Έτσι δεν θα ξαναθολώσουν τα τζάμια του αυτοκινήτου σου με 0,5 ευρώ -Το άγνωστο κόλπο

Το εσωτερικό θόλωμα των τζαμιών του αυτοκινήτου τα πρωινά με υγρασία μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα και γρήγορα με αυτό εδώ το φθηνό κόλπο.

Απόλυτα φυσιολογικό είναι το φαινόμενο των θολωμένων τζαμιών στο αυτοκίνητο, τα «κρύα» πρωινά με υγρασία, ένα φαινόμενο που αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ημέρες καθώς το φθινόπωρο προχωρά και η θερμοκρασία του περιβάλλοντος σημειώνει πτώση.

Πέρα από τον εκνευρισμό τα θολωμένα τζάμια μπορούν να αποτελέσουν αιτία ατυχήματος αφού μειώνουν την ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις με αποτέλεσμα ο οδηγός να παίρνει αποφάσεις χωρίς να είναι πλήρως ενημερωμένος για τις συνθήκες κίνησης που επικρατούν γύρω του.

Παράλληλα τα θολωμένα τζάμια μπορούν να σας καθυστερήσουν λίγο περισσότερο πριν ξεκινήσετε για τον προορισμό σας, μέχρι δηλαδή να χρησιμοποιήσετε το air condition του αυτοκινήτου για να τα ξεθολώσετε.

Για την εύκολη και γρήγορη αντιμετώπιση του θολώματος ειδικά από την εσωτερική πλευρά των τζαμιών του αυτοκινήτου, οι οδηγοί μπορούν να παρακάμψουν τα ειδικά καθαριστικά χρησιμοποιώντας ένα απορρυπαντικό που μπορούν να βρουν ανά πάσα στιγμή στην κουζίνα του σπιτιού τους.

Πρόκειται για το υγρό που χρησιμοποιούμε για να καθαρίσουμε τα πιάτα, το οποίο, σύμφωνα με το κανάλι «Organised House Wives» στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης TikTok μπορεί να κάνει θαύματα με το θόλωμα των τζαμιών.

Μάλιστα, το εν λόγω υγρό πιάτων δεν χρειάζεται να προέρχεται από κάποια γνωστή εταιρεία απορρυπαντικών και με την τιμή του να ξεκινά από περίπου 0,5 ευρώ/λίτρο είναι μια ιδιαίτερα οικονομική λύση.

Για τη σωστή εφαρμογή του υγρού πιάτων το μόνο που χρειάζεται ο οδηγός, εκτός από το ίδιο το απορρυπαντικό είναι ένα πανάκι μικροϊνών.

Το υγρό εφαρμόζεται συμπυκνωμένο, σε μικρή ποσότητα, απευθείας πάνω στο στεγνό πανάκι και έπειτα στο εσωτερικό του τζαμιού και από ό,τι καταλαβαίνουμε, πριν γίνει αυτό το τζάμι θα πρέπει να είναι καθαρό.

Μετά την εφαρμογή του υγρού πιάτων στα παρμπρίζ και τα παράθυρα του αυτοκινήτου αφαιρούμε με το ίδιο πανάκι την επιπλέον ποσότητα, όπως μπορείτε να δείτε και στο video που ακολουθεί.

Προφανώς, όπως συμβαίνει και με όλα σχεδόν τα καθαριστικά υγρά, η εφαρμογή ανά τακτά χρονικά διαστήματα είναι επιβεβλημένη, ενώ σε κάθε περίπτωση τα τζάμια του αυτοκινήτου εσωτερικά πρέπει να είναι καθαρά καθώς έτσι μειώνεται σε σημαντικό βαθμό το θόλωμα λόγω υγρασίας.

@organisedhousewives How to keep your windows/mirrors steam free 👌🏻#toptiptuesday #condensation ♬ Cold Heart – PNAU Remix – Elton John & Dua Lipa


πηγή