Επιστροφή του Ν.Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ προ των «πυλών»: Προηγείται με δέκα μονάδες του Τ.Μπάιντεν!

Ο Ντόναλντ Τραμπ δείχνει να διαθέτει μία εντυπωσιακή δυναμική για να επιστρέψει στην προεδρία των ΗΠΑ καθώς σημείωσε ένα «εκρηκτικό» προβάδισμα 10 μονάδων έναντι του προέδρου Μπάιντεν σε πρόσφατη δημοσκόπηση της Washington Post-ABC News .

Ο 77χρονος πρώην πρόεδρος «κατατροπώνει» το νυν πρόεδρο με ποσοστό της τάξης του 52% έναντι 42% στο ενδεχόμενο να επαναληφθεί η εκλογική αναμέτρηση του 2020, σημαντικά υψηλότερο από το προβάδισμα που επιτύγχανε ο Ν.Τραμπ με 49% έναντι 43% σύμφωνα με προηγούμενη δημοσκοπική έρευνα τον Μάιο από την ίδια εταιρεία.

Φαίνεται λοιπόν πως ο Ν.Τραμπ όχι μόνο έχει εξασφαλίσει ένα μεγάλο προβάδισμα έναντι του Τ.Μπάιντεν αλλά και ότι το προβάδισμα αυτό συνεχώς διευρύνεται.

Βέβαια, υπάρχει ακόμα ένα χρονικό διάστημα ενός έτους μέχρι τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2024, αλλά πιο πιθανό είναι το διευρυνθεί κι άλλο η μεταξύ τους δημοσκοπική διαφορά παρά να συρρικνωθεί, καθώς η κάκιστη διακυβέρνηση Μπάιντεν δεν αναμένεται να αλλάξει προσανατολισμό.

«Τα κεφάλια εκρήγνυνται στην Washington Post της Amazon του Τζεφ Μπέζος, καθώς ο πρόεδρος Τραμπ προηγείται πλέον του Μπάιντεν σε εθνικό επίπεδο κατά 10 μονάδες», δήλωσε με ανάρτησή του στο X (το γνωστό Twitter) ο βασικός σύμβουλος του Ν.Τραμπ, Τζέισον Μίλερ.

Κατά τη διάρκεια των εκλογών του 2016, ο Τραμπ συγκέντρωνε πανεθνικά στις δημοσκοπήσεις περίπου 46% και κατά τη διάρκεια του 2020, μόλις 47%.

Σε γενικές γραμμές, η δημοσκόπηση έφερε άσχημα νέα για τον Μπάιντεν, με τους ψηφοφόρους να ανησυχούν για τη διαχείριση της οικονομίας, τη μετανάστευση, την ηλικία του και την διανοητική του κατάσταση και πολλά άλλα.

Το 44% που συμμετείχαν στην έρευνα υποστήριξαν ότι η οικονομική τους εικόνα επιδεινώθηκε υπό την διακυβέρνησή του.

Μόνο το 30% βλέπει θετικά τους χειρισμούς του στην οικονομία, ενώ το 37% εγκρίνει τις κυβερνητικές επιδόσεις του συνολικά, σε σύγκριση με το 56% που τις αποδοκιμάζει, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Όσον αφορά τη μετανάστευση, η έγκριση του Μπάιντεν βρίσκεται στο 23%, με το 45% να τον αποδοκιμάζει έντονα.

Στη συνέχεια, ένα σημαντικό 74% των ψηφοφόρων αισθάνεται ότι είναι πολύ μεγάλος για άλλη μια θητεία, ενώ περίπου το 50% λέει το ίδιο για τον Τραμπ.

Σε ηλικία 80 ετών, ο Μπάιντεν είναι ήδη ο γηραιότερος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ και θα ήταν 86 ετών με την ολοκλήρωση μιας δεύτερης θητείας.

Μόνο το 37% των ερωτηθέντων στην έρευνα ενέκρινε την «εργασιακή απόδοση» του Μπάιντεν.

Η δημοσκόπηση του ABC-Washington Post πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως τις 20 Σεπτεμβρίου σε 1.006 ενήλικες με περιθώριο σφάλματος συν ή πλην 3,5 ποσοστιαίες μονάδες.
Περιείχε μία μείξη «εκλογικού σώματος» με 25% Δημοκρατικούς, 25% Ρεπουμπλικανούς και 42% αυτοπροσδιοριζόμενων ως ανεξάρτητων.

πηγή