Επιταχύνεται η ρωσική προέλαση, κερδίζουν εδάφη – Μετά την νίκη των Wagner στο Bakhmut, χτυπούν επιτυχώς την Avdiivka

Η ρωσική προέλαση επιταχύνεται… και ενώ στην Δύση μιλούν για κορύφωση της ρωσικής επίθεσης στο Donbass, οι ρωσικές δυνάμεις, οι Τσετσένοι και οι Wagner σημειώνουν εσχάτως ξανά επιτυχίες…
Το Bakhmut έπεσε ενώ φαίνεται ότι οι ρώσοι σημειώνουν επιτυχίες και στην Avdiivka… η προέλαση εξελίσσεται νικηφόρα…
Οι ρώσοι μόνο τις τελευταίες εβδομάδες πρέπει να έχουν κερδίσει πάνω από 1000 τετραγωνικά χιλιόμετρα Ουκρανικού εδάφους.

Η άνανδρη επίθεση σε ρώσο δημοσιογράφο… – Οι Ουκρανοί επιδίδονται σε τρομοκρατία

Στις 2 Απριλίου, μια άλλη άνανδρη τρομοκρατική επίθεση σκότωσε έναν Ρώσο δημοσιογράφο.
Ως αποτέλεσμα έκρηξης σε ένα καφέ στην Αγία Πετρούπολη, εξέχων πολεμικός ανταποκριτής, πρώην μαχητής της πολιτοφυλακής Donbass Vladlen Tatarsky έπεσε θύμα τρομοκρατικής ενέργειας.
Η τρομοκρατική επίθεση έγινε κατά τη διάρκεια συνάντησής του με αναγνώστες.
Ο αριθμός των τραυματιών από την έκρηξη έχει ήδη αυξηθεί σε 32, δέκα από αυτούς είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με μια από τις κύριες εκδοχές της έρευνας, ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν κρυμμένος σε ένα αγαλματίδιο, το οποίο δώρισε στον Vladlen Tatarsky μια γυναίκα από το κοινό.
Το Υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας ανέφερε ότι ταυτοποιήθηκε η γυναίκα και έχει ήδη συλληφθεί.

Οι ρώσοι εκδικούνται

Ενώ το Ουκρανικό καθεστώς συνεχίζει να οργανώνει τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον αμάχων, Ρώσοι στρατιώτες εξολοθρεύουν εκατοντάδες Ουκρανούς στρατιώτες καθημερινά στο Donbass.
Υπολογίζεται ότι οι Ουκρανοί χάνουν σε όλο το μέτωπο από 400 έως 550 στρατιώτες καθημερινά.
Λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του Vladlen Tatarsky, οι Wagner ύψωσαν μια ρωσική σημαία με το όνομα του πολεμικού ανταποκριτή πάνω από το κτίριο διοίκησης της πόλης του Bakhmut….
Γεωγραφικά πλάνα επιβεβαιώνουν ότι το Bakhmut έπεσε κόντρα στην ουκρανική προπαγάνδα.
Το πανό παρέδωσε στους μαχητές Wagner ο επικεφαλής του PMC, Yevgeny Prigozhin.

Επιτυχής η ρωσική προέλαση προς την Avdiivka

Τα ρωσικά στρατεύματα αποκλείουν τον δρόμο προς την Avdiivka ή Avdeyevka για να επιδεινώσουν τη θέση του ουκρανικού στρατού.
Τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν τις επιθέσεις μετά την απελευθέρωση της Krasnogorovka, δήλωσε ο Denis Pushilin επικεφαλής του Donetsk.
Στόχος των ρωσικών δυνάμεων είναι η επιχειρησιακή περικύκλωση της Avdiivka.
Η κατάσταση για τους Ουκρανούς είναι εξαιρετικά δύσκολη, αν όχι κρίσιμη.
Ο αποκλεισμός των βασικών αρτηριών… οδηγεί σε κατάρρευση την Ουκρανική άμυνα.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές ενέργειες κοντά στην ίδια την Avdiivka, στην περιοχή Avdiivka κοντά στο Severne (5 χλμ δυτικά της Avdiivka) και στο Novokalynove (12 χλμ βόρεια της Avdiivka) στα βορειοδυτικά προάστια της πόλης του Donetsk κοντά στο Pervomaiske και το Vodyane.
Ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η 200η ξεχωριστή Ταξιαρχία Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (14ο Σώμα Στρατού, Βόρειος Στόλος) αποσύρθηκε πρόσφατα από την περιοχή Avdiivka.
Ωστόσο άλλες δυνάμεις των ρώσων επιτέθηκαν στην Avdiivka από νότια και βορειοανατολικά.
Στοιχεία του 87ου και του 9ου συντάγματος του 1ου Σώματος Στρατού του Donetsk ενεργούν στην περιοχή Avdiivka….

Η Δύση έχει στείλει στην Ουκρανία μόλις το 19% των τανκ που υποσχέθηκε

Ελάχιστα είναι τα άρματα μάχης που έχει παραλάβει μέχρι στιγμής η Ουκρανία από τη Δύση, τουλάχιστον σε σύγκριση με αυτά που είχαν υποσχεθεί οι Δυτικοί στο Κίεβο.
Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, το οποίο επικαλείται τα επίσημα στοιχεία και ανακοινώσεις, η Ουκρανία έχει παραλάβει στις αρχές Απριλίου 57 άρματα μάχης από τα συνολικά 293 που της έχει υποσχεθεί η Δύση.
Δηλαδή, όπως υποστηρίζει το TASS, μέχρι στιγμής το Κίεβο φέρεται να έχει παραλάβει μόλις το 19% της βοήθειας.

70 ξένοι μισθοφόροι που υποστηρίζουν την Ουκρανία σκοτώθηκαν στην Zaporizhia

Μια βάση ξένων μισθοφόρων χτυπήθηκε από ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή Zaporizhia ή Zaporozhye, σκοτώνοντας έως και 70 μισθοφόρους, δήλωσε ο επικεφαλής του κινήματος Είμαστε μαζί με τη Ρωσία Rogov.
Η ουκρανική πλευρά είχε συγκεντρώσει έως και 75.000 στρατιώτες στην κατεύθυνση της Zaporizhia μετά την απόπειρα επίθεσης της 23ης Μαρτίου που ματαιώθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις αφού σκότωσαν 400 Ουκρανούς στρατιώτες σε μια ημέρα.
Σύμφωνα με τον Rogov, υπάρχουν Γερμανοί μεταξύ των μισθοφόρων που πολεμούν στην κατεύθυνση Zaporozhye.
Εκτός από Γερμανούς η πολωνική γλώσσα ακούγεται συχνά σε ραδιοφωνικές υποκλοπές στην περιοχή Zaporozhye.
Περισσότεροι από 10.000 Πολωνοί έχουν λάβει μέρος σε πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία το 2022

Τι συμβαίνει στο Bakhmut

Οι Wagner έφθασαν στον σιδηροδρομικό σταθμό του Bakhmut

Οι ρωσικές δυνάμεις έφθασαν στον σιδηροδρομικό σταθμό του Bakhmut ή Artyomovsk στα ρωσικά.
Οι Ουκρανοί αναγκάζονται να υποχωρήσουν και χάνουν όλο και περισσότερα εδάφη στο δυτικό τμήμα της πόλης Bakhmut.
Για να καταλάβουν το Bakhmut οι Wagner συντονίστηκε μια επίθεση με υποστήριξη πυροβολικού και σε σύντομο διάστημα κατέλαβαν το κέντρο και τα κτήρια διοίκησης.

Η προέλαση εντός του Bakhmut

Οι Wagner προχώρησαν περαιτέρω στο κέντρο του Bakhmut και κατέλαβαν το κτίριο διοίκησης της πόλης Bakhmut τη νύχτα της 2ας Απριλίου.
Ο επικεφαλής των Wagner Yevgeny Prigozhin ύψωσε μια ρωσική σημαία με μια επιγραφή στη μνήμη του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου απέναντι από το κτίριο της διοίκησης της πόλης Bakhmut.
Οι ρωσικές δυνάμεις έκαναν περαιτέρω προόδους στις 3 Απριλίου, με πλάνα από drone που δημοσιεύτηκαν στις 3 Απριλίου που απεικονίζει την ομάδα Wagner και ρωσικές σημαίες τοποθετημένες πάνω από τα ερείπια του κατεστραμμένου κτιρίου διοίκησης
Οι Wagner πιθανότατα θα συνεχίσουν τις προσπάθειες να εδραιώσουν τον έλεγχο του κεντρικού Bakhmut ώστε να κινηθούν προς το Khromove.
Γεωγραφικά πλάνα δείχνουν μια ουκρανική πυραυλική επίθεση σε ρωσικές θέσεις στο συγκρότημα AZOM στο βόρειο Bakhmut, επιβεβαιώνοντας ότι η ομάδα Wagner κατέλαβε το συγκρότημα γύρω στις 28 Μαρτίου.
Οι δυνάμεις Wagner συνέχισαν να εδραιώνουν τον έλεγχο των δρόμων και των αστικών περιοχών κοντά στο κέντρο του Bakhmut. Και αυτή η σφοδρή μάχη συνεχίστηκε νοτιοδυτικά του Bakhmut κοντά στον τομέα Ivanivske του αυτοκινητόδρομου T0504 Kostyantynivka-Chasiv Yar-Bakhmut.
Τα ουκρανικά στρατεύματα αποσύρονται στο δυτικό τμήμα της πόλης αν και δίνουν μάχες κοντά στο Orikhovo-Vasylivka (12 χλμ βορειοδυτικά) και νοτιοδυτικά του Bakhmut κοντά στο Ivanivske (5 χλμ νοτιοδυτικά) και στο Predtechyne (15 χλμ νοτιοδυτικά).
Οι ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις (VDV) υποστηρίζουν όλο και περισσότερο τις επιχειρήσεις Wagner στο Bakhmut.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στη δυτική περιφέρεια του Donetsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις δεν πραγματοποίησαν επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή Vuhledar ή Ugledar ωστόσο οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα κατέχουν θέσεις στην Dorozhnianka, στην ανατολική περιφέρεια Zaporizhia, περίπου 100 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης του Donetsk.

Κινητικότητα σε Svatove-Kreminna

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν περιορισμένες χερσαίες επιθέσεις κατά μήκος της γραμμής Svatove-Kreminna.
Πιο συγκεκριμένα στο Nevske (20 χλμ βορειοδυτικά της Kreminna), στη δασική περιοχή Serebrianska (10 χλμ νότια της Kreminna), Bilohorivka (10 χλμ νότια της Kreminna) και Verkhnokamianske (18 χλμ νότια της Kreminna)
Τα στοιχεία BARS-13 (Ρωσική Εφεδρεία Μάχης) επιχειρούν κοντά στην Kreminna και ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν χερσαίες επιθέσεις με υποστήριξη πυροβολικού κοντά σε Torske, Nevske, Terny και Makiivka (όλα σε απόσταση 14 έως 21 χιλιομέτρων δυτικά ή βορειοδυτικά της Kreminna).
Η ουκρανική πλευρά ανέφερε στις 3 Απριλίου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να αποκρούουν επιθέσεις στην Bilohorivka, παρόλο που οι ρωσικές δυνάμεις έχουν περισσότερα στρατεύματα.

Θερμοβαρικά όπλα

Ρωσικές πηγές ανέφεραν στις 3 Απριλίου ότι μονάδες των Ρωσικών Αερομεταφερόμενων δυνάμεων (VDV) έλαβαν για πρώτη φορά θερμοβαρικό MLRS TOS-1A.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε ότι οι μονάδες VDV έλαβαν θερμοβαρικά συστήματα πυροβολικού TOS-1A «Solntsepek» για πρώτη φορά στην ιστορία του VDV προτού αναπτυχθούν σε ένα απροσδιόριστο τμήμα της πρώτης γραμμής στην Ουκρανία
Τα θερμοβαρικά συστήματα πυροβολικού TOS-1A είναι οπλικά συστήματα σε επίπεδο στρατιωτικής περιφέρειας και δεν συνδέονται με συγκεκριμένα τμήματα, και η ανάθεση σπάνιων συστημάτων TOS-1 σε στοιχεία VDV υποδηλώνει ότι η ρωσική στρατιωτική διοίκηση πιθανότατα δίνει προτεραιότητα στις μονάδες VDV για εδαφικά κέρδη στο Luhansk.

Donetsk_Battle_Map_Draft_April_32023.png

1387923.jpg

www.bankingnews.gr