Έμεινε «ανάπηρη»… η πρώτη Αμερικανίδα που μήνυσε την AstraZeneca για το εμβόλιο

Έμεινε «ανάπηρη»… η πρώτη Αμερικανίδα που μήνυσε την AstraZeneca για το εμβόλιο

Έμεινε «ανάπηρη»… η πρώτη Αμερικανίδα που μήνυσε την AstraZeneca για το εμβόλιο

Η Brianne Dressen, 42 ετών και πρώην δασκάλα, μηνύει την AstraZeneca αφού συμμετείχε στη δοκιμή εμβολίου Covid. Είπε ότι το εμβόλιό τους την άφησε «μόνιμα ανάπηρη»

Μια Αμερικανίδα που συμμετείχε στην κλινική δοκιμή για το εμβόλιο Covid της AstraZeneca μήνυσε την εταιρεία, υποστηρίζοντας ότι ο εμβολιασμός της, την άφησε «μόνιμα ανάπηρη».

Η  Μπριάν Ντρέσεν/Brianne Dressen, 42 ετών και πρώην δασκάλα από τη Γιούτα , προσφέρθηκε εθελοντικά στη μελέτη το 2020 για να «κάνει το ρόλο της» και να βοηθήσει να νικήσει τον ιό της πανδημίας, μαζί με περίπου 32.000 άλλους.

Όμως, μέσα σε λίγες μέρες από τη λήψη του εμβολίου – το οποίο αποσύρθηκε πρόσφατα λόγω της σχέσης του με θανατηφόρες παρενέργειες – η κα Ντρέσεν ανέπτυξε μια σοβαρή νευρολογική πάθηση και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο με επώδυνη αίσθηση να την τρυπάνε καρφίτσες και βελόνες σε όλο της το σώμα.

Ο πόνος είναι τόσο φριχτός, που η μητέρα δύο παιδιών έχει γίνει «σκιά του πρώην εαυτού της», εγκατέλειψε τη δουλειά της και δεν μπορούσε να φροντίσει τα δύο της παιδιά.

Η κα Ντρέσεν λέει ότι η θεραπεία της έχει ήδη κοστίσει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε ιατρικά κέντρα.

Η περίπτωσή της πιστεύεται ότι είναι η πρώτη του είδους της στις ΗΠΑ, όπου το βρετανικής παραγωγής AstraZeneca δεν εγκρίθηκε ποτέ. Υπάρχουν επίσης  περισσότερα από 50 κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Αυτό το πράγμα με έβγαλε από τη δουλειά μου – εξακολουθώ να είμαι μόνιμα ανάπηρη», είπε στη βρετανική Telegraph.

Η κυρία Ντρέσεν απεικονίζεται παραπάνω μόνη και με τα παιδιά της. Μόνο ένα από τα φάρμακα που παίρνει κοστίζει 119.000 δολάρια το χρόνο, ενώ λέει ότι η AstraZeneca έχει προσφέρει μόνο 1.200 δολάρια ως αποζημίωση

Στη μήνυσή της, που κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στη Γιούτα, λέει ότι έχει γίνει «σκιά του πρώην εαυτού της».

«[Είμαι] ανίκανη να εργαστώ, δεν μπορώ να κάνω οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα, δεν μπορώ να περιποιηθώ τα παιδιά μου όπως πριν, και δεν μπορώ να οδηγήσω περισσότερα από μερικά τετράγωνα τη φορά», προσθέτει η κατάθεση.

Είπε επίσης ότι η αθλητική της ζωή έχει καταρρεύσει, με την κυρία Ντρέσεν δεν μπορεί πλέον να κάνει αναρρίχηση, πεζοπορία, σνόουμπορντ ή wakeboard όπως παλιά.

Πριν λάβει το εμβόλιο στη δοκιμή, η κα Ντρέσεν ισχυρίζεται ότι υπέγραψε συμφωνία με την εταιρεία που υποσχέθηκε ότι θα «πλήρωνε το κόστος της ιατρικής περίθαλψης για ερευνητικούς τραυματισμούς, υπό την προϋπόθεση ότι το κόστος είναι λογικό και δεν προκαλέσεις τον τραυματισμό μόνος σου».

Αλλά λέει ότι από τότε που εμφανίστηκαν οι έντονες αισθήσεις σε όλο της το σώμα μετά το τρύπημα, η AstraZeneca αρνήθηκε να καλύψει τη φροντίδα της.

Η AstraZeneca της έχει προσφέρει μέχρι στιγμής ένα μικρό ποσό σε μια συμφωνία που θα περιόριζε την ευθύνη της εταιρείας σε μια δίκη.

Ο νόμος της Γιούτα επιτρέπει σε όσους κάνουν μήνυση για παραβίαση της σύμβασης να διεκδικούν έξοδα που προκύπτουν από την παραβίαση και αποζημίωση — κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντική πληρωμή για την κα Ντρέσεν.

Στην αμερικανική δοκιμή του εμβολίου AstraZeneca Covid συμμετείχαν 32.000 άτομα και διαπίστωσε ότι το εμβόλιο ήταν 79 τοις εκατό αποτελεσματικό στην πρόληψη μιας συμπτωματικής λοίμωξης Covid.

Αγαπημένο άθλημα της Ντρέσεν ήταν η αναρρίχηση, που δεν βλέπει ότι μπορεί ποτέ να ασκηθεί

Η Αμερική αρχικά κράτησε δεκάδες εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, αλλά η FDA δεν έδωσε ποτέ το πράσινο φως για τη χρήση τους.

Αυτό εν μέρει αποδόθηκε σε προβλήματα επικοινωνίας μεταξύ της εταιρείας και των ρυθμιστικών αρχών, με αξιωματούχους να λένε ότι η AstraZeneca άργησε να αποκαλύψει πληροφορίες.

Daily Mail

Σε μία περίπτωση, η δοκιμή του σταμάτησε για επτά εβδομάδες έως ότου η εταιρεία παρείχε πληροφορίες στον FDA ότι το εμβόλιο του δεν συσχετίστηκε με νευρολογικά συμπτώματα.

Δεκάδες εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κυκλοφόρησαν σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου (και της Ελλάδας), με πωλήσεις να αποφέρουν περισσότερα από 5,8 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Η AstraZeneca παραδέχτηκε στα τέλη του περασμένου μήνα ότι σε σπάνιες περιπτώσεις το εμβόλιό της θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες και αυτόν τον μήνα το απέσυρε.

https://echedoros.blog