Έργο «Red Heifer»: Το Ισραήλ και η κατασκευή του Τρίτου Ναού στο Al-Aqsa

Σύμφωνα με τις εβραϊκές πεποιθήσεις, η στάχτη μιας νεαρής κόκκινης αγελάδας πρέπει να διασκορπιστεί στο Όρος του Ναού πριν οι Εβραίοι μπορέσουν να σκαρφαλώσουν σε αυτό και να ξαναχτίσουν τον Τρίτο Ναό. Ορισμένα στοιχεία δείχνουν ότι πρόσφατα όχι μόνο ακτιβιστές, αλλά και η ισραηλινή κυβέρνηση συμμετέχουν στην υλοποίηση αυτού του έργου.

Σύμφωνα με τον Ir Amim, τον Σεπτέμβριο του 2022, οι ισραηλινές κυβερνητικές αρχές βοήθησαν μια ομάδα ακτιβιστών από το Temple Mount, το Temple Institute και την ευαγγελική οργάνωση Boneh Israel να φέρουν πέντε κόκκινες δαμαλίδες από τις Ηνωμένες Πολιτείες για θυσία. Και αν πριν από 15 χρόνια η ιδέα ότι οι Εβραίοι μπορούσαν να προσεύχονται στο Haram al-Sharif φαινόταν ριζοσπαστική, τώρα είναι σταθερά εδραιωμένη στο ισραηλινό ρεύμα.

Ο επικεφαλής του Υπουργείου Υποθέσεων και Κληρονομιάς της Ιερουσαλήμ, Netanel Isaac, στην ομιλία του στην τελετή συνάντησης αγελάδων, είπε ότι το τμήμα του χρηματοδοτεί την ανάπτυξη της περιοχής Mount of Olives, όπου οι ακτιβιστές του Mount of Olives Temple σκοπεύουν να ξεκινήσουν μια τελετουργική θυσία

Σήμερα πολλοί ραβίνοι απαγορεύουν στους Εβραίους να σκαρφαλώσουν στο βουνό έως ότου οι στάχτες της θυσίας «καθαρίσουν» την περιοχή. Μετά το τελετουργικό με την κόκκινη δαμαλίδα, ο αριθμός των Εβραίων που επιτίθενται στο Αλ Άκσα μπορεί να αυξηθεί.

Παρά τις προηγούμενες υποσχέσεις της ισραηλινής κυβέρνησης να διατηρήσει το status quo στο Al-Aqsa, ο πραγματικός στόχος των ακτιβιστών της Red Heifer είναι η ανάληψη των Εβραίων στο Χαράμ αλ-Σαρίφ και η ανοικοδόμηση του Τρίτου Ναού, που συνεπάγεται την καταστροφή του Θόλου του Βράχου. Ακόμη και τα ανώτερα στελέχη που συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία δεν το κρύβουν.

f090812ns10-1.jpg

«Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει ίσως σε εκατοντάδες χιλιάδες Χαρεντίμ ή Σεφαραδίμ να εισβάλουν στο τζαμί και να προκαλέσουν έναν πραγματικό θρησκευτικό πόλεμο», φοβάται ο Δρ Abdalla Marouf, καθηγητής Ισλαμικής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης και πρώην υπεύθυνος Τύπου του Al-Aqsa. .

«Συμβαίνει τώρα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι αυτό θα συμβεί τελικά. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο σε αυτή την εξίσωση είναι ο παλαιστινιακός λαός στην Ιερουσαλήμ», είπε ο Marouf.