Υγεία

Επίμονη κούραση: 6 φυσικοί τρόποι για να την νικήσετε (εικόνες)

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και η απαιτητική καθημερινότητα αυξάνουν τον κίνδυνο επίμονης κούρασης.

Τα συμπτώματα της έντονης κούρασης περιλαμβάνουν ατονία, μυϊκή αδυναμία, ψυχολογική εξάντληση, κατάθλιψη, άγχος δεν θα πρέπει να αγνοηθούν γιατί μπορεί να οδηγήσουν σε επιπλέον προβλήματα υγείας.

Η καρδιοπάθεια, ο διαβήτης και η ινομυαλγία είναι παθήσεις τις οποίες μπορεί να πυροδοτήσει η επίμονη κούραση.

Η κατάσταση μπορεί να αντιμετωπισθεί φυσικά, εάν όμως παρά τις αλλαγές τα συμπτώματά της δεν υποχωρούν, πρέπει να επισκεφθείτε τον γιατρό σας.

Δείτε στην gallery που ακολουθεί 10 τρόπους για να απαλλαγείτε από την επίμονη κούραση.

Χυμός παντζαριού: Ο χυμός παντζαριού, αποτοξινώνει το συκώτι και συμβάλλει στην δημιουργία νέων υγιών ερυθρών αιμοσφαιρίων που βοηθούν στην κυκλοφορία του οξυγόνου στα όργανα. Η συχνή κατανάλωσή του, βελτιώνει την αντοχή και διατηρεί σταθερά τα επίπεδα ενέργειας στο σώμα.

Στάση σώματος: Η κύρτωση της πλάτης και η λανθασμένη στάση στον ύπνο, εμποδίζουν την κυκλοφορία του αίματος, προκαλούν ατονία και μειώνουν τα επίπεδα αντοχής.

Σπόροι Chia: Περιέχουν πρωτεΐνες, οι οποίες συμβάλλουν στην αύξηση της ενέργειας. Επίσης είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες και επιβραδύνουν την πέψη εξασφαλίζοντας μακροπρόθεσμα ενέργεια στον οργανισμό.

 

Ήλιος: Η έκθεση στον ήλιο βοηθά στη σύνθεση βιταμίνης D, η οποία συμβάλλει στην υγεία των οστών και αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας.

 

Μουσική: Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει τα οφέλη της μουσικής στον οργανισμό; Η χαλαρωτική μουσική μειώνει την αρτηριακή πίεση και το στρες και βελτιώνει τη διάθεση, ενώ οι πιο ρυθμικοί τόνοι αυξάνουν τα επίπεδα ενέργειας.

Μπανάνες: Είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και «καλούς» υδατάνθρακες, οι οποίοι απελευθερώνονται αργά στο αίμα, δίνοντας σταδιακά ενέργεια στον οργανισμό.

 

πηγή