραφέας: Σοφία Κιόρογλου...
  • CO.7881556
    Σημαία Ποντίων
    Από ειδικό πολυεστερικό σημαιόπανο με διπλές ραφές Σημαία των Ελλήνων Ποντίων. Φέρει τον αετό των Μεγαλοκομνηνών...

ΕΚΤΑΚΤΟ-Οι τουρκικές αρχές έκλεισαν τον Βόσπορο λόγω βλάβης φορτηγού πλοίου ενώ ο Πούτιν προαναγγέλλει όλεθρο στην Δύση

Είμαστε πολύ κοντά σε όλεθρο στην Α.Ουκρανία στον οποίο η Ελλάδα δεν πρέπει να μπλέξει επουδενί
Οι Τούρκοι έκλεισαν τον Βόσπορο λόγω προβλήματος εμπορικού πλοίου. Σε μια πολύ περίεργη κατάσταση, οι τουρκικές αρχές έκλεισαν πριν λίγο τον Βόσπορο για τη ναυσιπλοΐα, ( λογικά για κάποιες ώρες αν και είναι άγνωστο το πότε θα ανοίξει) .

Σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση της Τουρκικής Ακτοφυλακής, αιτία του ατυχήματος ήταν η βλάβη του κινητήρα στο σκάφος CHENG MAY μήκους 295 μέτρων, το οποίο έπλεε υπό σημαία Λιβερίας, συνοδευόμενο από το ρυμουλκό Rescue-6.

Στο πλοίο υπάρχουν 170 χιλιάδες τόνοι άνθρακα, που φορτώθηκαν από το λιμάνι Zonguldak της Κολομβίας.
Η έκτακτη κατάσταση , προκάλεσε νέες καθυστερήσεις στη ναυσιπλοΐα, σημειώθηκε απευθείας στην είσοδο του Στενού.

Το πόσο διάστημα θα έχουμε διέλευση των πλοίων στον Βόσπορο δεν είναι ακόμη σαφές. Ωστόσο, αν καθυστερήσει η διαδικασία επισκευής του κινητήρα του πλοίου ή ρυμούλκησής του, οι εταιρείες που χρησιμοποιούν αυτή την πλωτή οδό θα υποστούν σημαντικές απώλειες.

Η «βλάβη» του εμπορικού πλοίου συνέπεσε με μια σοβαρή κατάσταση στην Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο, μεταξύ Ρώσων και Αμερικανών, με αφορμή την Ουκρανία, ενώ η κατάσταση στα Στενά αποτελεί κρίσιμο παράγοντα εξελίξεων, αφού μπορεί αν έχουμε “επιδημία”με ατυχήματα εμπορικών πλοίων.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ρώσος εν ενεργεία στρατηγός Α.Καρταπόλοφ, επικεφαλής της πανίσχυρης επιτροπής άμυνας της κρατικής Δούμας, είχε μιλήσει πρόσφατα για πιθανό αποκλεισμό των Στενών Βοσπόρου, μετά από οργανωμένο σχέδιο “πρόκλησης βλαβών” σε πολλά εμπορικά πλοία ταυτόχρονα.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας, Αντρέι Καρταπόλοφ, πιστεύει ότι ρωσικά πλοία με υπερηχητικούς πυραύλους Zircon μπορούν να αναπτυχθούν στο λιμάνι Tartus στη Συρία για να αποκλειστεί πλήρως η Μεσόγειος Θάλασσα.

Οι Ρώσοι συνεχίζουν να εκτιμούν ότι η κυβέρνηση Τζο Μπάιντεν, θα βρει οπωσδήποτε τρόπο να “επιδιορθώσει”, έστω και μερικώς τις πολύ άσχημες σχέσεις με την Τουρκία, ( ειδικά τώρα που ζητιανεύουν χιλιάδες Τούρκοι πολίτες για ψωμί) θέτοντας την Ρωσία σε μια πολύ μεγάλη πίεση.

“Τα σχέδια των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν τη Μαύρη Θάλασσα για επιθετικά σχέδια σε ρωσικό έδαφος δεν έχουν προοπτική, ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας έχει την ικανότητα να αποκρούσει αυτές τις απειλές”, είχε δηλώσει ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας, Στρατηγός Αντρέι Καρταπόλοφ.

Ο Ρώσος στρατηγός απαντώντας στο αμερικανικό περιοδικό τόνισε: ” Ναι αλλά πρέπει ακόμα να εισέλθετε στη Μαύρη Θάλασσα. Υπάρχουν τα Στενά του Βοσπόρου στο ίδιο μέρος. Θυμηθείτε πώς πριν από λίγους μήνες κάποιο πλοίο ξηρού φορτίου έπιασε φωτιά και προσάραξε στον Βόσπορο, μπλοκάροντας τα Στενά.

Τι μπορεί να συμβεί όμως, όταν πολλά πλοία ξηρού φορτίου προσαράξουν ταυτόχρονα ή πιάσουν φωτιά και μπλοκάρουν τον Βόσπορο και κανείς δεν θα μπορεί να πάει πουθενά;», ερώτησε ο ίδιος πέφτοντας μέσα σήμερα 12 Φεβρουαρίου 2022.
Ο Ρώσος πρόεδρος προειδοποίησε την δύση με όλεθρο ενώ οι ΗΠΑ απειλούν με αντίποινα

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε το ΝΑΤΟ να μην επέμβει στη στρατιωτική σύγκρουση για την Κριμαία στο πλευρό της Ουκρανίας.

«Εάν η Ουκρανία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και ζητήσει να επιστραφεί η Κριμαία με στρατιωτικά μέσα, όλες οι ευρωπαϊκές χώρες θα γίνουν αυτόματα μέρη στη σύγκρουση με τη Ρωσία», είπε σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ο Πούτιν.

«Το στρατιωτικό δυναμικό των χωρών του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας είναι ασύγκριτο, το καταλαβαίνουμε. Αλλά είμαστε η κορυφαία πυρηνική δύναμη. Δεν θα υπάρξουν νικητές. Ο Μακρόν δεν το θέλει αυτό και δεν το θέλω αυτό», τόνισε ο Ρώσος Πρόεδρος.

Εκτιμάται ότι όλα κρέμονται σε μια κλωστή και όλα τα ενδεχόμενα είναι πλέον ανοικτά.

πηγή