ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΡΕΛΟΙ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΜΑΣ ΘΗΛΑΖΕΙ ΜΕ ΦΩΣ

π. Διονύσιος Ταμπάκης

ΤΕΛΙΚΑ  ο πιο αποτελεσματικός υπηρετης του Θεου ειναι ο διάβολος, αφου ο, τι πονηρα και να οργωσει, βρίσκει μετα  ο καλος Θεος έτοιμος χωραφι για  να σπείρει την Βασιλεια Του.

Με βαση το δογμα ” ο,τι του φανει του λωλοστεφανη”  οι κατεξουσιαστες του κόσμου τουτου ανοιξαν τωρα  καινουργια ατζεντα, να ‘χουν να ασχολουνται, δια τουτο εξηλθεν δογμα παρα Αυγουστου να σβηνουν τα φωτα απο τα μεγαλα πολιτιστικα κεντρα, τους δρομους…. Μεχρι και τις Εκκλησιες.
Θαρρουνε πως με  το σκοταδι θα μας καταβαλουν ψυχολογικά, οπως εκαμαν με τα λοκ νταουν, μα λησμονουν πως εμεις οι Ρωμιοι ειμαστε τρελοι και ισα ισα  το σκοταδι παρεα με το καντηλοκερι ειναι αυτο που μας θηλαζει με φως πνευματικο μα  και εθρεψε και φωταγωγησε  γεννιες αμετρητες   μεσα στο κατανυκτικο ημιφως της Εκκλησίας μας.
Τουλάχιστον τωρα που θα χαμηλωσουν τα εξωτερικα φωτα, θα αναψουν τα φωτα της ψυχης μας.
Το ηλεκτρικο φως διωχνει την κατανυξη, σκορπα τον νουν και ματαιωνει την θερμη προσευχη.
Αν στερηθηκαμε περυσι  να καμουμε Ανασταση της προκοπης, τωρα τον χειμωνα θα τελουμε καθε βραδυ Ανασταση αναπτωντας τα κερια και τις λαμπαδες σπιτι μας και ψαλλοντας  ευωχουμενοι μαζι το :”Δευτε λαβετε φως”
Πραγματικά, ειδομεν πλεον οχι το φως το ηλεκτρικον, μα το Φως Το Αληθινον, ο φωτιζει παντα ανθρωπον ερχομενον εις τον κοσμον. (Ιωανν. α, 9)