• 0950171-2
    Κρεμαστράκια τριγωνικά 9x22mm - 10τεμ
    Μεταλλικά κρεμαστράκια τριγωνικά για εικόνες και κάδρα. Ιδανικά για ξύλα αγιογραφίας. Περιλαμβάνονται...
  • PD.978-618-85042-33
    Χριστούγεννα
    Συλλογικός τόμος Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Κυριακίδης Αριθμός σελίδων 240 Διαστάσεις 21x14 Ένα βιβλίο-μαρτυρία...

Επίδειξη δύναμης Putin: Ειρήνη όταν πετύχουμε τους στόχους μας στην Ουκρανία – Πολεμούν 244.000 Ρώσοι – Εξαντλούνται τα όπλα της Δύσης

Οι Ουκρανοί αποτυγχάνουν στην αντεπίθεση τους – Έχουμε καταστρέψει 747 τανκ και 2.300 τεθωρακισμένα οχήματα υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος

Οι στόχοι της Ρωσίας για την Ουκρανία δεν έχουν αλλάξει υποστήριξε ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin κατά τη διάρκεια της μεγάλης ετήσιας συνέντευξςη του για το 2023 κατά την οποία αναμένεται να απαντήσει σε ένα μεγάλο μέρος των περίπου 2 εκατομμυρίων ερωτήσεων που του απηύθυναν οι Ρώσοι πολίτες.
«Η αποστολή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης δεν έχει αλλάξει.
Μιλάμε για το ουδέτερο καθεστώς της Ουκρανίας, για την αποναζιστικοποίηση της και για την αποστρατιωτικοποίηση της» είπε ο Putin, αναφέροντας πως η Ουκρανία εξακολουθεί να λαμβάνει ακόμα πολλά όπλα από τη Δύση, αλλά – όπως είπε – «σύντομα θα αρχίσουν να εξαντλούνται».
«Οι δυτικές χώρες παρέδωσαν όλα όσα υποσχέθηκαν στο Κίεβο, και ακόμα περισσότερα.
Ωστόσο, ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να καταστρέφει με επιτυχία αυτά τα όπλα» υποστήριξε ο Putin, αναφέροντας πως θα υπάρξει ειρήνη όταν επιτύχουμε τους στόχους μας.

244.000 στρατιώτες

Όπως είπε, περίπου 244.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν κινητοποιηθεί για τη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, αναφέροντας πως ο ρωσικός στρατός έχει καταστρέψει μέχρι στιγμής 747 άρματα μάχης και 2.300 τεθωρακισμένα οχήματα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Ο Putin υποστήριξε πως η Ουκρανία δεν παράγει σχεδόν καθόλου όπλα, τονίζοντας πως κάθε ημέρα περίπου 1.500 Ρώσοι πολίτες στρατεύονται εθελοντικά για να υπερασπιστούν την πατρίδα τους και πως το 2023, στρατολογήθηκαν με συμβάσεις 486.000 Ρώσοι.
Υπό αυτά τα δεδομένα ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως δεν υπάρχει ανάγκη για νέα κινητοποίηση.

Δεν πέτυχε πουθενά η ουκρανική αντεπίθεση

Ο Putin υποστήριξε ότι η ουκρανική αντεπίθεση δεν πέτυχε πουθενά, τονίζοντας πως η προσπάθεια των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων να εισχωρήσουν ανατολικά του Δνείπερου ποταμού ήταν η τελευταία απόπειρα της αντεπίθεσης τους.
Επιπλέον, εξέφρασε την απορία του γιατί ο ουκρανικός στρατός εξακολουθεί να στέλνει ανθρώπους στην εξόντωση τους.
Όπως σημείωσε, το Κίεβο στέλνει τους στρατιώτες στο μέτωπο καθαρά για πολιτικούς λόγους έτσι ώστε να μπορούν να ζητούν πακέτα στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας.

Βελτιώνουμε τις θέσεις μας

Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε μάλιστα πως έδωσε εντολή στην ηγεσία του ρωσικού στρατού, να μην βιαστούν οι Ρώσοι στρατιώτες να απωθήσουν τους Ουκρανούς, αλλά να τους αφήσουν να πλησιάσουν.
Σε αυτό το σημείο υποστήριξε πως ο ρωσικός στρατός βελτιώνει τις θέσεις του σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου ενώ αναφερόμενος στις ουκρανικές επαρχίες που προσαρτήθηκαν από τη Ρωσία, τόνισε ότι ο ρωσικός προϋπολογισμός διαθέτει πάνω από 1 τρισεκατομμύρια ρούβλια ετησίως για το μέλλον τους, επισημαίνοντας πως ήδη η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη πλέον καθώς το Κίεβο δεν έδινε καμία σημασία σε αυτές.
Όπως είπε, σχεδιάζονται μεγάλες επενδύσεις για την ανάπτυξη των περιοχών αυτών, οι οποίες – όπως σημείωσε – κατέβαλαν 170 δισεκατομμύρια ρούβλια στον κρατικό προϋπολογισμό, κάτι που σημαίνει πως η οικονομία σε αυτές ανακάμπτει.

Καμία σχέση η Ουκρανία με τον πόλεμο στη Γάζα

Ο Putin υπογράμμισε πως ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν έχει καμία σχέση με αυτό που συμβαίνει στη Γάζα, το οποίο χαρακτήρισε καταστροφή.
Μάλιστα επισήμανε τον ηγετικό ρόλο του Τούρκου προέδρου Rejep Tayip Erdogan για τη διευθέτηση της κρίσης ενώ όσον αφορά το ρόλο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είπε πως είναι σημαντικό να διατηρηθούν οι μηχανισμοί του veto, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να αναζητούνται συναινέσεις.

Η Ουκρανία έχει χάσει την κυριαρχία της, αυτοκρατορική πολιτική των ΗΠΑ

Σύμφωνα με τον Putin, η Ουκρανία έχει χάσει την κυριαρχία της σε μεγάλο βαθμό και λαμβάνει αποφάσεις που είναι σε βάρος της.
Μάλιστα ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε πως η Μόσχα είναι έτοιμη να οικοδομήσει σχέσεις με τις ΗΠΑ και την ΕΕ, υποστηρίζοντας πως η αυτοκρατορική πολιτική των Αμερικάνων εμποδίζει αυτή τη διαδικασία.
«Οι αμερικανικές ελίτ πρέπει να αρχίσουν να σέβονται τις άλλες χώρες και να επιδιώκουν συμβιβασμούς αντί να επιβάλλουν κυρώσεις.
Τότε η αλληλεπίδραση μπορεί να βελτιωθεί» υποστήριξε ο Putin.

Αντέξαμε στην πίεση

Κατά την έναρξη της ομιλίας του ανέφερε πως η κυριαρχία της Ρωσίας απειλείται, τονίζοντας ότι «για τη Ρωσία, η ύπαρξη χωρίς κυριαρχία είναι αδύνατη».
«Μιλάμε για ενίσχυση της ασφάλειας, της δημόσιας κυριαρχίας, της διασφάλισης των δικαιωμάτων των πολιτών και της ασφάλειας στον τομέα της οικονομίας, της τεχνολογίας και της ανάπτυξης του κοινοβουλευτισμού.
Χωρίς αυτά, η Ρωσία δεν θα μπορέσει να υπάρξει» υπογράμμισε ο Putin, επισημαίνοντας πως χάρη στην υψηλή ενότητα της ρωσικής κοινωνίας και της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος της, η Ρωσία κατάφερε να αντιμετωπίσει την πίεση της Δύσης.

Ανάπτυξη 3,5%

Όπως είπε ο Putin, η ρωσική οικονομία θα αναπτυχθεί το 2023 κατά 3,5% του ΑΕΠ.
«Η Ρωσία ανέκαμψε από την πτώση και έκανε ένα μεγάλο βήμα μπροστά» είπε ο Putin, υποστηρίζοντας πως και η μεταποιητική βιομηχανία αναπτύσσεται με υψηλούς ρυθμούς από έτος σε έτος, κάτι που είχε να συμβεί πολλά χρόνια.

Σταθερό το τραπεζικό σύστημα

«Η αύξηση των επενδύσεων, με τη σειρά της, εξασφαλίζει εγγυημένη οικονομική ανάπτυξη μακροπρόθεσμα, ενώ και το τραπεζικό σύστημα επιδεικνύει επίσης σταθερότητα» υπογράμμισε ο Putin, επισημαίνοντας πως την ίδια στιγμή, αυξάνονται και τα πραγματικά εισοδήματα των Ρώσων.
Όπως είπε, η ανεργία βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό, στο 2,9%, τονίζοντας ότι αυτός «είναι ένας πολύ καλός δείκτης μιας ολοκληρωμένης οικονομίας».

Μειώνεται το χρέος

Επιπλέον, υπογράμμισε πως το εθνικό χρέος της Ρωσίας έχει μειωθεί και ότι η χώρα αποπληρώνει τακτικά τα διεθνή δάνεια της.
«Η αποπληρωμή τους προχωρά συχνά νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα» είπε ο Ρώσος πρόεδρος, αναφέροντας επίσης πως το 2023 θα αυξηθεί και το μέσο προσδόκιμο ζωής στα 74 έτη, ενώ υπενθύμισε πως ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί κατά 18,5% από τις αρχές του 2024.

www.bankingnews.gr