«Ενημερώστε μας αν δείτε κάτι που σας ανησυχεί» – Έκτακτο μήνυμα της αστυνομίας σε όσους βρίσκονται στο Λονδίνο

Τι ακριβώς περιμένουν;

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου απέστειλε ένα μήνυμα μέσω TikTok, ζητώντας από όσους βρίσκονται στην πόλη να είναι προσεκτικοί και να ενημερώνουν τις αρχές αν δουν ή ακούσουν οτιδήποτε ανησυχητικό. Ειδική αναφορά γίνεται σε χώρους με πολυκοσμία, όπως εμπορικά κέντρα και χριστουγεννιάτικα πάρκα.

@metpoliceuk You can help us stop terrorism in #London, ♬ original sound – Metropolitan Police

«Να είστε σε εγρήγορση και να μας ειδοποιήσετε αν εντοπίσετε, ακούσετε ή δείτε κάτι που να σας προκαλέσει ανησυχία» είναι το χαρακτηριστικό μήνυμα της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

«Έχουμε αστυνομικούς και προσωπικό σε όλο το Λονδίνο για να σας κρατήσουν ασφαλείς και βασιζόμαστε σε εσάς για μας ενημερώνετε όσο το δυνατόν περισσότερο για ό,τι σας ανησυχεί» καταλήγει το μήνυμα της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

«Μπορείτε να μας βοηθήσετε να σταματήσουμε την τρομοκρατία, σε περίπτωση ανάγκης καλέστε το 999» αναφέρεται στη λεζάντα του βίντεο στο TikTok.

Συναγερμός και στην ΕΕ

Είχε προηγηθεί λίγες ημέρες νωρίτερα η προειδοποίηση από την Ευρωπαία επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αντιμέτωπη αυτή την περίοδο με ιδιαίτερα αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων λόγω του πολέμου στη Γάζα.

«Με τον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς και την πόλωση που προκαλεί στην κοινωνία μας, με την επικείμενη εορταστική περίοδο, υπάρχει τεράστιος κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων στην ΕΕ», είχε πει χαρακτηριστικά η κυρία Γιόχανσον.

Όπως είχε ανακοινώσει, μάλιστα, «θα διατεθούν επιπλέον 30 εκατ. ευρώ για την προστασία, για παράδειγμα, των χώρων λατρείας».

πηγή