Εναέριο Ηλεκτροστατικό Σύστημα Τροποποίησης Καιρού

Eκτός από την γνωστή σπορά νεφών με τοξικό ιωδιούχο άργυρο, έχει αναπτυχθεί και μια άλλη μέθοδος… «πιο φιλική προς το περιβάλλον», αν και τόσα χρόνια που εφαρμόζεται η «κλασσική», ποτέ δεν έγινε αναφορά ότι δεν ήταν φιλική προς το περιβάλλον. Όχι από μας που το τονίζαμε, αλλά από αυτούς που την έχουν κάνει θεσμό!

Οι επιστήμονες του USDA διαπίστωσαν ότι το νερό μπορεί να εξαχθεί από τα σύννεφα εάν οι σταγόνες ενεργοποιηθούν από ένα μικρό ηλεκτρικό φορτίο. Στο έργο ενίσχυσης της βροχής, οι μετεωρολόγοι εντοπίζουν ποιοι σχηματισμοί νεφών έχουν το καλύτερο δυναμικό βροχής οποιαδήποτε συγκεκριμένη ημέρα. Το αεροπλάνο ψεκασμού στέλνεται σε αυτά τα σύννεφα:

[sc name=”vyzantina-vrachiolia” ][/sc]

Το USDA-ARS κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ένα ηλεκτροστατικό σύστημα ικανό να φορτίζει σταγονίδια από ένα γεωργικό αεροσκάφος. Η τεχνολογία χρησιμοποιεί μόνο νερό της βρύσης, αντί για ιωδιούχο άργυρο ή χλωριούχο ασβέστιο. Καθώς τα σταγονίδια απελευθερώνονται από τα ακροφύσια, ένα ηλεκτροστατικό φορτίο εφαρμόζεται στα σταγονίδια. Χρησιμοποιώντας την εισροή μιας συναγωγής καταιγίδας, μια υψηλή συγκέντρωση μεγάλων φορτισμένων σταγονιδίων μεταφέρεται στο στρώμα θερμού σύννεφου. Τα μεγάλα σταγονίδια, με ηλεκτροστατικό φορτίο, καταλαμβάνουν τα μικρά σταγονίδια σύννεφων και έχουν ως αποτέλεσμα μια πιο αποτελεσματική διαδικασία ζεστής βροχής.
Αυτά τα μεγαλύτερα σταγονίδια θα φτάσουν στη συνέχεια στο επίπεδο πήξης της καταιγίδας και θα αλλάξουν φάση από υγρό σε πάγο. Αυτό θα παράσχει άφθονο πάγο στο χαμηλό τμήμα του στρώματος κρύου σύννεφου, που θα σπάσει και θα πέσει ως υετός. Ενώ αυτό συμβαίνει, απελευθερώνεται λανθάνουσα θερμότητα επιτρέποντας στο σύννεφο να αναπτυχθεί κατακόρυφα και να διαρκέσει περισσότερο.
Αυτή η τεχνική έχει αποδειχθεί ότι διπλασιάζει την ποσότητα πρόσθετης βροχόπτωσης που δημιουργείται σε σύγκριση με τις συμβατικές μεθόδους σποράς νεφών, με πολύ χαμηλότερο κόστος λειτουργίας.
«Φορτίζουμε το σταγονίδιο επειδή γνωρίζουμε ότι το σύννεφο έχει τη δική του φόρτιση. Δίνουμε στα σταγονίδια μας αντίθετο φορτίο, έτσι ώστε το νερό στο σύννεφο να έλκεται και να συνδέεται με αυτό. Το φορτισμένο σταγονίδιο μας μεγαλώνει μέχρι να γίνει αρκετά βαρύ για να πέσει στη Γη ως βροχή»
Αυτό λένε οι «ειδικοί». Εις εξ αυτών, ο Dan Martin που εργάζεται στην ερευνητική μονάδα του Υπουργείου Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών (USDA) στο College Station του Τέξας, λέει ότι το “Weather Mod” μπορεί επίσης να αποτρέψει το χαλάζι ή τουλάχιστον να μετριάσει τον αντίκτυπο του χαλαζιού. Η ενίσχυση της βροχής μπορεί να μετατρέψει το χαλάζι μεγέθους μπάλας του γκολφ σε χαλάζι μεγέθους μπιζελιού, αποτρέποντας έτσι πολλές ζημιές στις καλλιέργειες. Ο Martin λέει, «Οποιοδήποτε αεροπλάνο αγροτικού ψεκασμού μπορεί να εξοπλιστεί με ένα ηλεκτροστατικό σύστημα. Οποιοσδήποτε ικανός εναέριος εφαρμοστής μπορεί να εκπαιδευτεί για να κάνει τη βροχή».
Και τώρα θα σας θέσουμε το εξής ερώτημα: Αν ένα αεροπλανάκι μπορεί να κάνει zapping στα σύννεφα, γιατί να μην μπορεί στοχευμένα ένα ραντάρ, ένα drone, ένας δορυφόρος ή μια εγκατάσταση κεραιών θέρμανσης της ατμόσφαιρας; Μπορεί;
H απάντηση… στα προσεχώς. Κατά τα άλλα, φταίει η «ανθρωπογενής Κλιματική Αλλαγή».