Τί είχε πει ο Άγιος Παΐσιος για την Χολέρα στην Τουρκία;
Darica- Αρετσού.
Καθώς οι παραλίες στην περιοχή της Αρετσού στην επαρχία Κοτσάελι καλύφθηκαν με τη θαλάσσια βλέννα, απαγορεύτηκε η κολύμβηση στην παραλία Τζεβχέρ Ντουντάγιεφ.
Οι αστυνομικές αρχές έχουν τοποθετήσει πινακίδες στην παραλία που γράφουν ότι είναι «επικίνδυνη και απαγορευμένη η κολύμβηση».
Η βλέννα, παρατηρήθηκε επίσης στον κόλπο της Νικομήδειας (İzmit), μετά τη θάλασσα του Μαρμαρά και σε αυτήν την περιοχή έχουν τοποθετηθεί πινακίδες για την επικινδυνότητα του θαλασσινού νερού.
Όπως αναφέρει η Halk Tv, οι αρμόδιες τουρκικές υπηρεσίες έχουν λάβει δείγματα από τη βλέννα στην περιοχή της Αρετσούς προκειμένου να αναλυθούν.
Σε συνομιλίες που είχε με τον συγγραφέα του εξαντλημένου βιβλίου «Ο πατήρ Παΐσιος μου είπε…» έχει καταγραφεί ο διάλογος του συγγραφέα Αθανασίου Ρακοβαλή με τον άγιο, ο οποίος σήμερα προκαλεί δέος:
«Καλά, γέροντα, οι Τούρκοι είναι 10.000.000 στην Πόλη… και θα μας τη δώσουν, πώς θα μπορέσουμε να τους ελέγξουμε;» «Θα τους περάσουν απέναντι, από την άλλη μεριά. Ο λογισμός μου λέει (το τόνισε ο λογισμός) ότι θα τον κάνουν έτσι για τα νερά… Να είναι διεθνή… Μετά θα πέσει και χολέρα στην Τουρκία και θα γίνει μεγάλο κακό. Θα πεθάνουν πάρα πολλοί. Το έχει πει και ο άγιος Αρσένιος αυτό. Είχε γράψει ένα τετράδιο με προφητείες… Σου το έχω δείξει;» «Ναι, γέροντα».
Αυτό που τρέμουν οι Τούρκοι ειδικοί είναι η εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών, όπως η χολέρα, οι οποίες θα αποδεκατίσουν τον πληθυσμό, καθώς γύρω από τη θάλασσα του Μαρμαρά κατοικούν περίπου 25.000.000 άνθρωποι. Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ τα μικροφύκια που αναπαράγονται στη θάλασσα του Μαρμαρά, τα λεγόμενα και Dinoflagellates, που τα συναντάμε σε πολλές θάλασσες του κόσμου, έχουν συσχετιστεί με την εξάπλωση της χολέρας στις παρακείμενες περιοχές. Το φαινόμενο δεν είναι πρωτοφανές για την περιοχή, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται σε τέτοια ένταση και έκταση.
Οι επιστήμονες έχουν ζητήσει από το υπουργείο Υγείας να κάνει συνεχώς αναλύσεις στα νερά και ήδη έχει συγκροτηθεί μια ομάδα 300 ειδικών, η οποία καλείται να βρει λύση προτού η βλέννα εξελιχθεί στο υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της Τουρκίας.