Επίκαιρα

Επαγρύπνιση για αυτά που έρχονται

Οι επερχόμενες εκλογές είναι πονηρές, διότι η επόμενη (πολυκομματική;) κυβέρνηση μπορεί να μας φέρει τις «Πρέσπες του Αιγαίου». Είναι πιθανό ότι εκεί που θα μας έφερναν την ελληνική συνθηκολόγηση ως «θυσία για την ειρήνη», τώρα θα μας την φέρουν στο πλαίσιο του «είμαστε καλοί γείτονες που κατά βάθος αγαπιόμαστε».

Όσον αφορά το «μεταναστευτικό», ουδεμία αυταπάτη πρέπει να υπάρχει. Αφότου η «ΝΔ» έκανε στροφή 180 μοιρών από τις προεκλογικές της εξαγγελίες, ο κ. Μητσοτάκης μας έχει ενημερώσει πλέον σε όλους τους τόνους ότι προκρίνει ως «λύση» του δημογραφικού την αντικατάσταση πληθυσμού. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει ποια πολιτική θα ακολουθήσει αφού πάρει λευκή επιταγή για μια ακόμη τετραετία, με πιθανό δεκανίκι κάποιο τμήμα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Για τη «Συμφωνία των Πρεσπών» με την οποία έδωσαν στα Σκόπια όνομα και έθνος, δεν τίθεται θέμα. Το ζήτημα έκλεισε δια της «συνέχειας του κράτους». Η ΝΔ αθέτησε και εδώ τις υποσχέσεις της. Δεν διαπραγματεύτηκε την είσοδο των Σκοπίων στην ΕΕ και συστηματικά παραβλέπει την παραβίαση της συμφωνίας από τους Σκοπιανούς.

Για αυτό, αυτή τη φορά προσέχουμε. Δεν απέχουμε και ψηφίζουμε ό,τι αποδυναμώνει το μπλοκ των εθνικών υποχωρήσεων και συμβιβασμών.

Αναστάσιος Λαυρέντζος

https://www.freepen.gr/2023/02/blog-post_342.html

Γεια σας

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, ένα κάθε εβδομάδα.

Δεν στέλνουμε spam!